Quote van de Dag: Crisis in de Kamer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“De Tweede Kamer verkeert in een politieke crisis. Terwijl Nederland wordt geconfronteerd met een economische crisis, voedselcrisis en klimaatcrisis, discussiëren politici in de Tweede Kamer vooral over kleine onderwerpen waarmee ze makkelijk kunnen scoren.”

ChristenUnie-senator Egbert Schuurman geeft zijn collega’s in de Tweede Kamer een veeg uit de pan. Het debat over de kosten van het Koninklijk Huis is een voorbeeld van zo’n klein onderwerp, aldus de senator op de radio bij Tros Kamerbreed. Opvallende bijval krijgt hij van SP-senator Tini Kox. “Het is allemaal klein bier” volgens de partijgenoot van Ronald van Raak, die één van de hoofdrolspelers was in het debat rond de kosten.

Reacties (4)

#1 jvdheuvel

Moet die CU’er nodig zeggen, ik geloof niet dat de CU de meest geloofwaardige club is in de strijd tegen de economische crisis, voedselcrisis en de klimaatcrisis.

  • Volgende discussie
#2 jonas

Dan kan je je beter afvragen wie wel de beslissingen nemen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Martijn

Tsja, mediacratie hè. Klimaatverandering, economische crisis: complex, genuanceerd, lange termijn. Koninklijk Huis, kopvoddentax: eenvoudig, zwart-wit, snel scoren. Maar wat doe je ertegen?

Het enige dat ik zo snel kan verzinnen is dat de Tweede Kamer over langere periode alvast ruim de tijd reserveert voor uitgebreide debatten over belangrijke langetermijnzaken en dat dan ook vasthoudt. Zoiets van “in maart en april doen we op donderdag en vrijdag het klimaat, mei en juni reserveren we die dagen voor immigratie en integratie.”

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Arnoud

Jammer dat de SP zeurt over klein bier, alsof ‘de kleine man’ groot bier kan betalen. Deze klacht lijkt me overigens van alle tijden en nogal ironisch uit de mond van een lid van de meest overbodige club uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis: de Eerste Kamer.

  • Vorige discussie