Welkom

Welkom in het café! Er mag dan wel geen lockdown meer zijn, maar hier kunt u onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje nog steeds gegarandeerd corona-vrij alles besproken worden wat elders off topic is.

Klets gezellig mee, of start hier een nieuwe discussie. Houdt u wel anderhalve meter afstand?

Cafépraat (3739)

#678 Test

E-bikes naar de rijbaan? Ik weet niet of dat zo’n goed idee is. Vrijwel niemand draagt een helm, in tegenstelling tot de meeste wielrenners en speed pedelecs. Mijn ervaring is dat je de e-bikers in twee grote groepen kunt verdelen:
– de jongeren die de fiets op standje maximaal zetten en niet remmen bij gevaarlijke situaties (kruispunten, tegenliggers)
– de ouderen die minder goed kunnen sturen.
Volgens mij zou een begrenzing van de maximum snelheid op 20-25 km/h beter zijn en ze gewoon op het fietspad laten.

#678.1 Bismarck - Reactie op #678

Brommers en snorfietsen gaan tegenwoordig toch ook op veel plekken de rijbaan op en daarvan draagt de meerderheid (ondanks dat het iig bij brommers wel verplicht is) ook geen helm? Mijn ervaring is trouwens dat de overgrote meerderheid van de e-bikes (veel) langzamer gaat dan een wielrenner. Sterker nog, ik zie het snelheidsverschil met een commute-fietser niet echt bij het passeren. Als we het over fietspadcongestie hebben, zou ik zelf trouwens voorstellen om eerst de voetgangers (wandelaars/honduitlaters) van het fietspad te halen, die zijn pas echt gevaarlijk.

#624 Hans Custers

Tjonge, nu houden extreemrechtse desinformatie-verspreiders en demagogen zich ineens niet aan de afgesproken regels. Wie had dat nou kunnen voorzien?

De NPO zegt in een reactie dat Ongehoord Nederland zich bij toetreding tot het omroepbestel heeft gecommitteerd aan de journalistieke code en ook daarna gezegd heeft de code te onderschrijven. Daarom beraadt de NPO zich nu op een eventuele maatregel tegen de omroep.

#624.1 Frank789 - Reactie op #624

Ennuh.. “beraadt … zich nu op een … eventuele .. maatregel … “.

Ja, laten we racisten en fascisten vooral met fluwelen handschoenen blijven aanpakken.

#624.2 AltJohan - Reactie op #624

De rechts-populistische zuil moet eronder gehouden worden. Bij het omroepje moet direct al alle zuurstof weggehaald worden.

Geenstijl geeft een redelijke samenvatting: “Dankzij Ongehoord Nederland wil de NPO Ombudsman alle NPO talkshows afschaffen”

https://www.geenstijl.nl/5165392/dankzij-ongehoord-nederland-wil-de-npo-ombudsman-alle-npo-talkshows-afschaffen/

Toevoeging: Geen enkele andere omroep besteedt echt aandacht aan de soap rond Rijxman:
https://twitter.com/ongehoordnedtv/status/1534183215585443840

#624.3 Hans Custers - Reactie op #624.2

En wat leren we hieruit? Dat je simpelweg geen redelijke afspraken kunt maken met fascisten. Ze trekken zich er niks van aan. En als ze daarop worden aangesproken nemen ze geen verantwoordelijkheid voor hun gedrag, maar gaan ze het slachtoffer uithangen. Altijd weer.

Het spelletje is zo verdomde doorzichtig. En toch laten hele volksstammen zich er nog steeds door manipuleren. Triest maar waar.

#624.4 AltJohan - Reactie op #624.3

@Hans Custers: Een bepaald smaldeel mag blijkbaar niet eens aan het woord gelaten worden. Dat is toch van de gekke. Hoe Dales hier spreekt over de Winter vind ik volstrekt belachelijk. Met zijn “dat moet je de kop in drukken”: https://youtu.be/5bhIpA9STH0

Overigens is Sjoerd Sjoerdsma ook uitgenodigd bij Omroep Nederland.

De linkse Benali mag omvolking blijkbaar wel gebruiken in in Trouw. Wie het nog begrijpt mag het zeggen. https://www.trouw.nl/opinie/migratie-gaat-de-wereld-veranderen-van-mij-kan-de-omvolking-niet-snel-genoeg-gaan~b06e6622/

#624.5 Hans Custers - Reactie op #624.4

Een bepaald smaldeel mag blijkbaar niet eens aan het woord gelaten worden.

Dat heb ik nergens beweerd. Waar het hier over gaat is dat de fanatici van ON hun reet afvegen aan de gemaakte afspraken. Je kunt eindeloos blijven proberen daar de aandacht van af te leiden met je gejank, maar daar trap ik niet in. Karskens en zijn trawanten hebben de boel belazerd. Zoals te verwachten was. En dat zullen ze blijven doen, zolang ze de kans krijgen.

