Quote du Jour | Het recht op het maken van een grote fout…

SargQdJ09“Elke partij heeft recht op een grote, domme fout in de campagne.” (Wouter Bos, minister van Financiën en leider van de PvdA)

Of Bos het zelf bedacht, we weten het niet. Wouter Bos en humor lijken niet erg sterk met elkaar verbonden. En toch denken we dat Wouter hier een grap maakt. Impliciet lijkt hij hiermee iets te zeggen over fouten in het IPCC-rapport: grote fout of niet, de boodschap blijft hetzelfde. De belangrijkste boodschap van de PvdA is in grote letters te lezen op de site van de partij: Iedereen Telt Mee.

Het wordt dus warmer op aarde, sinds het potsje van Steeph gisteren weten we het zeker, en bij de PvdA telt iedereen mee. En Wouter Bos? Wellicht krijgen we van hem – in tegenstelling tot een heleboel Telegraaf-lezertjes – ooit nog eens een warm gevoel van binnen als hij echt ten strijde trekt tegen de neo-liberalen, het liberale marktdenken, de globalisering, het beleggingsbeleid van banken of – in zijn eigen woorden – het Bokito-kapitalisme.

 1. 1

  nou, da’s lekker. Neem je het als backbencher op voor de arme flyerende die-hards die met hun lullige PvdA-balonnetjes staan dood te vriezen op verlaten dorpspleinen. Word je afgebrand door de grote baas die zichzelf met nauwelijks onderdrukte schaamte hooguit een enkele keer laat zien in het openbaar met een folder in de hand.

 2. 2

  ‘Bokito-kapitalisme’. Klinkt een beetje als kopvoddentaks, dhimmie-denken of straatterroristen. Gaat Bos meedoen in die trend om met nieuwe woorden iets of iemand belachelijk te maken?

  Wel goed dat hij zich afzet tegen het doorgeschoten liberale vrije-markt denken et cetera.

 3. 5

  En wanneer heeft de politiek het eens over het recht van de burger om de politiek af te straffen voor haar fouten? Bespaar me dit soort infantiele mind-farts, meneer Bos!

 4. 7

  Het is wel raar dat “Elke partij heeft recht op een grote, domme fout in de campagne” maar als je per ongeluk wat te snel rijdt, even snel wat moet halen en je auto kort illegaal neerzet dat je dan geen fout mag maken.