Prinsjesdag 2011: “It Gets Worse”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Deze week zijn er niet alleen Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen, maar ook de dag dat ‘Don’t Ask, Don’t Tell’ is afgeschaft, de regeling waaronder homoseksuelen wel in het leger mochten dienen, als ze maar in de kast bleven.

Er lijkt weinig verband tussen de twee zaken zijn, maar toch zie ik er één. Dat komt door Jon Stewart. De Amerikaanse komiek maakte een paar maanden terug dit filmpje over senator John McCain, die met steeds vreemdere argumenten bleef vasthouden aan ‘Don’t Ask, Don’t Tell’, terwijl zelfs zijn vrouw zich er tegen uitsprak. Kijk het filmpje vooral af, het venijn zit hem in de staart:

Precies dat ‘It Gets Worse’-scenario is waar de Nederlandse politiek in zijn geheel en de regering nog een beetje meer zich lijkt te bevinden. Wat denken we in 2031 over politici die in een economische crisis dachten te kunnen bezuinigen? Over politici die het nog nodig vonden steenkolencentrales te bouwen? Over politici die ijzerheinig de hypotheekrenteaftrek bleven verdedigen met steeds surrealistischere argumenten? De klimaatveranderingsontkenners, de allesprivatiseerders, de files-met-steeds-meer-asfalt-bestrijders, de kinderopvangontmantelaars?

Nu was ik dit weekend op een overgesubsideerd, elitair feestje in Tilburg en daar zag ik de grindcoreband Maruta uit Florida het antwoord geven. Dit is wat je voelt als je de Nederlandse politiek beschouwt anno 2011: March Forward (into Regression).

Reacties (5)

#1 Bismarck

Ik raad iedereen af om het muzakje te spelen. De zanger is niet echt verstaanbaar en het is dus eigenlijk alleen maar pokkeherrie in plaats van een duidelijk statement tegen het kortzichtige beleid van de huidige regering.

Wel weet ik nu zeker dat ik nooit naar een feestje toe ga waar een grindcorebandje optreedt.

  • Volgende discussie
#2 Martijn

het is dus eigenlijk alleen maar pokkeherrie

Maruta bestaat uit geweldige muzikanten en het is een technisch zeer vooruitstrevend stuk muziek.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Cycloop

Wat is vooruitstrevende muziek.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 clismo

het is dus eigenlijk alleen maar pokkeherrie

en

Maruta bestaat uit geweldige muzikanten en het is een technisch zeer vooruitstrevend stuk muziek

hoeft elkaar natuurlijk niet uit te sluiten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Bismarck

@4: Kweenie, pokkeherrie maakten ze decennia (en waarschijnlijk millennia) geleden ook al. Ik vind dat niet noodzakelijk vooruitstrevend. En laat ik eerlijk zijn, ik hoor onvoldoende verschil met bijvoorbeeld dit en dit nummer uit de jaren ’80 om te zeggen dat we hier te maken hebben met muziek die nu nog vooruitstrevend is.

  • Vorige discussie