Quote van de Dag: Lid worden van de PVV?

[qvdd]

“Ik wil dat mensen lid kunnen worden van een partij, waarbij ze kunnen stemmen op een congres en voorstellen mogen amenderen. We kunnen nu niet de standpunten bij een achterban toetsen om te weten wat die denkt.”

Hero Brinkman zaagt aan de stoelpoten van Wilders. Nu hij zelf het slachtoffer is van de interne dictatoriale structuur van de partij wil hij het anders, naar eigen zeggen omdat hij zich zorgen maakt over de toekomst van de partij.

De PVV’er kiest het moment zorgvuldig, want nu de kieslijst is samengesteld kan hij niet meer uit de partij gezet worden. Komt de eerste splitsing binnen de PVV eraan?

 1. 2

  Vorig jaar werd het al voorspeld dat er een strijd zou komen tussen Wilders en Brinkman. Reken maar dat het zwaar is aangekomen bij Brinkman dat hij niet hoog op de lijst staat, en dat hij alleen voor zichzelf doet, gewoon op zijn pikkie getrapt.

 2. 3

  @2: Wat stel je voor? Uit de partij mikken? Voor of na de verkiezingen? Anti-stemadvies? Mensen per provincie vragen op nummer 12, 13 etc. te laten stemmen om Brinkman alsnog van zijn zetel te beroven?

 3. 4

  Leuk, leuk, leuk – tweets van Claudia de Breij:

  Heb ik nou te veel WestWing gekeken of is deze spin wel heel doorzichtig? #Hero Brinkman als democratisch alternatief voor PVV-VVD-zwevers

  PVV’er Brinkman gaat zelfstandig campagne voeren. Overduidelijk toch? Goed bedacht van Geert, mooi uitgevoerd door Hero.

 4. 5

  Heb de uitzending gezien en ben er nu niet van overtuigd of het een slimme zet is. Het is of een democratisch alternatief binnen de partij en op deze manier wil de PVV laten zien dat er ook ruinte is voor kritiek, of het is een bommetje onder de partij. We zullen zien…
  Het is in ieder geval weer eens wat anders

 5. 6

  Ik denk dat het een solo actie van Brinkman is, aangezien hij bijvoorbeeld zegt dat de PVV “geen democratische partij” is, Wilders zou dat iets anders verwoord hebben.

  Maar Wilders kan het voorval wel gebruiken om te laten zien dat hij in de grond wel een democraat is, ook al is de PVV (nog) geen democratische partij.

  Kortom een hele makkelijke manier om democratisch te lijken.

  Maar ja als hij dan ook de andere PVV kandidaten gaat toestaan om hun mond open te doen wordt het alsnog een pleuriszooi.

  Ik gok er dus toch maar op dat het toch gewoon een lastige situatie is voor de PVV en geen truukje.

 6. 10

  “ja in de grond”. Eigenlijk wel, maar toch niet zeg maar.

  @7 @8 ik denk ook damage control. Vraag is alleen of het spreekverbod wat er duidelijk is nu gehandhaafd kan blijven.