QvdD: Stolen without even a pretense of plausibility

“None of this is even remotely credible; the election was stolen without even a pretense of plausibility.”

Midden-Oostenexpert Suzanne Maloney schrijft dat de Iraanse verkiezingen zijn gemanipuleerd zonder ook maar de schijn van eerlijkheid te willen ophouden. Zo verloor de Azerbeijaanse Iraniër Musavi volgende de officiële cijfers dik in de provinciës waar de Azeri’s wonen.

 1. 1

  Zo verloor de Azerbeijaanse Iraniër Musavi volgende de officiële cijfers dik in de provinciës waar de Azeri’s wonen.

  Dit hoeft helemaal niets te zeggen. Er is al jaren een beweging gaande om van Azerbeidsjan en het Azeri gedeelte van Iran 1 land te maken. Als hij er een tegenstander van is (mij niet bekend) zullen ze nooit op hem in meerderheid stemmen.

 2. 2

  @Robert: in het verleden behaalde de Azerbeijaanse kandidaat ook de meeste stemmen bij Azeri’s. Dit stempatroon gaat niet alleen op bij de Azeri’s, maar eigenlijk overal in het land. Alleen om de een of andere reden niet dit jaar. Hmm….

 3. 3

  Ik zei: dit hoeft niets te zeggen.
  Al 15 jaar werd door Iraanse Armeniers tegen me gezegd, dat de omslag eraan kwam. Dat het bewind niet door de mensen gesteund werd. Resultaat nihil.
  Van de vorige president (een hervormer) werd veel verwacht, maar er kwam niets uit.
  Mijn ervaring is dat veel zaken niet lijken wat ze zijn.
  De plunderingen op 1 maart 2008 in Yerevan werden gedaan door aanhangers van de regering om het de oppositie in de voeten te schuiven en leden van de oppositie op te kunnen pakken enz.

  Je kon in mijn reactie lezen dat ik ervan uitging dat er gefraudeerd was. In feite normaal in dergelijke landen
  Bij de burgemeester verkiezingen, 2 weken terug, hier stond de uitkomst ook al van te voren vast. De uitslagen werden al doorgebeld, voordat er geteld was. Alleen heb je hier een oppositie, journalisten enz. die de ontelbare misstanden registreren. Alleen worden ze door de EU (niet de USA) in de steek gelaten.
  In Iran had/heeft Mousavi geen enkele mogelijkheid hiertoe (we weten dus officieel niet of hij gelijk heeft), maar wordt wel gesteund door de Westerse pers.