Verder vind ik dat als journalistiek vermomde anti-democratische propaganda inderdaad niet thuishoort bij de publieke omroep.

En als je de ironie van Benali niet snapt, dan blijkt maar weer eens hoezeer de kwalificatie domrechts op zijn plaats is voor jouw soort.

#624.6 AltJohan - Reactie op #624.5

De geëiste “normen” zijn volstrekt multi-interpretabel. Men kan het er al niet over eens worden wat nepnieuws is.

Er verschijnen nu talloze voorbeelden online waarbij politici en anderen op de NPO66 niet werden weersproken. Voor wie geïnteresseerd is. Berucht is bijvoorbeeld de plasseks-hoax waar het NOS-journaal mee meende te moeten openen.

https://www.nieuwnieuws.nl/5154521/video-martin-bosma-pvv-geeft-10-voorbeelden-van-de-radicalisering-van-npo66/

https://twitter.com/Martinbosma_pvv

#624.7 Hans Custers - Reactie op #624.6

Ja, het NOS Journaal maakt wel eens een fout. En dat is absoluut geen rechtvaardiging voor de doelbewuste misleidende demagogie van extreemrechtse propagandakanalen. Het is wel illustratief voor het kleuterniveau van extreemrechts. “Wéééh, hunnie doen het ook”. Ze hebben dan wel een grote bek, maar bij het minste beetje tegenspel verandert de hele meute steeds weer in een clubje sneue Calimerootjes. Verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag zit er werkelijk nooit in. Wat een armoe.

#624.8 AltJohan - Reactie op #624.7

Ik kan me goed vinden in de het verhaal van Ad de Boer ijn de NRC: “Ik hoop dat de uitspraak van de ombudsman niet voor zoete koek geslikt wordt.”

Ik ben het ook eens dat de aanpak van Karskens verre van ideaal is. Ad de Boer zegt hier over “Mijn advies aan Karskens zou zijn: wees intelligenter in je aanpak. Ga in gesprek met andere geluiden en benader ook de helden van je eigen achterban kritisch.”

#624.9 Hans Custers - Reactie op #624.8

De denkfout die De Boer lijkt te maken is dat Karskens en zijn trawanten willen informeren. Dat willen ze juist niet. Ze willen manipuleren. Via de beproefde methode die extreemrechts al twintig jaar met succes toepast: provoceren en het slachtoffer uithangen als ze daarmee reacties uitlokken.

Mensen als De Boer zijn geen deel van de oplossing, maar deel van het probleem. Als ze na twintig jaar nog steeds niet doorhebben dat je geen redelijkheid kunt verwachten van die lui, dan leren ze dat waarschijnlijk nooit. Of er moet alsnog een manier worden gevonden om ze dat duidelijk te maken.

#624.10 AltJohan - Reactie op #624.9

@Hans Custers: ik merk weinig respect bij jou over de oud oorlogsverslaggever en nazi-opspoorder Karskens. Hij heeft veel meer gezien ook van de donkere kant van de mensheid dan de meesten van ons.

het gaat in het geval van de EO en ON niet alleen om te informeren, maar ook om te belijden & te getuigen. Van de NOS wordt een neutralere rol verwacht, maar een omroep mag meer kleur hebben.

We zijn, afhankelijk hoe er gerekend wordt, een zesde van het electoraat. We hebben maar een paar lullige half-uurtjes zendtijd in de week. Opvallend hoe snel de systemen weer op stoom komen (via NPO66-ombudsman) om onze stem weer de kop in te drukken.

 • Volgende reactie op #624.9
#624.11 Frank789 - Reactie op #624.9

@Altjohan

weinig respect bij jou over de oud oorlogsverslaggever en nazi-opspoorder Karskens.

Er zijn zelfs Nobelprijswinnaars die op latere leeftijd volkomen wappie zijn geworden, respect voor misinformatie is altijd misplaatst.
Zie bv https://nos.nl/artikel/2416717-hiv-ontdekker-luc-montagnier-89-overleden

maar een omroep mag meer kleur hebben

Maar ze mag geen kritiekloos doorgeefluik van valse informatie zijn zoals ON nu is. De presentatoren hebben alleen kritiek als iemand te ver gaat in zijn opmerkingen en de omroep in gevaar brengt, voor de rest zijn het slechts dociele voorzetgevers.
We hebben overigens al het rechtse WNL, maar die zijn redelijk objectief en professioneel als het om journalistiek gaat dus dat past gewoon niet in jullie straatje. Het type onderwerp dat ze bij WNL bespreken en de gasten die ze er bij halen bepaalt de “kleur”.

