1. 1

  We kunnen binnenkort een gecombineerde Champions League/WK voor clubs/schatkisten beginnen met Feyenoord/Fortis/Nederland, Anderlecht/Fortis/België, Club Brugge/Dexia/Frankrijk, Manchester United/AIG/Verenigde Staten en Newcastle United/Northern Rock/Groot Brittannië. Ik vermoed dat zich de komende weken nog wel een paar extra deelnemers zullen aanmelden.

 2. 3

  Ik weet dat omdat het bier uit de spelerskroeg moest, alsmede de pinups. De calculerende ondernemer heeft vlak voor de ingang van de tent een mobile kroeg neergezet.

 3. 4

  Nee, dat is Manchester City. De verzekeringsmaatschappij AIG, sinds twee weken voor tachtig procent eigendom van de Amerikaanse overheid, is de shirtsponsor van Manchester United.

 4. 5

  Even voor de leukheid:

  US bailout:
  700 miljard dollar
  5.1% BNP
  2293 dollar per Amerikaan

  NL Fortis:
  16.8 miljard euro
  2.9% BNP
  1412 dollar per Nederlander

  Toch wel even slikken op die manier.

 5. 6

  Waar, Arjan, maar om Wouter Bos voor één keer te verdedigen: in Amerika kopen ze troep (“toxic waste”) voor die 700 miljard, terwijl de ABN Amro een redelijk gezonde bank is die over een jaar of zo weer kan worden verkocht.

 6. 8

  [email protected] De schatkistcompetitie, met geen beker meer om te winnen maar een pen. Daar kan je als ambtvoetballer nooit genoeg van hebben, die raken altijd kwijt.

  Arjen, voordat ik weer het financieel dagblad moet gaan raadplegen vraag ik het gewoon. We gaan toch met z’n allen vette winst maken als de regering Fortis NL straks weer in de verkoop zet?

 7. 11

  kriskros.. soms loop ik op straat en dan denk ik over al die electromagnetisch golven, tv…telefoon…webding…ook die van Sargasso, die door al die koppen stroomt.

  best wel druk.

 8. 13

  Nog even, wat denken de pro europa mensen als ze daar, Alweer, een klein klupje frankrijk/duitsland/engeland figuren dingen horen zeggen waar de conformerenboodschap wel heel duidelijk is. Ik wordt steeds meer anti.

 9. 14

  Ik denk dat de schat Wouter Bos straks hoopvol voor de tv zit om Feyenoord helaas weer eens te zien verliezen. Barca doet ’t as we speak lekker.

  Kriskros larie; vertel eens, wat staat er nu om je heen te zoemen?

 10. 15

  Stel, je loopt op straat of in het bos..de ruimte die je in neemt is boordevol en dan denk ik wel eens ..pffft.

  Woonde lang gelee nabj Lopik..torenhoge straler, is nu uit, de schep in mijn schuur maakte soms muziek, radio dit en dat..zo sterk was het signaal. Nu met digi et al, even sterk, trillen al mijn moleculen mee. Ik vind dat niet fijn.

  Was een tijd gelden een half jaar in de Sahara, je voelt de leegte in al je vezels Kittekat.

 11. 16

  #6
  Behalve dan dat de rentelasten voor het Nederlands bedrijfsleven nu omhoog gaan, wat kan leiden tot faillissementen. Daar hoor je weer niemand over, omdat iedereen zich zo graag rijk rekent, net zo als die Amerikanen die zonder opgave van inkomen een hypotheek kregen van Uncle Freddie.

 12. 17

  Lijkt me schitterend, al dat zand (een grote kattebak, niet?;)
  Hier waait de wind nu heel hard. Geeft een gevoel alsof je op een boot zit, omringd door golven en storm.

 13. 22

  Schatkist? Belastingdienst!

  Dat maakt ons allen feitelijk tot aandeelhouder in de sponsoring van Feijenoord. Ik wil mijn Business-seat NU!

 14. 23

  @21 Terecht dat de Fransen en Duitsers het voortouw nemen, zo werkt Europa. Kan jij anti zijn, mij best. (wat doet die Luxemburgse overheid trouwens in dat Fortis verhaal?)

 15. 27

  @24: Ik begrijp juist dat de Duitse staat geen geld steekt in zijn banken. Die 50 miljard is een fonds van de Duitse banken.

 16. 28

  Ow, ingehaald door de feiten. Volgens de laatste berichten betreft het een staatslening (maar nog steeds geen nationalisering). Wel hebben de Duitsers alle spaarders een volledige garantie gegeven op hun centen (dat schijnt 500 miljard te zijn).