Schietschijf Litvinenko

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Ai-ai-ai. Het filmpje met de vermoorde FSB-overloper Aleksandr Litvinenko als schietschijf is echt. Op zijn portret is volop geschoten op de schietbaan Vitjaz, bevestigt het Kremlin. Er werd zelfs een wedstrijd gehouden voor leden van de veiligheidsdienst. En Sergej Mironov, hoofd van de Federatieraad, kwam inderdaad de medailles uitreiken.

Vrij vertaald: Russische geheim agenten schieten op een overloper die in dezelfde maand wordt vermoord. Hmmm… dat klinkt niet best. Maar gelukkig is er een overtuigende verklaring die het Grote Rusland, zijn Grote Leider en zijn Grote Geheime Dienst vrijpleit:

Sergey Lysyuk, head of the Vityaz Centre, said he had been unaware that the photo target showed Litvinenko.

Tuurlijk.

Dmitri Peskov, the Kremlin spokesman, acknowledged that Litvinenko?s image ?was really used for shooting exercise?, but said that the centre had no links to Russian special forces.

Uiteraard.

[Lysyuk] said that […] Litvinenko?s image on the firing range […] had been one of several targets he had bought at a sales exhibition four years ago.

Sure.

Echt als een verrassing komt het niet dat Litvinenko kogels op zich afgevuurd kreeg tijdens schietles. Daar schreef ik vorige maand al over. Maar dit filmpje is wel heel erg embarassing. De vraag is: wist Poetin hiervan, zou hij toch een moordenaar zijn? Of wist hij het niet? Dan heeft hij toch niet alle touwtjes in handen.

Fijn, een land met een lading kernraketten waar de linkerhand niet weet wat de rechterhand doet.

Zie ook: www.ruslandblog.nl

Reacties (5)

#1 Troebel

Poetin zal rechtstreeks de touwtjes niet in handen hebben gehad bij deze politieke moord. (Bush of Cheney geven ook niet rechtstreeks opdracht te martelen.) Iemand in de bureaucratie heeft zo’n positie dat hij daartoe opdracht kan geven en weet dat hij untouchable is. De topdog zou openheid en rechtvaardigheid kunnen bewerkstelligen en zo’n untouchable aanpakken, maar wil dat niet.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Ach, een vriend van me zei dat ze bij de Amerikaanse mariniers nog steeds trots aan de nieuwe recruten vertellen dat Lee Harvey Oswald een ex-marinier was die Kennedy vanaf 1000 meter door zijn kop schoot.

Maar goed, die wás al dood.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Ach ja, in de wereld van nu komt men met zo’n statement vrij gemakkelijk weg.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

In de wereld van nu kom je zónder statement ook makkelijk weg. Kijk maar naar Bush.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 knut

Had Poetin niet ooit een leuk baantje binnen diezelfde organisatie (voorganger aka KGB)?

  • Vorige discussie