1. 1

  Terwijl het wel overduidelijk is dat de Russen schuld waren, door hun geheime afspraak om Oost-Europa te verdelen onder Nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie. Vergeet niet dat de Russen en Duitsers bondgenoten waren toen ze gezamenlijk Polen binnenvielen en WO2 begonnen.

 2. 2

  @ 1, kun je oude argumenten gaan herhalen, maar deze waarheid wordt met de inzichten van de Russische minister dus weerlegd. ;)

 3. 3

  “Under planned legislation, backed by Mr Medvedev, any Russian or foreigner who claims that the Soviet Union occupied Poland or the Baltic States could face up to five years in prison.”

  gezellig …

  dan inderdaad liever maar een Mark Rutte achtige insteek.

 4. 4

  Ik moet de laatste tijd steeds vaker aan deze gouwe ouwe denken:

  “Who controls the past controls the future, who controls the present controls the past.”

 5. 5

  @Bismarck, Stalin was geen Rus hoor ;)

  “Jozef Stalin werd geboren als zoon van een schoenmakersknecht in het Georgische plaatsje Gori (gouvernement Tiflis).”

  Stalin was een Georgier, dus WO2 was de schuld van Georgie hoor.

 6. 6

  Qua feit is het natuurlijk wel zo dat als Engeland en Frankrijk niet Polen hadden geholpen er op dát moment geen WOII was ontstaan.
  Maar iedereen kan zich troosten met de gedachte dat het dan wel bij een ander land was begonnen, dat in een of ander pact zat.

 7. 10

  FTFA: “Under the pact the Soviet Union took control of two-thirds of Poland as well as the Baltic states, but only, he wrote, in order to create a buffer zone that would allow Moscow to marshal its defences ahead of an inevitable war with the Third Reich.”

  Is dat dan geen contradictie met de titel?

 8. 12

  Rusland bezet nooit landen, Rusland heeft een “sphere of influence” waar ze gewoon mogen doen en laten wat ze willen, of althans dat vinden ze dan van zichzelf. Als je binnen de “sphere” woont ben je de lul, tenzij je lid wordt van de NAVO dan zijn ze opeens een heel stuk terughoudender.

 9. 13

  “Rusland bezet nooit landen, Rusland heeft een “sphere of influence” waar ze gewoon mogen doen en laten wat ze willen, of althans dat vinden ze dan van zichzelf. Als je binnen de “sphere” woont ben je de lul, tenzij je lid wordt van de NAVO dan zijn ze opeens een heel stuk terughoudender”

  Vervang Rusland voor de V.S. en de NAVO voor Warschau Pact en voila, je hebt de koude oorlog in 2 zinnen gevangen :D

 10. 14

  Bølke de Big, heel leuk hoor maar het oostblok was bezet tot de val van de muur of was er in het westen ook een praagse lente?