Quote van de Dag: Een uitermate zwak optreden

[qvdd]

Een uitermate zwak optreden. Hij had natuurlijk tegen moeten stemmen. En om te beginnen had hij op tijd in Brussel moeten aankomen om de discussie wel te beïnvloeden. […] We zullen Leers afrekenen op resultaten. Laten we hopen dat die verbeteren en dat hij wat meer ruggengraat toont.

Zeer tegen de wens van de PVV stemde Leers in met het afschaffen van de visumplicht van onder andere Albanezen. In ruil voor zijn stem wordt de visumplicht weer ingesteld als blijkt dat veel Albanezen zich in Nederland gaan vestigen. De PVV laat hiermee duidelijk weten dat het Gerd Leers kort zal houden. Krijgt hij nog ruimte voor eigen beleid of wordt hij een PVV-stroman?

 1. 1

  Dus Leers komt bij een vergadering en hij is de enige die tegen zal stemmen. Dat betekent dat de visumplicht zonder voorwaarden wordt opgeheven.

  Dus Leers stemt in, onder de voorwaarde dat het teruggedraaid kan worden als het ongewenste effecten heeft. M.a.w. hij haalt iets binnen dat hij niet binnenhaalt als hij gewoon tegenstemt.

  Ach, ja, de PVV. Alles voor de buhne.

 2. 4

  @2

  Dan heeft ie een punt. Maar dan zou Wilders zich wel bozer hebben gemaakt.

  @3
  Dat suggereert Wilders. Leers zegt alleen maar: “Toen ik in Brussel aankwam was het spel al gespeeld.” Dat kan ook betekenen dat iedereen al zijn standpunt bepaald had voor ze kwamen. Nederland had ook al een mening voor Leers bij de vergadering kwam.

 3. 6

  @4: Ik kan inderdaad nergens vinden dat Leers ondubbelzinnig zegt dat-ie te laat aankwam, maar dan is de suggestie van Wilders wel klakkeloos door allerlei media overgenomen (ja, ook door mij).

 4. 8

  Het ergste aan de affaire vind ik bij nader inzien niet de botte reactie van Wilders, maar het feit dat Leers het besluit niet inhoudelijk verdedigt.
  Er zijn namelijk hele goede redenen waarom de visumplicht naar de EU in dit geval wordt afgeschaft, stabiliteit en ontwikkeling op de Balkan. Maar in plaats van dat Leers dat verdedigt, verschuilt hij zich achter zijn collega’s en zegt ‘ik kon er ook niets aan doen’, daarmee Wilders impliciet gelijk gevend dat hij er een punt van maakt. Schandalig.