Quote du Jour | Scusa

Quote du Jour“Qualcuno deve chiedermi scusa”

scusaprontopastaGioacchino Giuliani, een seismoloog uit het getroffen L’Aquila eist excuses (Solleviamoci’s blog). Enkele weken voordat de aardbeving van zondagnacht (150 doden, 50.000 daklozen) Italië trof waarschuwde Giuliani dat er een zware aardschok aan zat te komen (Independent). Dit kon volgens hem worden afgeleid uit de hoge concentraties radon gas die werden gemeten in het gebied. Klokkenluider Giuliani werd echter ontboden op het politiebureau voor “paniekzaaien” en vervolgens moest hij zijn alarmistische berichten offline halen.

  1. 2

    Bismarck ik denk dat hij vooral excuses wil van de gemeente of andere overheidsinstanties omdat ze hem niet serieus namen. Maar als hij de enige was die de aardbeving voorspelde snap ik wel dat er geen opdracht is gegeven tot evacuatie van het gebied.
    Excuses is een overschatte boodschap. Doet niks af aan wat er gebeurd is.

    RIP voor de overledenen.

  2. 4

    Voor de duidelijkheid wil ik nog wel even vermelden dat ik enkel moet lachen om de vergelijking van Bismarck met een niet nader te noemen burgemeester en geenszins om de toestand in Italië, voordat daar weer onvrede over ontstaat.