Quote du Jour – Niets te verbergen

Quote du JourDoes it make sense that we would build a nuclear facility in the desert and not protect it with anti-aircraft defences?
A nuclear site exposed to (spy) satellites, in the heart of Syria and in an open space?

Aldus de Syrische president Bashar al-Assad in reactie op het “nieuws” dat afgelopen week naar buiten kwam als zou Syrië een geheim programma hebben om atoomwapens te maken. Alles draait hier om een gebouw dat zeven maanden geleden door de Israëliërs aan gruzelementen is gebombardeerd.
Naast de vraag of er inderdaad een mogelijk een samenwerking zou zijn tussen Noord Korea en Syrië (en waarom dat dan in de open lucht zichtbaar is), rijst ook de vraag op waarom ze nu pas hiermee naar buiten treden?
Heeft het er misschien iets mee te maken dat de neo-cons niet gelukkig zijn met de recente onderhandelingen tussen Israël en Syrië die een vijandbeeld zouden kunnen ontkrachten.

 1. 2

  Nare Axis of Evil ook, ze willen maar niet evil zijn. Nadat Libie zich al had bekeerd en zomaar haar ABC-programma stopzette, moet toch koste wat het kost voorkomen worden dat Syrie ook al de Axis verlaat. Een beetje Axis moet toch minstens drie landen hebben. Gelukkig doen Iran en Noord-Korea nog wel mee in het spelletje.

 2. 6

  @5: Maar hoe zit dat met een As? #4 geeft toch aan dat er drie landen in de As van Het Kwaad zitten (al valt Irak wel af, nu dat land bevrijd en van democratie voorzien deel uit maakt van de Coalitie van de Willenden). Het lijkt me duidelijk dat Syrie vervanger voor Irak moet worden (zoals Iran dat voor Afghanistan is). Eventueel kan op termijn Venezuela toegevoegd worden, maar voorlopig is dat nog niet geloofwaardig genoeg.

  Of zijn er andere kandidaten? Voorwaardes:
  1) Het moet aannemelijk te maken zijn dat het land geen democratie is.
  2) Het land moet een anti-Westerse politiek varen.
  3) Het land moet een bedreiging vormen voor andere landen (of deze bedreiging moet geloofwaardig te verzinnen zijn).
  4) Je moet zonder in lachen uit te barsten kunnen beweren dat het land op korte termijn “nuclear strike capabillities” zal krijgen.
  5) Het land moet te linken zijn aan terrorisme.

  Het enige waar Syrie niet aan voldeed was punt 4.

 3. 7

  @Bismarck#6 “zoals Iran dat voor Afghanistan is”

  nee … wederom WIKI IS YOUR FRIEND: de as van het kwaad dateert uit 2002 toen Afghanistan al bevrijd was. DUS Iran kan nooit voor Afghanistan ingeruild zijn omdat Afghanistan nooit deel van de as uit gemaakt heeft.

 4. 9

  InvertedPantsMan | 28 april 2008 | 14:44
  een as wordt gedefineerd door 2 punten… eerste klas wiskunde

  Eerste klas overgeslagen….

 5. 10

  Afghanistan heeft ook nooit aan 4 gedaan.

  Er was ooit ook een club van 7: State Sponsors of Terrorism.
  En lybia en iraq zijn daar nu van af.