[qvdd]
De ware oorzaak van de overlast door de softdrughandel is dat de overheid het gedoogbeleid heeft laten sloffen en daardoor ongewenste effecten zijn opgetreden.
Nicole Maalsté, onderzoeker van de Universiteit Tilburg, vindt dat het onzin is om te stellen dat het gedoogbeleid failliet is. Coffeeshops functioneren prima. Een van de doelstellingen van het gedoogbeleid was het scheiden van de markt voor hard- en softdrugs. Dit is geslaagd. Volgens Maalsté proberen politie, justitie en politici met ‘verkeerde cijfers en aannames’ te bewijzen dat coffeeshops een bedreiging vormen voor de veiligheid en dat er een einde moet komen aan het gedogen van cannabis.
Reacties (2)
Tenzij er heel wat gewijzigd is de laatste 10 jaar, vergist Maalsté zich wat betref politie en justitie, die coffeeshops over het algemeen geen enkele bedreiging voor de veiligheid vinden. Die hebben wel wat beters te doen. Het zijn vooral politici en dan met name die uit christelijke hoek, die dat vinden en daarvoor met verkeerde interpretaties van cijfers van politie en justitie, en al lang achterhaalde aannames zoals stepping stone-theorieën aan komen zetten.
Ik pleit voor een verbod op religie, dat maakt veel meer kapot dan een plantje.