1. 2

  Zelfs nu vinden veel Tweede Kamerleden zijn aftreden te vroeg. Redenering: Donner wekt nu met zijn formulering ‘wordt toegeschreven’ de indruk het oneens te zijn met de conclusie dat de ramp is veroorzaakt door ‘mijn diensten’. Hij kan dit niet nader toelichten in het parlement, omdat hij al is opgestapt.
  Eigenlijk zou Donner moeten kunnen zeggen, wat niet kan volgens het staatsrecht: ik stap straks wel op, maar ik wil me eerst verdedigen en enkele conclusies weerleggen.
  Donner stelt namelijk dat hij vooral opgestapt is om het debat niet te willen kleuren met de vraag: ‘Treedt-ie af of niet?’ Daarmee zegt hij ook nog eens in andere woorden dat hij om de inhoud van het rapport niet zou zijn opgestapt.

 2. 3

  Ik hoor ook hier en daar het vermoeden dat hij zo snel is afgetreden omdat het kabinet graag “het positieve momentum” behoudt. De focus moet blijven liggen op de goede economie enz. gezien de naderende verkiezingen, en niet op de fuckups van de verschillende bewindslieden.

 3. 4

  Tja Spuyt12… Behalve Ferry Mingelen heb ik gisteren geen enkel iemand deze bewering uitspreken over het aftreden wegens verkiezingen. Sterker: zelfs de SP vond dit een ongehoord gerucht, ongepast en onjuist. Maar Ferry bleef het toch herhalen en herhalen en herhalen (misschien ben ik nu te cynisch, en hoorde Ferry het wel van backbenchers of ‘off the record’… desaltniettemin irriteerde dat mantra mij enorm, gisteren).