Sargasso negen jaar

Sargasso wordt vandaag negen jaar. Voor een weblog is dat inmiddels hoogbejaard. Maar terwijl bejaarden stilletjesaan wat centimeters krimpen, vertoont Sargasso nog steeds groei, op eigen kracht wel te verstaan …en dat moet gevierd worden in een wereld waarin de dingen alleen maar blijven bestaan dankzij groteske bailouts of juist verdwijnen bij gebrek aan subsidie. Wat zou er gebeuren als dat anarchistische collectief komend jaar nu eens structureel en gefinancierd de zaken gaat aanpakken? Dat internet wordt nog eens heel groot zeggen we dan. Er is dus genoeg reden voor optimisme in 2011. Enwel daarom plaatst Sargasso in de donkere dagen rond kerst speciale bijdragen rond het thema: ‘Optimisme‘. Bijdragen van haar eigen redacteuren, maar ook die van u zijn welkom. Want Sargasso wordt gemaakt door ons allemaal, of u er nu voor of tegen bent… en nu: TAART!

 1. 11

  Is dit een goede gelegenheid om nogmaals te posten dat het misschien niet een gek idee zou zijn om een soort Sargasso nieuwjaarsborrel te organiseren, bij voorkeur in de buurt van Utrecht CS ?

 2. 12

  @KJ, om te vieren dat we ook voor aankomende 19 jaar stukjes kunnen schrijven nav de verbouwing van het stationsgebied?

  Verder iedereen bij Sargasso, goed bezig!

 3. 15

  “Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’à la mort pour que vous ayez le droit de le dire.” – Voltaire

  Vaak ben ik het ook wel eens met de stukkies hier maar voor de keren dat dat niet het geval is geldt bovenstaande uitspraak van Voltaire. Zoals Loupe #14 ook zegt: leve het publieke debat!

 4. 20

  Gefeliciteerd! Jullie brengen kwaliteit en nuance in het Nederlandse medialandschap. Twee zaken die tegenwoordig verdacht, maar daarom niet minder nodig zijn. Hoezee

 5. 27

  Feli. Heren, dames ook. “Een tweede reden voor een negen jaar categorie dringt zich op vanuit de dagelijkse praktijk. De ervaring met Kijkwijzer leert dat voor een aantal producties een negen jaar advies beter is dan een twaalf of zes jaar classificatie. In dat soort gevallen is zes jaar eigenlijk te laag, maar is twaalf jaar duidelijk te hoog. Voorbeelden hiervan zijn: De Griezelbus en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.” (Bron: Kijkwijzer)

 6. 28

  Optimisme? Daar word ik altijd zo treurig van. Aan optimisme gaat de wereld namelijk ten onder.

  Maar wel gefeliciteerd natuurlijk. Sargasso blijkt een blijvertje ;-)

 7. 30

  Mag ik even een moment van bezinning? Fijn. Want ik ben oprecht geroerd en alle lof aan al diegenen die dit de afgelopen negen jaar mede hebben mogelijk gemaakt. Woorden schieten tekort. Dank.

  Negen, NEGEN jaar alweer. Almaar verwonderd die die die wereld inkijkend, Sargasso, kaplaarzen een kort broekje en nog steeds met de step naar school. Dapper ventje kwaakt dat het een lieve lust hoor daar niet van maar weet eigenlijk nog niks. Berichtjes op Wikileaks, klimaatverandering, privacy ondermijnende activiteiten, ondergraving der democratie, de verrechtsing enz. enz….zal het eigenlijk ook nooit echt kunnen doorgronden. En moeder hem ondertussen maar blijven inhameren met “Denk erom, niet met vreemde mannen meegaan”…

  Ik hoop maar dat dat dat ventje goed terecht komt…

 8. 31

  Supergoed!

  Hey als ik dit als metadiscussiedraadje mag zien, hoe is het eigenlijk afgelopen met die aangekondigde exclusieve onthullingen over het verleden van een PVVer door sargasso?

 9. 32

  Helemaal U allen te feli..bij deze..it’s a hard job..en uw ruggen zijn bewonderingswaardig glad.

  Wist u dat een dolfijn zo snel kan zwemmen omdat hij/zij zo enorm snel zijn huidschilfers verliest..micro-eddies als een Sargasso current.

  Fraaie naam.