We hebben maar een paar lullige half-uurtjes zendtijd in de week

Je bedoelt zendingstijd als het om ON gaat.
Wel grappig dat jullie de NPO tot op het bot verketteren maar die wel broodnodig hebben om jullie misinformatie te slijten. Dat jullie het wel via jullie eigen kanalen en social media konden redden is blijkbaar niet correct.

 • Volgende reactie op #624.9
 • Vorige reactie op #624.9
#624.12 Hans Custers - Reactie op #624.9

ik merk weinig respect bij jou over de oud oorlogsverslaggever en nazi-opspoorder Karskens.

Dat heb je goed gezien. Al wil het feit dat hij zich nu als regelrechte fascist gedraagt natuurlijk helemaal niet zeggen dat hij in het verleden niks goeds heeft gedaan. En ik sluit ook niet uit dat hij een zorgzame vader is, of hele lieve partner van iemand, of ontzettend sympathieke buurman. Als de geschiedenis iets leert, dan is het wel dat aanhangers van gevaarlijke ideologieën niet in alle opzichten verdorven of gevaarlijke mensen zijn. En dat lijkt me precies het punt waar mensen als De Boer zich onvoldoende van bewust zijn.

En verder blijf je structureel om het punt heen draaien waar het hier om gaat: Karskens en zijn trawanten hebben zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden. Dat je steeds maar blijft proberen om de aandacht van die kern van de zaak af te leiden – vooral met dat aanhoudende Calimero-gekleuter – illustreert heel goed hoe extreemrechts debatteert: geen argumentatie, maar manipulatie. Ad infinitum.

 • Volgende reactie op #624.9
 • Vorige reactie op #624.9
#624.13 Hans Custers - Reactie op #624.9

Deze quote, van de Amerikaanse journalist Bill Blakemore (uit 1994 of zo), die ik toevallig tegenkwam beschrijft waar het in de kern om gaat:

What makes the difference between a propagandist on one side and a professional journalist or scientist on the other is not that the journalist or scientist ‘set their biases aside’ but that they are open about them and constantly putting them to the test, ready to change them.

Daar laat ik het bij, voor deze draad.

 • Volgende reactie op #624.9
 • Vorige reactie op #624.9
#624.14 AltJohan - Reactie op #624.9

@Hans Custers: over het aan de gemaakte afspraken houden. In de reactie van de ombudsman worden geen voorbeelden gegeven. Ze heeft het over een patroon. Lekker vaag dus en moeilijk tegen te verdedigen. Luister ook naar wederhoor van Karskens: https://twitter.com/ongehoordnedtv/status/1534857863755096064

Jan Kuitenbrouwer schrijft er ook een rake column over: https://www.hpdetijd.nl/2022-06-09/de-npo-ombudsman-weet-niet-wat-ze-doet/?share_code=mbRZeUpsmvg5

 • Volgende reactie op #624.9
 • Vorige reactie op #624.9
#624.15 Frank789 - Reactie op #624.9

“Het beginsel van hoor en wederhoor is een principe uit de rechtspraak en de journalistiek dat inhoudt dat, als iemand beschuldigd wordt, er geluisterd moet worden naar wat de beschuldigde er op heeft te zeggen, voor er over hem geoordeeld wordt”.

Jouw link is helemaal geen “wederhoor”, dat is gewoon een “reactie” of een “verdediging”.
Als er wederhoor is gegeven aan ON, staat dat in het rapport van de ombudspersoon.

 • Vorige reactie op #624.9
#652 Test

De burgermeesters: nu doorpakken! De Tweede Kamer: laten we eerst maar weer een onderzoekje doen …

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/politiek/algeheel-vuurwerkverbod-kan-rekenen-op-weinig-steun-in-tweede-kamer

Misschien moeten we het Europees regelen om smokkel tegen te gaan. Maar dan zullen sommige partijen wel weer in de gordijnen hangen.

#652.1 Frank789 - Reactie op #652

Is er wel “stikstofruimte” voor al dat vuurwerk? Of moeten we eerst een paar veeboeren uitkopen?

#652.2 beugwant - Reactie op #652.1

Ik denk dat het effectiever is dat de ambulances met nieuwjaarsnacht niet meer naar wappiewijken uitrukken. Dan zoeken ze het maar uit.
Ga ik tevoren wel een regendansje doen. ;)

#613 P.J. Cokema

Hoe een paar Arriva-conducteurs op het laatste traject naar Ter Apel vluchtelingen een hatelijk welkom heten…
https://twitter.com/JeroenvanStrien/status/1533335945314967553

#613.1 beugwant - Reactie op #613

Zo’n hatelijk welkom begint natuurlijk al bij een overheid die zo’n meldpunt in zo’n godvergeten uithoek neerzet. De Julianakazerne had bijvoorbeeld ook gekund, maar met de toegekende woonbestemming had men blijkbaar een andere doelgroep op het oog.

