Quote du Jour | Sesamstraat is te links…

“The message is clear, I can’t even sit with my kids in front of “Sesame Street” without having to worry about the Left attempting to undermine my authority. And don’t tell me, ‘If you don’t like it change the channel.’ There are no channels left! It’s everywhere.” (Een conservatieve blogger op Big Hollywood)

Gesponsord door de overheid linkse grappen maken op tv: mag dat eigenlijk wel? Het conservatieve Amerikaanse blog Big Hollywood vroeg het zich deze week af. Linkse retoriek zou op vrijwel alle Amerikaanse netten te horen zijn, zelfs in programma’s als Sesamstraat dat wordt uitgezonden op de deels gesubsidieerde zender PBS. Big Hollywoods ergernis richt zich vooral op het in een vuilnisbak wonende personage Oscar the Grouch, de Joop van Sesamstraat die kinderen zou indoctrineren met linkse ideeën. Al is het bewijs wel erg mager, namelijk een twee jaar oude Sesamstraat-episode die onlangs opnieuw werd uitgezonden en de draak steekt met de trashy nieuwszender Fox News.

En in Nederland? Rechtse mensen zijn hier dol op de kinderserie. Nog niet zolang geleden was het zelfs de PVV die het opnam voor Sesamstraat. De kamervragen die dat opleverde waren de meest hilarische ooit.

 1. 3

  Wat blijkt, Weesie van PowNed is ook een onderdrukte linkse debiel, zijn vrouw verzorgt autistische kindertjes, notabene, hoe ver gaat de invloed van links voordat we het een halt toeroepen, en Wilders heeft een buitenlandse vrouw terwijl ie nationalist zou moeten zijn, hoe trots ben je dan nog op je land? Het plot van de links-internationale-Joods-Christelijke kerk is overal, en ik zie alleen maar een oplossing: een coup-d-etat onder leiding van de Oranjes.

 2. 5

  Oh nee, Sesamstraat maakt een trashy nieuwszender uit voor trashy nieuwszender! Dat moet wel links zijn! Straks verkondigen ze bij Sesamstraat nog dat de aarde ouder dan 6000 jaar is, dan is de bewijsvoering wel helemaal rond!

 3. 6

  Ik zit met mijn dochter naar Nijntje te kijken. Het gaat over kleuren. De lucht is blauw. Het gras is groen, bloemetjes geel. En jawel hoor, even later komt Nina aan en Nijntje zegt iets in de trant dat ze weliswaar een ander kleurtje heeft maar dat ze verder precies hetzelfde zijn.

  Ik wordt hier zo moedeloos van, dat idee dat de menselijke slechtheid met een opvoeding te verhelpden is, dat idee dat mijn kinderen moreel gestuurd moeten worden.

  Het helpt overigens geen flikker om kinderen zo op te voeden. Adolf Hitler schreef in Mein Kampf dat zijn vader cosmopoliet was, dat hij keurig multicultureel was opgevoed en dat hij de toon van anti-semitische pers in eerste instantie onwaardig vond.

 4. 7

  @7: “Nijntje zegt iets in de trant dat ze weliswaar een ander kleurtje heeft maar dat ze verder precies hetzelfde zijn.”

  Dat is links? Ik wist niet dat rechts al zover terug was dat andersgekleurden als een andere soort gezien werden.

 5. 11

  @7 lol, ‘ding-dong’ iets over normen en waarden + opvoeding?

  Hoe kom je er bij dat opvoeding er niet toe doet?

  ps: en je voorbeeld aan het einde…*zucht*

 6. 13

  @Stickmeister

  lol, ‘ding-dong’ iets over normen en waarden + opvoeding?

  Wat bedoel je precies? Want ik kan hier geen kaas van maken.

 7. 14

  LOL @#3. En @#11. Waar ze zich druk over maken, is: “overheidsgeld”, want die egoïsten in het vet betalen niet graag belastingen aan De Gemeenschap, en omgekeerd mag De Gemeenschap niets met het belastinggeld doen dat hun zogenaamd collectief denken tegenspreekt.

  Ergo, public broadcasting mag in hun opinie 0,0 % dingen bevatten die indruisen tegen hun eigen mening omdat ze “links” zijn. Ongeduld, onverstand, onverdraagzaamheid. En ontduiken van sociale mechanismen zoals belastingen, dat gaat er doorgaans mee gepaard.

  Dan, eens die dingen van de publieke omroep gewipt zijn, kan de wereld lekker antiseptisch worden. “We’re all consumers now”, citizenship is verder braaf meedoen.

