Quote van de Dag: De hoop

“Hoor je wat ze aan het zingen zijn? ‘Onze hoop is nog niet voorbij’. Nou, de mijne is allang vervlogen. Morgen zeg ik mijn partijlidmaatschap op.”

Het congres van de Arbeiderspartij in Israël zet het Israëlische volkslied Hatikva (de hoop) in. Eliahu Oren, zeventien jaar lid van de partij, is het niet eens met de zojuist afgelopen stemming waarmee de Arbeiderspartij is toegetreden tot het kabinet van Benjamin Netanyahu.

De partij maakt nu deel uit van een hele gezellige coalitie met extreem-rechts, waarbij iemand die het liefst alle Palestijnen deporteert uit Israël minister van buitenlandse zaken is.

Vredesproces? Welk vredesproces?

  1. 2

    Ik moet toegeven, ik had het niet verwacht. Ik ben erg benieuwd wat Barak denkt te zoeken in deze regering. Niet dat hij nou zo vredelievend is: Als minister van Defensie was hij op zijn minst medeverantwoordelijk voor de bijzonder gewelddadige invallen in Libanon en Gaza. Maarja, voor het plaatje staat de arbeiderspartij er toch wel heel slecht op in deze regering, die verder bestaat uit rechts, nationaal-socialisten en religieus-orthodoxen.

  2. 4

    @1: ben jij ook zo iemand die elke vorme van kritiek op Israël opvat als antisemitisme, zodat je geen inhoudelijke discussie hoeft te voeren?