Quote du Jour | Ouders zijn de dupe

Serie:

Quote du Jour

Minister Arie Slob (Onderwijs) is bij leraren vaak de kop van Jut. Ook deze week gaan er weer duizenden docenten de straat op om actie te voeren voor een beter salaris en lagere werkdruk. Ouders zijn de dupe van deze stakingstweedaagse.

Naar aanleiding van de tweedaagse staking in het onderwijs, brengt De Telegraaf een interview met de verantwoordelijke minister – Arie Slob. Het aparte is dat nergens in het interview ter sprake komt dat de ouders de dupe zijn van deze staking. Het heeft dus meer weg van een persoonlijke mening van de journalisten. Wellicht omdat ze zelf nu twee dagen met hun kroost zitten opgescheept.

Weten ze wel waar ouders echt de dupe van worden? Van een achteruitgang van de kwaliteit van het onderwijs door te weinig leraren. Zo’n achteruitgang doet niet gelijk pijn, dat gaat sluiperderwijs. En dan – na verloop van tijd – komt de realiteit keihard naar voren.

Het is goed dat de ouders de dupe zijn van deze onderwijsstaking. Als staken geen pijn doet, doet het niks.

Reacties (7)

#1 beugwant

Het zijn immers ook de ouders die op zulke onderwijs slopende partijen stemmen.

  • Volgende discussie
#2 McLovin

@1: Hou op schei uit. onze school staakt niet onder druk van ouders die klagen dat hun vakantie dagen op zijn en dat ze geen oppas hebben. Bij de meeste ouders tegenwoordig is school primair geen onderwijs instituut maar een kindstalling waar toevallig ook nog eens wat geleerd wordt. Ik ben naïef te denken dat een school primair een onderwijs instituut is…ouders hebben recht op gratis kinderopvang instituut genaamd e basisschool..

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 beugwant

@2: …waar ze leren op de spatiebalk te swaffelen?
Ik heb de kinderen gewoon los laten lopen en toen werden ze verkocht aan het circus.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Joop

Hoe groot is het percentage ouders dat last heeft van te weinig leraren, waardoor hun kinderen geen les krijgen. Of is het weer een typisch randstad probleem, dat voor heel NL zou gelden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Karin van der Stoop

@5: Het lerarentekort is vooral een Randstad-probleem inderdaad. Dus dat geldt dan niet voor heel Nederland. Maar is niettemin een groot probleem, voor de kinderen die in de Randstad wonen.

De achteruitgang van het onderwijs is voor iedereen een probleem.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 mcLovin

@5: uhhh ook buiten de randstad begint het een probleem te worden. Weliswaar net wat minder in de randstad waar er geen leerkracht voor de klas staat, staan er buiten de randstad leerkrachten voor steeds vollere klassen. 35 leerlingen is geen uitzondering meer. Leuk, vooral als je er 4 a 5 “rugzakjes” bij hebt…..*

* Voor de duidelijkheid; ik ben helemaal voorstander van dat alle kinderen zoveel mogelijk bij elkaar in een klas zitten, en dat we niet ieder kind dat niet hoogbegaafd is en in plusklasje Chinees leert op laten rotten naar een Speciaal Onderwijs instelling. Maar als je al een klein aantal kinderen heb tdie simpelweg meer aandacht verdienen dan moet je wel een lijn trekken aan de klasse grootte.

  • Vorige discussie