  In de privésector fixen de Maxwell Murdoch Berlusconis het medialandschap tot we allemaal blij Kindersjokola eten, en op de publieke is er nix meer. Belangeloos denkende mecenassen zijn er nauwelijks en die prioritiseren sowieso op waar de noden het hoogst zijn. En waar de staat toch nog greep wilt op de publieke, kan men vlotjes met de vinger wijzen “zie die Lula, zie die Chavez”.

  In een doorgepolariseerd landschap rest enkel de intolerantie. In een onveilige wereld enkele de consumptie van veilige, politiek correcte oplossingen.

  En dus is er een legertje briefschrijvers en bloggers en andere waandenkers die – al dan niet georchestreerd – die agenda van de polarisatie komt dienen tot we nog slechts transactioneel als consumenten met elkaar omgaan, in een gigantisch gonzende toren van Babel. Terwijl Obama, Poetin, Sarkozy en euh Van Rompuy kaartje leggen.

  /doemdenkende uitkotsende terugneukende modus

 8. 15

  @9: Misschien moet jij eerst het topic lezen. Het topic gaat over het zogenaamde linkse Sesamstraat. Vervolgens haal jij een voorbeeld aan. Is het dan vreemd als ik concludeer dat jij dat voorbeeld blijkbaar links vindt? Dan is mijn #8 een terechte conclusie (blijkbaar is het volgens jou links om te vinden dat negers en blanken van dezelfde soort zijn) en geen stroman.

 9. 16

  Grappig. Ik zat net gisteren bij mezelf de softlinks lieve houding te herleiden die onze aardige moslimimmigranten ten deel viel in de jaren 70/80.

  En wat denk je ? PIPO DE CLOWN!!!!!

  Ga maar na. “Leiden een vrij vrolijk leven. Maken van hun leven een heerlijk ratjetoe.” Dirketeur Dikke Deur is wel steeds in de buurt, want die gekke Pipo in zijn eigen woonwagen die maakt de mensen aan het lachen he, wat fijn dat-ie zo rondreist net in de buurt van zijn circus. En Pipo is de beroerdste niet om te mensen een fijne avond te geven. Babbeltje schnabbeltje.

  Antikapitalistischer kan het niet.

  En die Klukkluk, die heel gemeen werd weggepest uit het circus van Dikke Deur, die mag nu en dan ook best komen helpen. Maar het is een hele leuke eenvoudige toffe gast, niewaar kinderen ?

  Daar ga je. Dat werd een imprint die ons tien jaar in slaap suste.

  Dankewel Wim Meuldijk en Annie MG Schmidt.

  Voor al uw fijne oogkleppen.

 10. 17

  Bismarck,

  blijkbaar is het volgens jou links om te vinden dat negers en blanken van dezelfde soort zijn

  Gewoon in een zin met

  geen stroman.

 11. 19

  @14

  Ik dacht even dat je zei dat opvoeding er niet toe doet of dat je het niet eens bent met de stelling dat mensen hetzelfde zijn.

 12. 22

  Hoe rechts zou Plasterk zijn dat hij LLink er uit gooit en daarvoor in de plaats 2 rechtse omroepen toelaat?
  1 rechtse was meer dan genoeg verrechtsing geweest.

  LLink heeft is niet geheel onterecht weggestuurd. Ze maakten hun groene imago niet waar, door steeds de natuur kant te kiezen, en niet de vereiste ingrijpende klimaat bestrijding

 13. 25

  Fleurke schijnt momenteel (met mediawoordvoerder Bosma) de Tina, de Donald Duck, Suske & Wiske en Kuifje na te speuren op kamervragen.

 14. 28

  But seriously : interessante pistes in #17 (en #24). Gelukkig / Helaas niet vertrouwd met PDC en Mamaloe en zo, dus ben “in the dark” wat de analogieën betreft …

 15. 29

  Dat was ook behoorlijk linksig @su. Of toch… helder ?

  Ook Swiebertje en Pippi Langkous niet te vergeten gaven deze boodschap mee: je mag wel lekker gek anders doen. Maar je eindigt wel aan de onderkant of aan de zijlijn.

  Die Pippi maakte het qua rechten (alle), plichten (geen) met schatkist, erfenis en eigen villa met menagerie wel erg bont. Lindgren he, zeker links.

 16. 32

  @30: Ik dacht dat het meer een sign of the times ding was. Geschreven in de jaren ’30 waar zowiezo een geromantiseerde beeld van landloperij bestond en velen dakloos en werkeloos waren door de depressie.