Quote van de dag: Amerikaanse aanval op Somalië

“Het doelwit was een klein dorp met de naam Badel waar de terroristen zich verstopten. […] En het vliegtuig heeft precies zijn doel getroffen. […] Absoluut, er zijn veel mensen gedood. Er liggen zo veel dode mensen in het gebied, maar we weten niet wie wie is, maar de aanval was een succes.”

Een Somalische regeringswoordvoerder heeft een vreemde definitie van “succes”.

 1. 1

  Misschien is het een geval van ‘Wag the dog’: Bush cs laten vooruitlopend op het onthullen van de ‘nieuwe’ strategie voor Irak (: meer bommen en granaten) zien hoe daadkrachtig ze zijn.
  Tja, en als je bij de collateral damage hoort, had je maar niet in het arme dorpje Badel geboren moeten worden.

 2. 2

  Tja, daar win je de “hearts and minds” van die mensen wel mee: je kunt ze zo van de muren schrapen, als die nog overeind staan…

  Symbolisch genoeg werd de “gunship” die ze gebruikten, ontwikkeld om de Vietcong uit hun hutjes te blazen. Bush heeft er dus geen lesje van geleerd. Oh nee: hij heeft nooit iets met Vietnam te maken gehad.

 3. 6

  Vreemde definitie van succes? Meer een erg onmuzikale definitie. Maar ja, regeringsleiders en soldaten zijn nu eenmaal geen hippies. Want zouden ze van elk geweer een gitaar maken dan kreeg de betekenis dat elke hit een succes is tenminste een betekenis zonder dodelijke gevolgen voor de verkeerde slachtoffers.

 4. 8

  Qoute van de dag…dus de regeringswoordvoerder spreekt nederlands?

  Het stuk in de Volkskrant lijkt een beetje een snel bij elkaar geraapt zootje. De stukken van CNN en CBS geven meer informatie en ook een beter beeld.

  Door de terugdrijving van de islamitische rechtbanken is er zo te horen een mogelijkheid gekomen om een paar oude bekenden aan te pakken.

  http://edition.cnn.com/2007/WORLD/africa/01/09/somalia.strike.ap/index.html

  http://edition.cnn.com/2007/WORLD/africa/01/09/somalia.strike/index.html

  http://www.cbsnews.com/stories/2007/01/10/world/main2344598.shtml

  Overingens wordt de c-130 door de VS gezien als het precisie wapen voor dit soort aanvallen.