Mijn oog viel ook op een andere tweet: https://twitter.com/JantenCate/status/1532806519523352576

#613.2 Hans Custers - Reactie op #613

Ook in ons gave, tolerante landje:

Coassistenten met een migratieachtergrond worden lager beoordeeld, hebben minder vertrouwen in hun begeleider en voelen zich vaker oneerlijk behandeld.

Het proefschrift hierover is al in april uitgekomen. Maar helemaal niet interessant voor nieuwsmedia, blijkbaar.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #613
 • Vorige reactie op #613
#613.3 Bookie - Reactie op #613
#613.4 Bismarck - Reactie op #613.3

Aja, want dat geeft je het recht om helemaal andere mensen zo te behandelen en er dan ook nog over op te scheppen tegen je collega’s.

#613.5 Bookie - Reactie op #613.4

De schrijver van het draadje heeft in ieder geval de conducteur niet gesproken. Populistisch meteen zijn oordeel klaar: “racist”. Hij weet niet over hem, zijn eventuele trauma, zijn eventueel diverse familie/vriendengroep. Goedkoop.

#613.6 Frank789 - Reactie op #613.5

Ik ben ooit eens opgelicht met een hotelarrangement door Bookie.com. Heel traumatisch omdat het met de begrafenis van mijn moeder te maken had.
Sindsdien behandel ik alles en iedereen die Bookie heet als uitschot, als parasiet.

Wat zegt u? Booking.com?
Wat maakt dat nu uit?
Al die Booki’s, of er nu een e” of een “ing” achter geplakt is, ze zijn gewoon allemaal dezelfde, je herkent ze al van een kilometer afstand, dus mag ik ze bij voorbaat als oplichter identificeren en ook zo behandelen. Punt.

/s

#613.7 Hans Custers - Reactie op #613.3

Je hebt wel een beetje een punt. Die mensen zijn geen conducteur geworden om ongevraagd in een baan bij de vluchtelingenopvang terecht te komen. En zij kunnen er ook niks aan doen dat onze overheid tegen vluchtelingen zegt dat ze naar zo’n beetje de verste uithoek van het land moeten en dat ze zelf maar uit moeten zoeken hoe ze daar komen. En dus hebben zij ook te maken met de gevolgen van een overheid die weigert om het een beetje behoorlijk te regelen.

#613.8 Co Stuifbergen - Reactie op #613.7

Ik wil best geloven dat het werk van een conducteur soms vervelend is, maar dat conflict hoort thuis tussen de conducteur en de werkgever (Arriva, begrijp ik).

Het heeft geen zin om frustraties over vervelende passagiers af te reageren op onschuldige passagiers.

Het vervoersbedrijf (Arriva dus) moet passagiers gewoon correct behandelen.

#613.9 Hans Custers - Reactie op #613.8

Ik ben het met je eens dat het geen excuus is voor wangedrag tegen passagiers. Zo was mijn reactie ook niet bedoeld. Maar de frustraties op zich zijn wel begrijpelijk.

#620 Test

Na de reuzenberenklauw is er een andere invasieve exoot in opmars: de Japanse duizendknoop.

https://www.nu.nl/binnenland/6205030/steeds-meer-meldingen-over-probleemplant-japanse-duizendknoop.html

De EU lidstaten zijn sinds 2015 verplicht deze te bestrijden maar dat wil nog niet zo lukken.

https://www.brabant.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/natuur/biodiversiteit/invasieve-exoten-(uitheemse-planten-en-dieren)#:~:text=Sinds%202015%20zijn%20de%20EU,soorten%20uit%20de%20zogenaamde%20Unielijst.

Tegen de reuzenberenklauw worden schapen, geiten en varkens ingezet. Tegen de duizendknoop zou de bladvlo kunnen helpen.

https://www.nu.nl/binnenland/6169514/waarom-de-duizendknoop-zon-helse-plant-is-en-hoe-een-vlo-hem-kan-verslaan.html

#620.1 beugwant - Reactie op #620

En intussen gaat de import van exoten gewoon door: De uitheemse sedum heeft de inheemse al zo’n beetje verdrongen.
Van mij mag de NVWA proactiever optreden tegen al die modieuze buy&be-happy-tuincentrumonzin zodat we niet achteraf de brokken hoeven bestrijden, terwijl de veroorzaker van de ellende zijn winst al binnen heeft.
De zaden van de hooikoortsveroorzaker ambrosia zijn gelukkig al uit de vetbollen verdwenen.

