Quote van de Dag: Verachtelijke joodjes

[qvdd]

“In het oude Polen (waar mijn roots liggen) wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de [synagoge] uitgeplukt en uit het [dorp] geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.”

Gidi Markuszower, de nummer vijf op de lijst van de PVV, is duidelijk over wat hij graag wil doen met joden die het Goldstone-rapport, waarin de Joodse staat van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd, onderschrijven. Dit mag dan helaas niet, maar hij heeft wel even opgeroepen deze mensen sociaal te excommuniceren, een zogenaamde cherem.

Zal Wilders zich straks ook zo tegen zijn eigen landgenoten die een andere mening toegedaan zijn keren?

 1. 2

  Er is toch scheiding van kerk en staat? En er zullen genoeg ongelovige joden overblijven voor wie die uitstoting niets betekent, toch? Of vindt hij dat iedere jood ook het joodse geloof aanhangt? En wat zal hij van niet-joden vinden?
  Bizarre man. Als hij dit soort zaken leuk vindt, begrijp ik niet wat hij nog tegen de sharia heeft, behalve dan dat het niet zijn eigen religieuze wet is die gehoorzaamd moet worden.

 2. 6

  Vanmiddag een ex-Wilders-aanhanger gesproken. Hij schrok zo van deze Markuszower dat hij iedereen voortaan afraadt ooit nog op de PVV te stemmen.

  Hij snapt Wilders niet meer, beticht hem van dubbele agenda’s, knettergekheid, enz. Hoogstwaarschijnlijk terug naar zijn roots, de VVD.

 3. 15

  Ja, tot nog toe dacht ik als autochtoon redelijk veilig te zijn. Wilders roept veel, maar heeft zich nog nooit agressief uitgelaten richting “andersdenkende” Nederlanders.

  Dat hij nu zo’n figuur binnenhaalt verontrust me.

 4. 16

  Het enige voordeel wat je als autochtoon hebt is dat je makkelijk kan opgaan in de massa. Verder zien de onderbuikers al een decennium lang uit naar “bijltjesdag”. Misschien is Wilders dan nog niet eens zo onredelijk naar critici; zijn aanhang is veel en veel gevaarlijker. Voor critici bedoel ik. Krijg je nooit mailtjes? Zitten er geen aangekondigde zuiveringen in jullie spamfilter?

 5. 18

  Nou dan hoef jij je denk ik geen zorgen te maken. :D

  Wat is dat trouwens voor rare Adobe Flash Player Installer die ik hier krijg op de site.

 6. 19

  @13: moet ik me als criticus zorgen gaan maken als Wilders de macht krijgt?

  Volgens mij niet zoveel zorgen dan wanneer figuren als Marianne Thieme of Liesbeth van Tongeren de macht krijgen.

  @16: Leuk, doe eens openbaar maken dan. Want anders weer 1 van je typische huilverhaaltjes.

 7. 22

  @20 De heer (?) jvdheuvel kent geen huilverhaaltjes maar enkel platte one-liners. Zonder ooit behoefte aan nadere verklaring, te ingewikkeld niet ondenkbaar. ***…

  @19 Je moet je vooral zorgen maken wanneer je zelf de neiging voelt op de PVV te stemmen.

 8. 23

  @22 ik heb niet de indruk dat mij hier wel eens om een nadere verklaring wordt gevraagd. Of het moet die Kropotkin zijn die dat dan altijd doet op een zeldzaam onbeschofte manier. En jij zit ook maar wat te piepen.

 9. 24

  Heren (dames?), graag dimmen. Als de discussie uitmondt in over en weer gescheld kunnen we hem net zo goed niet voeren. We vragen het nu netjes.

 10. 25

  @23 En je vraagt je af waarom je nooit wat gevraagd wordt? Of accepteer je dat als normaal? ;)

  @Mark. Schelden? Gewoon een eerlijke mening verpakt in keurige tekst. Gericht op iemand die een ander een onbeschoft mannetje noemt. Me dunkt dat ik nog bijzonder netjes was.

  Het is heer Bird trouwens ;)

 11. 26

  @25 Ik pas me aan he. Als mij wat gevraagd wordt op een normale manier kan je een normaal antwoord krijgen. Als me niks gevraagd wordt geef ik ook geen antwoord.

  Nog vragen?

 12. 27

  @painted: #25 was misschien wel een eerlijke mening, maar dat “keurige tekst” ben ik niet met je eens. Je zet #jvdheuvels mening zonder argumentatie in een hoek.

 13. 29

  @27 Het gebrek aan argumentatie is wederzijds. Hoeft ook niet anders te zijn. Beiden waren we op eigen wijze duidelijk zat. Maar toegegeven bedoel ik met ‘keurige’ vooral dat het erger had kunnen zijn ;)