1. 2

  Als Keith Olbermann niet persoonlijk had gesnikt in zijn voorgelezen commentaar dan was hij vanaf dat moment een sitting duck geweest (harteloze anti-VS + anti-R. hypocriet). Gelukkig snapte hij dat.

 2. 4

  Ha, de volgende oorlog is in de maak!

  Ik schat de kans dat McCain, als hij verkozen wordt, groter dan 30% dat hij tijdens zijn eerste ambtstermijn daar binnenvalt. Die kans stijgt volgens mij tot meer dan 70% als hij een tweede ambtstermijn krijgt. Kan Jed Bush weer wat klooien met stemtellingen…

 3. 6

  @5 Och, voor iemand die al 8 jaar aan de leiband van Bush loopt en aankondigt die lijn voort te zetten én het ingedutte Washington wakker te gaan schudden…. is het nog een vriendelijke en optimistische inschatting. Zelf zet je er niks tegenover, of wel?

  Ik duik m’n bed in….

 4. 7

  Alleen dit, Bush had een Gigantische visie van US als nr.1. Allerlei safeguards en zekeringen werden verbroken in de push for “making reality”, “get even”, “you respond to what we make.” Dat is allemaal afwezig als McC. aantreedt.

  Maar iedereen wil wel wraak op Bush, en daar is je ideale kandidaat. Die 10x zwakker is.

  Obama de Woordgoochelaar is sterk, slechts 2 x zwakker.

  McCain is goed voor de democratie doordat hij kwetsbaar is voor logisch tegenspel. Bush en Obama vrijwel niet.

 5. 8

  Jammer dat dit niet aan de kaak wordt gesteld door de media. Volgens mij heeft de geschiedenis toch wel uitgewezen dat als een overheid zo begint, er weinig goeds gaat volgen…

  Goed gevonden, steeph!

 6. 11

  @7 : “McCain is goed voor de democratie doordat hij kwetsbaar is voor logisch tegenspel.” Dus is hij ook beinvloedbaar door de olieboeren en de US wapenindustrie… En vooral die laatste wil z’n meest recente speeltjes uitgetest zien…(wel eens op Discovery naar Future Weapons gekeken?? ’t is dus nog erger!) Ik ben bang dat jij te goed van vertrouwen bent.

  Ik ben het overigens eens met Marynus dat de media hierop moeten springen.

 7. 12

  OT: Heeft iemand de integrale speech van McCain ergens online gezien?
  Zag een flardje op tv zat letterlijk met open mond…
  Wil 1 bepaald stukje in z’n geheel eens inzichtelijk uitschrijven en op me in laten werken. Prachtig, klucht, drama…ALLES

 8. 17

  @11 Ik had het over effectief tegenspel, en waarmee dat te doen.
  Obama de Ziener wil vast ook speeltjes ontwikkelen.
  Zieners zijn veel lastiger te sturen.

 9. 20

  Jon Stewart fileert Karl Rove. Rove over Palin: Burgemeester van de twee na grootste stad van Alaska, dat is ervaring (9000 inwoners).

  Twee weken geleden over Biden: Hij heeft slechts ervaring als burgemeester van de op 152ste plaats staande stad van de VS (200.000 inwoners).

  Leuk.

 10. 22

  @Steeph

  Ik had het inderdaad gezien. Jon Stewart maakte McCain echt helemaal af. The Colbert Report hakte er ook nog goed in later.

  De media is alleen vreselijk gescheiden. Alsof er ooit republikeinen naar de Daily Show/Colbert Report gaan kijken, of democraten naar Bill O’Reilly gaan luisteren. Het zal helaas dus weinig uitmaken.