#620.2 Frank789 - Reactie op #620.1

[ En intussen gaat de import van exoten gewoon door ]

Het is hier altijd hetzelfde liedje, als het kalf verdronken is..
Beter een importverbod op ALLE uitheemse planten en (huis-) dieren TENZIJ die op een uitzonderingslijst staan waarop een plant of dier alleen komt als het hier bewezen gegarandeerd geen plaag kan gaan vormen, los nog van een passende omgeving voor dieren.

Maar dit soort artikelen uit 2009 kun je gewoon elk jaar herplaatsen:
https://www.parool.nl/nieuws/exotische-planten-en-dieren-serieus-probleem-in-nederland~b9215ad4/

#532 Hans Verbeek

Dit zat eraan te komen he.
https://nos.nl/artikel/2430819-gazprom-stopt-met-leveren-van-gas-aan-nederlandse-gasterra-vanwege-conflict-over-betaling
Gelukkig kunnen we de Waddenzee nog helemaal volzetten met windmolens en de Flevopolders vol met zonnepanelen.
Duurt helaas nog een decennium voor het zover is. Dus komende winter allemaal weer thuiswerken, scholen dicht en horeca dicht omdat er net niet genoeg gas in de buffer zit,

En hierna zullen we ook afkicken van (Russische) aardolie. Die doelstellingen voor de verlaging van de CO2-uitstoot gaan we dankzij corona & Poetin gewoon halen.

#532.1 Co Stuifbergen - Reactie op #532

We kunnen natuurlijk ook besluiten om even geen badkuipen, zwembaden en sauna’s te verwarmen.
En de teelt van sierbloemen even op te schorten.
Misschien hebben we zelfs minder kunstmest nodig, als we voedsel zelf opeten in plaats van het aan de varkens te voeren.

Dat scheelt natuurlijk inkomsten, maar de kosten van een oorlog zijn vele malen hoger.
(natuurlijk betaalt Oekraïne daarvoor de prijs, maar we kunnen wel een beetje solidair zijn. De opvang van vluchtelingen kan ook wel eens meer gaan kosten dan de sierbloemen opleveren).

#532.2 Hans Verbeek - Reactie op #532.1

Ik denk dat Rusland prima kan zonder al die euro’s, die we net hebben laten drukken door de ECB. Je kunt zoveel geld maken als je wilt.
Maar het duurt miljoenen jaren om olie en gas te maken.
Ik hoop dat we ook voldoende voedsel kunnen maken voor iedereen zonder aardgas en aardolie. Laten we maar stoppen met die bloementeelt.

#532.3 Frank789 - Reactie op #532.2

[ al die euro’s, die we net hebben laten drukken door de ECB. Je kunt zoveel geld maken als je wilt. ]

Kunt u nog even herhalen wat het verschil is tussen bankbiljetten drukken en geldcreatie?
En dat bij bevolkingsgroei en economische groei geldgroei noodzakelijk is?
En dat geldcreatie boven bepaalde grenzen uiterst schadelijk kan zijn?
Dus dat uw “zoveel als je wilt” domweg misleidend is?

#532.4 Hans Custers - Reactie op #532

Jaja, nu net doen alsof je het altijd al hebt gezegd. Terwijl je in werkelijkheid nog maar een paar maanden geleden zo zeker wist dat het wel meeviel met die dreiging van Poetin in Oekraïne. Dat ben jij inmiddels misschien vergeten, maar de anderen hier niet. Je zou jezelf een dienst bewijzen als je op zou houden jezelf zo voor lul te zetten met je wereldvreemde en doorzichtig gelijkhebberige gezwam.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #532
 • Vorige reactie op #532
#532.5 Hans Verbeek - Reactie op #532.4

Ik dacht inderdaad dat Rusland niet zou binnenvallen in Oekraïne. Ik zat er helemaal naast.

Maar…. ik wist wel zeker dat de hoeveelheid fossiele brandstoffen, die we jaarlijks gebruiken, ruim voor 2040 zou gaan afnemen.
Het IPCC presenteerde keer op keer scenario’s waarbij de mensheid tot na 2050 ieder jaar meer fossiele brandstoffen zou gaan gebruiken.
https://sargasso.nl/de-economische-modellen-va-het-ipcc/
Bijna iedereen geloofde die Business-as-Usual-scenario’s. En de mensen, die betwijfelden dat het verbruik van fossiele brandstoffen zo hoog zou oplopen, werden bestempeld tot klimaat-ontkenner.

We zitten in hetzelfde schuitje, Hans. Ik merk de stijgende prijzen ook in mijn portemonnee.
Voorlopig lijkt de oorlog nog wel een jaartje door te gaan. Dus gaan we ook afkicken van de Russische olie. Maar dat zal ons wel lukken. #spuugtindehanden

#532.6 Hans Custers - Reactie op #532.5

Maar…. ik wist wel zeker dat de hoeveelheid fossiele brandstoffen, die we jaarlijks gebruiken, ruim voor 2040 zou gaan afnemen.

