Quote van de Dag: Separatistische activiteiten

“Landen zouden niet mogen toestaan dat de dalai lama hun territorium gebruikt voor de separatistische activiteiten voor een onafhankelijk Tibet. […] Zouden Duitsland, Frankrijk of andere landen accepteren dat een kwart van hun territorium afgescheiden zou worden?”

Aldus de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Yang Jiechi. Volgens hem streeft de dalai lama naar een “groot Tibet”, en is hij daarom geen geestelijk, maar een politiek leider in ballingschap.

  1. 1

    Daar had Duitsland na de eerste wereldoorlog ook best wel moeite mee. Toch vond de rest van de wereld, inclusief China (dat zelf een deel van het Duits territorium meepikte), het heel terecht dat Duitsland die gebieden opgaf waar geen Duitse meerderheid was.

  2. 2

    China heeft vandaag opnieuw hard uitgehaald naar de Dalai Lama en de landen die hem verwelkomen. Een van de eindeloze mantra’s uit het imperium van de leugen is wederom op wereldreis en ook Nederland is bij deze gewaarschuwd! Als de CCP waarheid verkondigd, waarom sluit China, het onder een staat van beleg zuchtende, Tibet hermetisch af? Passie voor MensenRechten draagt het Chinese Witboek, waarin de CCP beweerd de Tibetaanse cultuur te beschermen en te ontwikkelen, voor als potentiele winnaar op 20 maart: de Dag van de Politieke Leugen.