PvdA brengt bod uit op Ferrier

,
[speld]

De Partij van de Arbeid wil haar fractie voor het nieuwe politieke seizoen versterken met Kathleen Ferrier. De sociaaldemocraten hebben naar verluidt een bod van €750.000 plus Sharon Dijksma uitgebracht op de CDA-politica.

PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen bevestigt de interesse voor Ferrier. “We volgen Kathleen al een tijd. Wij denken dat zij een aanwinst kan zijn voor onze fractie.” Ploumen wilde niet reageren op het gerucht dat Dijksma, die zwaar op de begroting drukt, bij de deal betrokken zal worden.

De 54-jarige Ferrier is bij het CDA op een zijspoor beland nadat zij tegen een coalitie met gedoogsteun van de PVV stemde. De politica geeft aan open te staan voor een overgang naar de PvdA maar wil niet veel kwijt over een eventuele overgang. “De PvdA is natuurlijk een prachtige partij. Ik had vroeger posters van Joop den Uyl op mijn kamer hangen. Maar het is eerst aan de politieke partijen. Als zij er uit komen, kunnen we gaan praten. Anders dien ik gewoon mijn contract uit bij het CDA.”

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen hoopt dat de transfer voor 5 september, de start het parlementaire seizoen, is afgerond. “Ik zou Ferrier graag in willen zetten bij de eerste plenaire vergaderingen. We kunnen nog wel wat versterking gebruiken op Sociale Zaken.”

Mochten beide partijen niet tot een overeenstemming komen dan zouden de transfervrije Tara Singh Varma (voormalig Groen Links) en João Varela (oud-LPF), eveneens zonder contract, in beeld komen bij de PvdA.

Reacties (1)

#1 Joost

Bijna werkelijkheid. Journalisten zien politiek steeds meer als sport, met ranglijsten, waan van de dag etc…