Tuurlijk. Dat al je voorspellingen die we inmiddels aan de realiteit kunnen toetsen er steeds weer naast blijken te zitten doet helemaal niets af aan de zekerheid dat jij de waarheid over de toekomst in pacht hebt. Die arrogante betweterigheid zal niet meer overgaan.

Overigens hoop ik dat je gelijk krijgt en ik sluit het ook niet uit. Maar het zal wel het gelijk zijn van de stilstaande klok die toevallig een keer de juiste tijd aangeeft. Dat dat jou niet zal verhinderen om op hoge toon victorie te kraaien nemen we er dan maar bij.

#532.7 Hans Verbeek - Reactie op #532.6

Hans, ik vind het geen probleem als in de toekomst blijkt dat ik ernaast zat. Ik zat er ook compleet naast met de Russische inval in Oekraine.
Kon jij maar net zo makkelijk toegeven dat jij ernaast zat en dat je om niets al die jaren die IPCC-rapporten hebt verdedigd. Je had in die tijd ook iets leuks kunnen doen. #mementomori

#532.8 Hans Custers - Reactie op #532.7

Kon jij maar net zo makkelijk toegeven dat jij ernaast zat en dat je om niets al die jaren die IPCC-rapporten hebt verdedigd. Je had in die tijd ook iets leuks kunnen doen.

Dat “verdedigen” komt toch vooral neer op het aanwijzen van halve waarheden, hele onwaarheden en drogredenen die jouw soort eindeloos blijft herhalen. En in plaats van jezelf zo te kijk te zetten als arrogante, niet in feiten en logica geïnteresseerde betweter had je in die tijd ook iets leuks kunnen doen. Of iets nuttigs. Je mond houden bijvoorbeeld, in plaats van steeds weer dezelfde, eindeloos vaak weerlegde desinformatie te verspreiden.

#532.9 Frank789 - Reactie op #532.5

[ Het IPCC presenteerde keer op keer scenario’s waarbij de mensheid tot na 2050 ieder jaar meer fossiele brandstoffen zou gaan gebruiken. ]

Waarmee u voor de honderdste keer bewijst dat u niet intelligent genoeg bent om het verschil tussen voorspellingen en scenario’s te begrijpen, óf… dat u een troll bent die bewust keer op keer valse informatie plaatst en honderd keer uitleg over scenario vs voorspelling negeert. Ik hou het op het laatste.

[ ik wist wel zeker dat ]

U WEET helemaal nooit iets zeker, u DENKT alleen “zeker”. U bent als Trump met zijn sharpie, u tekent gewenste trends in, niet bewezen of beredeneerde trends.
U riep steeds “mensen willen geen olie meer” terwijl het mondiale gebruik toenam.
U riep steeds “Nederlanders willen geen auto meer ” terwijl het totale bezit gewoon toenam.
Op Schiphol staan ze in de rij en de files zijn langer dan in 2019.
Dus u WEET niks, u verzint van alles zonder onderbouwing.

#532.10 Hans Verbeek - Reactie op #532.9

Jij bent de enige die het woord ‘voorspelling’ gebruikt, Frank.

#532.11 Frank789 - Reactie op #532.10

Ik noem de uitkomsten van de modelberekeningen over temperatuur, neerslag enz. gewoon voorspellingen.
Hans Verbeek 5 december 2019 , 18:35
Om maar één van de vele voorbeelden te noemen.

https://sargasso.nl/nieuw-onderzoek-klimaatmodellen-voorspellen-klimaatverandering-al-decennia-correct/#comment-1047668

#532.12 Hans Verbeek - Reactie op #532.11

Da’s een hele oude koe, Frankie. Ik heb intussen bijgeleerd, zoals in deze discussie is te lezen.
Ik ga jouw jeugdzonden toch ook niet oprakelen.

#532.13 Frank789 - Reactie op #532.12

Jeugdzonden? 2019? LOL

#532.14 Frank789 - Reactie op #532

[ allemaal weer thuiswerken, scholen dicht ]

U heeft zich al aardig laten inpakken door Rutte c.s. die de Zwarte Piet constant naar de burger schuiven.

Dus niet Tata Steel aanpakken of de stroomproducenten, of de oliemaatschappijen of de alu-smelterijen of de kantoorbazen, met hun dag en nacht verlichte en verwarmde kantoorpanden, of die cafe’s met hun terrasverwarmers of de overheid zelf met hun overbodige nachtelijke verlichting van al die straten en (snel-) wegen, en zo voorts. Nee, de burger die maar 22% van de energie verbruikt, vooral die moet veranderen.

