Quote du Jour | Wapenhandel

First of all, because of the relationship between the U.S. government and the Israeli government, between U.S. Defense contractors and Israeli defense contractors- many of whom have a very big state component to their composition- it is possible to be testing what are effectively illegal forms of ammunition and weaponry in Israel’s activities. And second of all, it ensures that the United States can use similar marketing devices to the Israelis in selling their defense sector as a key component of the growing homeland security surveillance and repression industry. So, that is sort of the the marketing, the economic dimension.

De meest cynische uitleg van het geweld in Gaza komt van wapenhandelexpert Andrew Feinstein: Amerikaanse en Israelische wapenhandelaren moeten voor hun marketing af en toe laten zien hoe effectief hun drones, munitie en tactieken zijn. En nog cynischer: een agressiever Iran is nodig om nog meer spullen in de regio te verkopen.

 1. 4

  Tja, de Fransen hebben hun Rafale ook voor het eerst echt in Libië kunnen testen. Is dat cynisch? Er wordt door iedereen van linker- en rechterzijde al jaren geroepen dat ‘we’ in Syrië moeten ingrijpen. En wapensystemen moeten getest worden. Is dat cynisch? Je kunt het ook zien als een waarschuwing: deze dingen doen het echt.

 2. 8

  @7 Bij de door jou zo bejubelde Maidanopstand is ook vanuit de demonstranten geschoten, maar daar zijn het nog wel de glorieuze 100.. Maarja, nu zijn het allemaal zandnegerts, dus bloeddorstige moordenaars.. Hypocriet much?

  Verder weten we allemaal dat er geen enkele kans bestaat dat enige poging van deze demonstranten om door de tot de tanden bewapende leger te breken gaat lukken. Dus roepen over het vermoorden van joden is niets minder dan een omgekeerde blood libel.

 3. 9

  @6: Cybisch is iemand die meent dat het nodig is om oorlogsmisdaden tegen demonstranten met tientallen doden tot gevolg goed te praten met IDF-propaganda over “jodenmoordenaars”, die geen enkel slachtoffer maken.

 4. 10

  Zonder blikken of blozen pleurt de eeuwige troll @7 weerzinwekkende zionazi-propaganda neer. Welke grens? Een hek rond een concentratiekamp zul je bedoelen! Welke terreur-organisatie? Hamas functioneerde nauwelijks als de Sturmabteilung die de fascist Sharon voor ogen had tegen de PLO. De politie in Gaza hield de meest radicale elementen in de gaten en … dus … bombardeerde Israël politiebureau’s in Gaza. Rules of Engagement? Flechette shells? Fosforbommen? Hollow-point bullets? Allemaal verboden in oorlogssituaties en Israël gebruikt ze zelfs tegen burgers.

 5. 11

  Toen er i.i.g. nog met elkaar gepraat werd is dit potentiële “kantelpunt” me altijd bijgebleven. Koppigheid whatever…investeerders haakten i.i.g. af. De hele regio had van die zeehaven geprofiteerd, dan heb je geen trek meer in bommen en stenen…en met die muur kom je nooit meer langs af zit je eeuwig in de put.

 6. 12

  Ik wacht geduldig op de vaste klanten die nu komen roepen “Stropop” of “Waar is het bewijs” of “De wapenhandelaren noemen zichzelf niet cynisch dus het kan niet cynisch zijn”.

  Of moet een gebbetje kunnen? Een plaagstootje naar de wapenindustrie? En de Joden, eh, de staat Israël?

 7. 13

  Veel advertenties voor wapens bevatten de tekst combat proven. Een beter bewijs dat een wapen deugt is er niet. Het Israëlische leger/politie gebruikt zijn wapens/middelen in de Palistijnse gebieden. En doet daar vanzelfsprekend aan mee.

  Feinstein is niet cynisch. Hij neemt waar en verwoordt wat hij ziet. (Daardoor is wel zijn politieke carriére in Zuid-Afrika geëindigd, dat is pas cynisch).

  Overigens werd gisteren bekend dat de F-35 (nog steeds beter bekend als JSF) voor het eerst in een gevechtssituatie is gebruikt. Zie je wel hij werkt, wat men er ook over beweerde, was de reactie meteen in de militaire pers.

  Niet de uitleg, maar de werkwijze van de wapenindustrie is cynisch.

 8. 14

  Ah, daar hebben we het vermeende kapitalistische complot tussen de VS en de Joden weer. Al populair bij bepaalde linkse kringen sinds de jaren 30.

  Alsof enig wapenhandelaar onder de indruk is van het inzetten van geavanceerd wapens tegen terroristen met zelfgemaakte raketten en brandbomvliegers.

 9. 16

  @8: Je spint appels met peren en geen zandnegers maar hamas mevrouw de demagoog.

  @8: @9: Verder is het geen IDF-propaganda maar gewoon die van Hamas, geen demonstranten maar Hamas strijders:

  https://vimeo.com/270157077

  Hamas chief: “With these marches, we decided to turn that which is most dear to us—the bodies of our women & children—into a dam to prevent the racing of many Arabs towards normalization of ties with the plundering entity which occupies our Jerusalem & defiles our holy places.”

  https://twitter.com/UNWatch/status/998309724327116800

 10. 17

  @10: Aldus de roodbruine Braziliaanse kolonist die zelf op een plek is gaan wonen waar tot de dag van vandaag de oorspronkelijke bevolking wordt uitgeroeid; 6 miljoen doden, aldus de antisemiet die er een carrière van maakt de jood de holocaust in de schoenen te schuiven, aldus de tankie die een heel archief heeft ter verdediging van een genocidale dictator waar iedereen die tegen Assad is voor tankie ISIS is en tankie dan geen enkele moeite heeft met genocide, etnisch zuiveren, vaatbommen, fosfor, dood martelen, gifgas…
  Hoe hypocriet kan je zijn.

  Troll? Aldus de man die hier met meerdere profielen loopt te trollen zoals hier als Arjan Fernhout AKA Andy Cap.

 11. 23

  Goh, meneer de judeofascist heeft een nieuw woord geleerd: tankie. En ondertussen de Zionistische tanks tegen burgers goedpraten.. Hypocriet.

 12. 24

  @17.

  Reactie op HPax, dat is tijden geleden. K zag dat april 2014 zijn laatste reactie was. Jammer, hij was slimmer dan een hoop reageerders bij elkaar. Altijd hetzelfde riedeltje in honderden variaties.