1. 2

  Wat vindt Moore trouwens van dat andere feit over Noorwegen?:

  “De FrP is een anti-immigranten partij die zich sterk richt tegen de Islam met het argument dat Noorwegen de eigen christelijke identiteit moet handhaven. De FrP keert zich tegen de ontwikkeling van een multculturele samenleving met het argument dat verschillende culturen niet mengen zet zich in voor het terugsturen van vluchtelingen, de inperking van het immigratiecijfer en de beperking van de rechten van de oorspronkelijke bewoners van Noorwegen, de Sami. Op lokaal niveau verzet de FrP zich tegen de instellingen voor vluchtelingen in specifieke gemeenten.
  De parlementsverkiezingen van 2001 leidde tot de formatie van een minderheidscoalitie, met de Christen Democraten en de Liberalen, waarin de FrP de feitelijke macht in handen heeft. Vandaag de dag is de FrP de een na grootste partij van Noorwegen met 26 van 165 etels in het parlement.
  Bij de regionale en gemeenteraadsverkiezingen van september 2003, met de laagste opkomst sinds de Tweede wereldoorlog, kreeg de FrP 17,9% van de stemmen. Door deze machtswinst op lokaal niveau vroeg de FrP bij de coalitie om meer mogelijkheden om haar beleid omtrent het immigratiebeleid. ”

  http://indymedia.nl/nl/2005/04/26331.shtml

  Om hierover nog maar te zwijgen…

  http://fjordman.blogspot.com/2005/02/muslim-rape-epidemic-in-sweden-and.html

 2. 4

  @2: Ja dat is zeker erger dan die partij die bij verkiezingen in haar land geregeld de meerderheid krijgt en die bezig is met het bouwen van een hek langs de grens, om immigranten tegen te houden.

  Maar verder moet dat filmpje inderdaad wel een hooks zijn!

 3. 7

  @5: Het gaat hier even om de zogenaamde zwarte kant van Noorwegen waar je het over hebt, die in de VS dus sterker aanwezig blijkt te zijn.

  Overigens ligt dat hek niet langs een tuin, maar voornamelijk langs woestijn.

 4. 10

  TRS 1.

  Het doet altijd nog sympatieker overkomen dan de SBS documentaires over zwaar bewaakte gevangenissen waar menig Amerikaan zijn dagen slijt.