Sotsji-boycot

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Actielogo revoke the games

Het hele Westen schreeuwt moord en brand over het ‘buitensporige’ optreden van Rusland in Georgië. Veel geblaat, weinig wol, waar hebben we dat eerder meegemaakt? Veel kan het Westen ook niet doen om Rusland te straffen. Uit de G8 gooien? Da’s toch maar een praatclub. De WTO-toetreding blokkeren? Rusland is toch al geen lid en het Westen snijdt zichzelf ermee in de vingers, want het heeft belang bij toetreding van Rusland. Tsja, veel opties zijn er niet, behalve…

Juist ja, er is een initiatief om nu al de Olympische Spelen van 2014 in proletenhol Sotsji te blokkeren. Toenmalig minister van buitenlandse zaken Gela Bezjoeasjvili zei al tegen mij dat je geen Spelen kunt organiseren op een berg die half in een ander land ligt zonder medewerking van dat andere land. Hij verwees daarmee naar de locatie van Sotsji, twintig kilometer van het omstreden Abchazië. Dat wordt nog wat de komende jaren…

(Zie voor meer Georgië-nieuws Remco’s Rusland)

Reacties (3)

#1 David Rietveld

Mooi stukje. Als ik dit lees dan lijkt het trouwens bijna of Sotsji een plezier wordt gedaan als de OS daar worden ‘weggehaald’. Waren de nominaties van 2002 en 2006 echt een stunt? En zijn er echt geen faciliteiten daar? Rare zaak!

  • Volgende discussie
#2 jan

De G8 mag dan een praatclub zijn, maar liever dat derluiden zo met elkaar omgaan dan dat ze pakweg zestig of 400 jaar geleden deden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Robert

Ik vind dat die spelen altijd door moeten gaan. Kijk maar na het gedrag van de Russische deelnemers, sporters, coaches enz. op de Spelen nu. Een wereld van verschil met 30 jaar terug.
Door de spelen in 2014 zal het hele gebied gemoderniseerd worden en de mensen daar in contact komen met Westerse normen en waarden. Een win- win situatie.

  • Vorige discussie