Quote van de Dag: Zonder bijbedoelingen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Als een studeerkamergeleerde die van de weg is geraakt dat zegt, zonder enige bijbedoeling, terwijl hele bibliotheken vol staan met duizenden boeken die bewijzen dat het wel heeft plaatsgevonden, dan kan hij dat zeggen”.

Rutte ‘nuanceert’ zijn uitspraak dat het ontkennen van de Holocaust niet meer strafbaar moet zijn. Bovenstaande situatie zal volgens hem niet vaak voorkomen, aangezien ontkenning van de Holocaust “bijna altijd plaatsvinden in de context van het aanzetten tot geweld”.

Reacties (8)

#1 melle

Als een politicus die van de weg is geraakt en aan alle kanten stemmen verliest aan mensen die hij zelf uit zijn partij heeft gejaagd dat zegt, zonder enige bijbedoeling of zinnige grond, terwijl hele volksstammen iedere dag bewijzen hoe het vrije woord misvormd en verkracht wordt als je het zonder enige moderatie, dan kan hij dat zeggen. Volgens mij althans. Even au serieux: durf het bijna niet toe te geven, maar ben het zowaar eens eens met Rutte’s (ongenuanceerde) mening.

 • Volgende discussie
#2 Melle

“zonder enige moderatie de wereldwijde modderpoel in slingert”, had daar uiteraard moeten staan, excuus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 dramklukkel

En als genoeg mensen maar mailen roepen en schrijven dat die holocaust niet gebeurd is of dat de holocaust een zionistisch complot is… dan staat straks de bibliotheek vol met boeken die beweren dat de holocaust NIET gebeurd is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 kropotkin

Zo, Rutte kan gaan samenwonen met Bos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bismarck

@3: Tja, wil je wel of niet Amerikaanse toestanden? Straks krijg je hier ook nog evolutie-ontkennende universiteiten die aan “creationisme-wetenschap” doen. Het is leuk en aardig als je zomaar alles kunt zeggen, maar het gevolg is dat er altijd wat mensen rondlopen die dan denken dat de verkochte onzin klopt en voor je het weet over “feiten” spreken.

Van de andere kant sta ik wel te kijken van de krampachtigheid rond het verbod op één bepaalde holocaust-ontkenning (de joodse), terwijl al die andere leugens best geuit mogen worden (bv. ontkenning van de Armeense holocaust, of van het bestaan van de aarde, meer dan 6000 jaar geleden).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 dramklukkel

@5: De holocaust word het meest door de joden aangehaald, maar men (ook die joden) vergeet vaak dat de joden niet de enige slachtoffers waren. Recidivisten, politiek tegenstanders, zigeuners, homo’s… bijna alles werd afgevoerd. Jehova Getuigen waren zelfs de eersten waarop het systeem beproefd werd.
Een verbod op de Armeense genocide komt niet, vanwege de politieke betrekkingen.
En de aarde is trouwens dik tweehonderd jaar jonger. Zo. :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Ernest

Het klopt niet helemaal, dat de holocaustontkenners hun uitlatingen doen in een context van het aanzetten tot geweld. Dat sleept hij er alleen bij om gas terug te kunnen nemen. Maar ontkenners zijn ogenschijnlijke studeerkamertypes. Ze ontkennen juist de massaliteit en bewuste opzet van die moordpartij. Ze staan ook niet te roepen om daarmee door te gaan of iets dergelijks. Wat ze doen is geniepig, maar geen aanzet tot geweld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Robert

De Armeense Genocide schijnt moeilijk te bespreken te zijn omdat het:
het nationalistische eergevoel van een volk, dat zegt dat ze zo hoogstaand zijn dat ze nooit tot zo iets in staat zouden zijn, mogelijk zou aantasten;
het de ondergang van die staat zou zijn, omdat zij door hun enorme staatsschuld niet in staat zijn hun financiele schuld aan de nabestaanden van het geslachtofferde volk in te lossen, waardoor zij vervolgens niet in staat meer zullen zijn hun politieke brugfunctie en hubfunctie voor noodzakelijke grondstoffen tussen West en Oost te vervullen.
Lang leve de moraliteit! En natuurlijk de bijbedoelingen!!!!!

 • Vorige discussie