Sharia4Holland pleit voor gescheiden toiletten

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media

“Apart douchen in zwembaden wordt nog onderzocht”
Door Steven van der Jagt | 26 May 2011 | Binnenland

Als het aan de radicale islamitische groepering Sharia4Holland ligt bieden restaurants, café’s en uitgaansgelegenheden zo spoedig mogelijk aparte toiletgelegenheden voor mannen en vrouwen. Tevens pleit de organisatie voor gescheiden sportteams en aparte gelegenheden tot douchen achteraf. Moslims in Nederland reageren verheugd, tegenstanders vrezen ‘een stap terug naar de middeleeuwen’.

“Mensen moeten zo bescheiden zijn niet de aandacht van het andere geslacht te trekken”, aldus woordvoerder Farid El Sadouq van de groepering. De scheiding van mannen in vrouwen geldt in de eerste plaats binnen islamitische gebedshuizen om de aandacht niet af te leiden van het bidden. El Sadouq citeert: “En als gij haar (zijn vrouwen) om iets vraagt, vraagt het dan van achter het gordijn. Dat is reiner voor uw hart en haar hart.” (aya 53 van Soera De Partijscharen) Dit principe moet eveneens in andere publieke gelegenheden gelden volgens Sharia4Holland.

”De invloed van Sharia4Holland is de afgelopen jaren zienderogen toegenomen. De kledingconcerns C&A en Zeeman verkopen op verzoek van de groepering sinds 2009 apart dames- en herenkleding. Ook lijken damesbladen, make-up en yoga bezig aan een onstuitbare opmars om vrouwen een eigen levenswijze te bieden, waarin zij niet voortdurend bloot worden gesteld aan de begerige mannelijke blik.

Tegenreacties klinken vooral uit de hoek van de Partij voor de Vrijheid (PVV). De partij eist van de Tweede Kamer de garanties over gedeelde toiletten. “Iran aan de Noordzee maakt wederom een knieval voor de middeleeuwen”, aldus kamerlid Machiel de Graaf. “Straks moeten we ook nog aparte toiletten voor invaliden maken. Het lijkt hier wel Afghanistan in het kwadraat.”

Sharia4Holland heeft verklaard Nederland in de toekomst te willen ‘reinigen’ met verdergaande initiatieven. Zo zou het voor mannen verboden moeten worden een gyneacoloog te raadplegen en wil de groepering vrouwen verbieden om zaaddonor te worden.

 1. 1

  OK, ik geef toe. Ik ben er met beide benen ingetrapt.

  Mijn eerste reactie “Stomme extremistische moslims alweer, geen wonder dat Wilders zo populair is”…

 2. 2

  Voor de duidelijkheid, die reactie was dus na het lezen van de headline, voordat ik aan het artikel begon.

  Zo dom ben ik ook weer niet. ;-)

 3. 5

  Als je gescheiden toiletten verwart met vrouwenonderdrukking zoals die daadwerkelijk plaatsvindt in moslimgemeenschappen ben je of heel dom, of heel blind.

  Best grappig verder, net zoals dat ouwe geintje met “H2O kills”.

 4. 6

  @5: als je daarmee alle moslims bedoelt, ben je of heel dom of heel blind. Heel slim en geheel volgens de nieuwe politieke correctheid om het over moslimgemeenschappen te hebben dus.