Quote van de Dag: Wouter Bos

In het debat over integratie hoor ik voortdurend mensen roepen dat er minder gepolariseerd moet worden. Ongelooflijk. Mijn stelling is: ophouden met dat gezeur over de toon van het debat! Geen emancipatie zonder polarisatie. De emancipatie van de arbeider, de vrouw en de homoseksueel is alleen gelukt door strijd, door de confrontatie. Het is klassiek marxistisch: these-antithese-synthese.(…)

Polariseren om te zwartepieten, daar heb je niets aan. Maar zonder de scherpte van Hirsi Ali zou het debat over eerwraak en genitale verminking nooit zo op de politieke agenda hebben gestaan.

PvdA-leider Wouter Bos denkt dat als zijn partij niet snel aan het polariseren slaat (Volkskrant p.35), de PvdA weer op het niveau van vóór 2002 staat: “problemen vooral niet bespreken en oplossen”. Vooral op integratiegebied valt er volgens Bos heel wat te benoemen en horen er duidelijke grenzen en normen gesteld te worden.

Wellicht pakt de PvdA-fractie het appel van Bos op, zodat eindelijk de grenzen van het coalitieakkoord kunnen worden opgezocht, maar te verwachten is dat minister Bos iets liever de boel bij elkaar wil houden dan partijleider Bos.

 1. 1

  Dat klassieke marxistische denken weglaten, dat was toch juist de grote winst van de sociaal-democratie op het communisme?

 2. 3

  En daarmee is hij weer consonant met de verre oppositie en polariseert hij dan feitelijk weer niet. Hij kan gewoon niet winnen!

 3. 6

  Ok, aan de linkerkant van je toetsenbord zit een knop waar CapsLock op staat. Als je die indrukt maakt hij niet overal een hoofdletter van.

  Dan rest mij enkel nog de vraag waar je het in hemelsnaam over hebt…

 4. 7

  Yoyo, rapper G. Een verhoogd aantal lesuren lijkt me in jouw geval meer toepasselijk. En meesters of juffen, het maakt me niets uit, als je er maar naar luistert!

 5. 9

  Wouter Bos Ga nu eens eindelijk op de markt staan. Je bent goed in het verkopen van knollen voor citroenen. En nog beter ons land te koop te zetten voor een appel en ei. Er is wel kans dat ze daar ook wegschoppen. Als ze je streken door hebben

 6. 10

  Bos en polariseren? Laat me niet lachen. Polariseren kunnen ze alleen onder elkaar bij de PvdA……. daar komt scheuring van. Who cares, hoe eerder die partij ter ziele is hoe beter. In de kontkruipers bij het CDA zijn het en anders niet.

 7. 11

  De dag dat deze regering valt moeten we uitroepen tot Nationale feestdag
  De dag dat de PvdA verdwijnt, moeten we uitroepen tot een tweede bevrijdingsdag