Quote van de Dag: Eurocrisis

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
, ,
[qvdd]

We staan voor een existentiële crisis. Iedereen moet nu samenwerken om de eurozone te redden. Want als de eurozone niet overleeft, dan de Europese Unie ook niet.

De Europese president Herman Van Rompuy waarschuwt dat de eurozone in een ‘overlevingscrisis’ zit. Portugal maakte afgelopen weekend bekend dat het misschien de euro verlaat, terwijl ook de situatie in Ierland problematisch blijft. Ierland heeft een ultimatum gekregen van de Europese Unie om een reddingsplan van de EU of het IMF te aanvaarden, volgens de Britse krant The Guardian.

Reacties (4)

#1 Inje

Ik lees al een tijdje dergelijk soort berichten. De Euro die voor eenheid had moeten zorgen en verdere integratie splijt Europa juist. N-Europa fantaseert over een eigen munt en Z-Europa maakt zich zorgen dat het Noorden zich te overig met hun zaken bemoeid. Daarnaast zie je dat Europa een legitimiteits en imago crisis heeft. Uit onderzoek is gebleven dat zowel in Nederland als in de Nieuwe oost-Eruopese lidstaten de bevolking grotendeels negatief tegenover Europa staat en de meerwaarde er niet van inzien (bron dr. G. Megens, geen idee waar hij doe onderzoeken gevonden heeft).
Maar wel fijn de dat die belg dat nu ook openlijk roept. Blijkbaar beginnen ze in Brussel eindelijk tegenstand te ontvangen.

  • Volgende discussie
#2 Jonas

Niet best. Negatief gezeur komt voort uit onkennis. Zoals gisteren ook weere werd opgespeld dat Nederland zou betalen, maar eigenlijk een leugen is. Je kan het beter omschrijven als investeren.

Onderzoek over Europa staat in een boekje waar een artikelschrijver op deze site redigeert. Ben zijn naam kwijt.

@1. Je leest wat je wilt lezen. Tegenstand was er toch al met de referenda, of leef je bij de waan van de dag?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Oei, die link naar het euro verlatende Portugal, is dat artikel door een vertaalrobot gehaald, of door een Duitser geschreven?

Hoewel deze commentaar op zich weinig heeft te betekenen, geeft hij wel aan dat steeds meer noodlijdende landen binnen de eurozone het nut van hun lidmaatschap in vraag beginnen te stellen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Arnoud

@3: Ik denk dat het Vlaams is. ;-)

  • Vorige discussie