#532.15 Hans Verbeek - Reactie op #532.14

Volgens mij bedoelen we allebei hetzelfde, Frank. Het energieverbruik van de Nederlanders moet verder omlaag: het energieverbruik van de huishoudens en van de bedrijven waar die Nederlanders werken enz.
Bepaalde groepen mogen natuurlijk wel mogen blijven rijden en vliegen.

#532.16 Frank789 - Reactie op #532.15

[ Volgens mij bedoelen we… ] niet hetzelfde, mijnheer Verbeek.

#600 Rigo Reus

Van de Universiteit van Salford in Engeland, mag Shakespeare ophoepelen met z’n sonnetten. Want die zijn westers en wit. En dus k*t, dat weet toch iedereen.

#600.1 Hans Custers - Reactie op #600

Bron?

#600.2 Rigo Reus - Reactie op #600.1

Google Salford University en sonnet en kies zelf de bron die je het meest betrouwbaar voorkomt

#600.3 Hans Custers - Reactie op #600.2

Als ik Google vind ik wat vrij vage verhalen uit de Britse rioolpers, die vervolgens door allerlei blogjes worden nagepraat. En lijkt het erop dat in werkelijkheid één docent in één cursus sonetten niet meer verplicht stelt. Mijn indruk is dus dat de reactionaire propagandakanalen weer eens een incidentje hebben gevonden dat ze enorm opblazen.

#600.4 Maggi - Reactie op #600.2

Rigo Reus leidt blijkbaar aan het roeptoetersyndroom. Lekker makkelijk iets roepen, suggereren dat dit ergens van alles over verklaart en dan vergenoegd achterover hangen om te zien wat deze totaal ongeverifieerde soundbyte zoal teweeg brengt. Verdere uitleg is niet nodig, Rigo Reus haalt zijn gelijk uit het feit dat je ook zelf dingen kunt opzoeken.

Nou ik heb eens gegoogled:

Het oorspronkelijke bericht uit The Telegraph heeft niet aan wederhoor gedaan zodat we niet weten wat er volgens de universiteit zelf exact aan de hand is, en beweert doodleuk dat een sonnet een 16-regelig gedicht is. Ja dat geeft vertrouwen over hun kennis en kunde!

Verder staat er geen enkele gerenommeerde bron tussen de Google resultaten. Geen BBC, geen Guardian, geen Times, of iets van de betreffende universiteit zelf.

Zouden ze hier in Nederland ook eens moeten gaan doen vanuit de serieuzere media: dit soort stront-bommetjes die bij aanraking alles alleen maar viezer maken keihard negeren.

#600.5 Frank789 - Reactie op #600.4

Ik vermoed dat Rigo Reus zijn bron niet prijsgeeft omdat dan zou blijken op welke dubieuze websites hij rondstruint.

#555 Frank789

Ja hoor, laten we een drug héél duur maken, dan houden de verslaafden vanzelf op…

“pakje sigaretten moet in 2040 naar zo’n veertig euro”

Waarom? Omdat “de helft van de rokers pas wil stoppen als rookwaar bijna onbetaalbaar wordt”.
Dat zijn intentieverklaringen die niks waard zijn, zoals elke roker weet die al tig pogingen deed om te stoppen.
Ook wordt gezegd dat je er jongeren niet mee stopt om te beginnen. Ze roken immers maar een paar sigaretten en dan doe je vrij lang met een pakje.

Uiteraard staat de drugsmaffia al in de handen te wrijven; nog meer illegale tabaksfabriekjes en smokkel!

https://nos.nl/artikel/2431002-staatssecretaris-pakje-sigaretten-moet-in-2040-naar-zo-n-veertig-euro

#555.1 cerridwen - Reactie op #555

Het aantal rokers neemt al jaren af, dus het beleid om roken te ontmoedigen inclusief duurder maken van sigaretten heeft effect. Waarom zou dat nu ineens anders zijn?

#555.2 Frank789 - Reactie op #555.1

[ dus het beleid om roken te ontmoedigen *** inclusief duurder maken *** van sigaretten heeft effect. ]

Is dat bewezen, dat duurder maken?
Niet alleen werkt het prijsmechanisme nauwelijks bij verslaafden (zie de huidige benzineprijzen en de toch toenemende files), er zijn ook talloze andere maatregelen genomen om (beginnen met) roken te ontmoedigen, dat zeg je zelf al.

#555.3 cerridwen - Reactie op #555.2

Is dat bewezen, dat duurder maken?

Volgens de deskundigen wel:
https://nos.nl/artikel/2431064-dure-sigaretten-helpen-rokers-te-stoppen-maar-stimuleren-ook-zwarte-markt

Als de voorgestelde prijsverhoging doorgaat, zal die in ieder geval effectief zijn, zeggen deskundigen. “Dit is de allerbelangrijkste oplossing die er is”, zegt longarts Wanda de Kanter in het NOS Radio 1 Journaal. De Kanter strijdt al jaren tegen de tabaksindustrie. “De prijs structureel verhogen, elk jaar, zorgt ervoor dat veel minder kinderen zullen beginnen met roken.”

