1. 1

  George Galloway is in de eerste plaats politicus en daarna pas Big-Brotherdeelnemer.

  Beetje misleidende titel, althans voor mij. Ik dacht dat het om een of andere standaardbimbo ging. Zou veel leuker en verrassender geweest zijn.

 2. 2

  Desondanks kwam het hard aan bij de Skynews presentatrice. Bij Fox was zijn microfoon al lang uitgezet en George voor terrorist uitgemaakt.

 3. 5

  @3: In je link valt toch te lezen dat de eigenaars van Sheba farms in ieder geval libanezen waren/zijn en dat Israel hen verhindert om hun land te bereiken/gebruiken (terwijl het in ieder geval zeker geen Israelisch gebied is). Verder zijn kaarten geen bewijzen voor grenzen. Er valt in het stukje duidelijk te lezen dat het altijd onduidelijk was of het Syrisch of Libanees terrein was en de enige commissie die er zich over boog vond dat het bij Libanon moest horen. Daar staat tegenover dat Syrie er de controle over had (tot ’67 dan).

  Lijkt me typisch betwist grondgebied. Er zou gewoon weer even een (Libaness-Syrische) commissie in het leven geroepen moeten worden die erover besloot, dan ben je daar in ieder geval van af.

  Uiteraard zou het geheel geen enkel probleem zijn geweest als Israel niet de Golan-hoogten had bezet.

  Ow iets verder doorlezend zie ik dat Syrie het ook Libanees terrein vindt. Dan snap ik het probleem helemaal niet! Gewoon aan Libanon geven…

  Ik bedoel, als Nederland en Belgie besluiten dat Baarle-Hertog bij Nederland hoort, heeft de rest van de wereld daar toch ook niets mee te maken?

 4. 8

  Doet Sargasso nu ook al mee met de pro-Israëlische propaganda? Dieptriest, Laurens. Ga je ergens zitten schamen.

  Hier is iemand die een “journaliste” (we zullen moeten aannemen dat ze dat daadwerkelijk is) op een heldere en directe manier te kakken zet vanwege de wijze waarop ze haar taak als perswoordvoerster van de Olmert-regering uitvoert. Dat feit alleen al zou een kop hebben opgeleverd die niet alleen spannender zou zijn geweest, maar ook feitelijker.

  (Uiteraard is Sky lang niet zo erg als de NOS, maar dat maakt niet uit; het punt is dat Sky medeplichtig is.)

 5. 9

  @8: Ik denk dat Sargasso-lezers dat zelf wel uit de video kunnen opmaken Branco (zoals ook wel blijkt uit de reacties). Daar hebben we echt geen betuttelende kop bij nodig. Ik vind de titel trouwens heel netjes neutraal, al dekt de vlag de lading niet compleet natuurlijk. Maar dat is volgens mij een sport die vaker beoefend wordt bij waan van de dag links.

 6. 11

  Die Galloway doet een goed ding: Angelsaksen erop wijzen dat er een zeer donkere keerzijde zit aan het “Israëlisch lijden”.

  Hopelijk heeft zijn preek ietwat invloed gehad op de tunnelvisie van oorlogshoofdsponsor VS.

 7. 14

  Ik hoor vooral gekibbel van twee lieden die niet het fatsoen hebben elkaar uit te laten praten. De manier waarop de demente zijn ingestudeerde betoog begint, geeft te denken.

 8. 15

  Waar is de humor, het cynisme, de satire, de …. ja laat ons een straffe term gebruiken …. Fun?

  Kom, kom, doe zoals VS; zand erover en lekker verder leuten!