En het is natuurlijk niet zo vreemd, overal in de economie zijn mensen gevoelig voor prijseffecten, het is vreemd om te veronderstellen dat dat bij roken niet zo zou zijn.

#555.4 Frank789 - Reactie op #555.3

[ Volgens de deskundigen wel: ]

Dat is geen bewijs, dat is onderzoek naar intenties. Intenties van grotendeels verslaafden…

En beginnende kinderen: je eerste sigaretten proef je bij vrienden of die krijg/jat je van je vader/moeder/oom/tante, die koop je niet.
Cocaïne kost 50 euro per gram waar ergens tussen de 6 en 15 lijntjes uit komen die een flinke gebruiker er in één dag door jaagt.
Nu hebben we vast geen cocaïneverslaafden meer… oh, wacht even.
Ook die gebruiker krijgt het voor het eerst van vrienden of van pushende dealers.

[ zijn mensen gevoelig voor prijseffecten ]
Bij welke prijs van water stop jij met drinken?
Nee, ik ridiculiseer niet, roken is bovendien een geestelijke verslaving, daarom is het zo goed dat tabak langzaamaan onzichtbaar en asociaal gemaakt wordt in de maatschappij.
Niet meer roken op werk, tijdens vergaderingen, geen zichtbare tabak in de supermarkten, je wordt een (asociaal) buitenbeentje als je nog (in het bijzijn van anderen) rookt.
Dat is een veel sterkere motivatie om niet te beginnen dan de prijs.

#555.5 Test - Reactie op #555

De hardcore verslaafden zullen toch wel door gaan, al zullen die uit kostenoverwegingen wellicht gaan minderen. Maar hiermee wordt er wel een flinke drempel gelegt voor de minder verslaafde.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #555
 • Vorige reactie op #555
#555.6 Frank789 - Reactie op #555.5

Een hardcore verslaafde die een pakje per dag of meer rookt kan meestal niet minderen, alleen doorgaan of stoppen.
Iemand die 3 sigaretten op een dag rookt zou wel kunnen minderen, maar denkt doorgaans, “ach, ik rook al zo weinig, wat maakt dat nog uit”.

#555.7 beugwant - Reactie op #555

Met het huidige niveau van inflatie kunnen die €47,- wel eens een prijsverlaging worden…

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #555
 • Vorige reactie op #555
#555.8 Frank789 - Reactie op #555.7

Als mijn neefje tot zijn 18e geen brommer rijdt krijg hij van mij een pakje sigaretten…

#555.9 Bookie - Reactie op #555

Tja, een minderheid financieel uitbuiten en zo snel mogelijk dood willen laten gaan (ziekenhuisverbod) zal wel heel christelijk zijn.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #555
 • Vorige reactie op #555
#555.10 Hans Verbeek - Reactie op #555

Zelf tabak in je achtertuin telen, of iets anders om te roken

#555.11 beugwant - Reactie op #555.10

Er was een tijd dat de EU (mogelijk toen nog EEG) de Europese tabaksteelt subsidieerde. De kwaliteit was echter zo ondermaats dat er geen afnemers voor te vinden waren. Dat hoeft een landbouwsubsidie echter nog niet tegen te houden, dus doe een gok…

#594 beugwant

https://www.1limburg.nl/het-definitief-maastricht-aachen-airport-blijft-open

Het is weer eens heel katholiek ‘opgelost’. Zeggen dat het vliegveld onder strikte voorwaarden open blijft, maar als die voorwaarden niet ingehouden (kunnen) worden wil de VVD de mogelijkheid om het dan niet te sluiten toch open houden. Bovendien moeten de omliggende gemeenten meebetalen aan de bestrijding van de geluidshinder. Waarom niet de betreffende luchtvaartmaatschappijen? Gaan de tuinen dan ook geluidgeïsoleerd worden van zo’n sigaar uit eigen doos?

#594.1 Hans Verbeek - Reactie op #594

Bijzonder dom besluit. Gebrek aan toekomstvisie.

#588 Bismarck

De Nederlandse werkgevers stonden te springen om Oekraïense vluchtelingen die wilden werken. Nu blijkt wel waarom: Weer een nieuwe groep gastarbeiders om te misbruiken.

#588.1 basszje - Reactie op #588

Verbaast dat iemand? De ‘Nederlandse werkgever’ staat niet in de rij om de Oekrie’s partner bij Houthoff te maken, maar voor de slecht betaalde kutbanen die niemand wil doen. Zeker omdat 1200 euro als heel erg veel klinkt, totdat je het prijspeil van het nieuwe land begint te begrijpen.

Start een nieuwe discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*