Prijs | Kwart miljoenste comment

Binnenkort gaat ie gegarandeerd vallen: het kwart miljoenste comment!

wijnofazijn“Ja dat zeiden jullie een maand geleden ook al…” hoor ik u denken. Dat klopt en toen hebben we ons vergist. Of beter gezegd Steeph had zich vergist en de rest van de redactie voer blind op Steeph’s berekening. Er vond geen dubbelcheck plaats want Steeph is namelijk blindelings te vertrouwen met cijfers en statistieken. Toch ging het mis, nostra culpa!

Steeph die al jaren bij Sargasso op diverse niveaus feilloos datacruncht blijkt ook maar een mens en maakte een maand geleden een foutje. Op 17 april jl. zaten we niet nog maar enkele honderden comments van het kwart miljoenste comment af maar een paar duizend. Nu ruim een maand later heeft u inmiddels flink door gereaguurd en zitten we wel degelijk dichtbij het 250.000ste comment. En om dit te vieren krijgt u hooggeëerde 250.000ste reaguurder* een prijs. Wie het kwart miljoenste comment op Sargasso reaguurt wordt direct voor de meest existentiële keuze geplaatst die een reaguurder maar kan krijgen: wordt het wijn óf azijn?

Ondanks dat de uitvinding van het weblog met haar openbare commentaarvelden het azijnpissen tot volkssport nr 1 heeft verheven zien wij ook dat menig Sargassaal reaguurder daarentegen juist klare wijn schenkt. Wijn met een robuuste afdronk, een ondertoon van ironie, een vleugje zelfspot die in de verte doet denken aan een veld van bosviooltjes en met een immer herkenbare klassiek eikenhouten nasmaak. Of u doet tenminste een verdienstelijke poging oude wijn in zo mooi mogelijke nieuwe zakken te verpakken. En dat dient gevierd te worden!

Dus, reaguur onverdroten voort en de keuze is misschien wel aan u: wordt het Balsamicoazijn of Chateau Mooi? Als de winnaar op geen van beide producten prijs stelt kan hij/zij de prijs doorgeven aan nr 250.001, net zo lang totdat er wijn of azijn geschonken wordt. Proost op de Kunst van het reaguren!

* Sargasso bloggers zijn uitgesloten van deelname.

 1. 1

  Volgens de lijfarts van Mao waren er in China diverse streken waar een boer eigenlijk zijn ontbijt niet verliet zonder zijn fles azijn. Doe mij maar wijn.

 2. 3

  Of Su,de reaguurder met het gegarandeerd meest dichtgetikt linkse standpunt.

  *100% Verongelijkt Links Garantie*

  Die brengt natuurlijk zijn fles wijn naar de voedselbank!

 3. 5

  En toch klopt het cijfer niet. Een beetje weblog dat op WordPress draait is de afgelopen jaren tienduizenden, zo niet honderdduizenden malen bestookt met spamcommentaren. Dat u die niet meetelt, is uw goed recht. Dat u het spamgetal niet noemt, of schat, is daarentegen valse voorlichting.

 4. 6

  Volgens mij heeft in het verleden Steeph meerdere malen het aantal spamcomments genoemd. Waarom is het ‘valse voorlichting’ als het niet ter zake doet?

 5. 7

  @3: U bent gezakt voor de cursus links vs. rechts 1.0.

  Rechts houdt van voedselbanken en het Leger des Heils (vrijwillige charitatieve instellingen, eventueel met missie), links houdt van uitkeringen (je weet wel, zodat niemand nog werkt voor zijn geld).

 6. 8

  Het is weer helemaal Sargasso dat het Wijn of Azijn kiezen wordt overgelaten aan de desbetreffende.
  Beetje ander weblog ramt de eigen keuze in gewonnen muil.

 7. 9

  Inderdaad Bismarck, een misstap op de maandagmorgen. Echte solidariteit en betrokkenheid bij de ander is natuurlijk rechts.
  Alleen de vermolmde vorm van betrokkenheid en solidariteit op kosten van en door de ander is natuurlijk echt links.
  Zelf ergens aan bijdragen bestaat niet in die etatistische ideologie.

  Dom dom dom

  De echte linksert zuipt die fles natuurlijk zelf in een keer op, om de volgende dag zich ziek te melden op zijn werk. (En de schuld van zijn hoofdpijn neer te leggen bij dat verdomde kapitalisme)

 8. 10

  @IJsbrand: Spam blijft bij ons nooit lang staan. Dat wordt er dus uitgeknikkerd en telt dan niet meer mee. Blijft over zuivere reaguursels.
  De teller die je onder reacties ziet, loopt natuurlijk wel door. Maar aan de admin-kant van wordpress zien wij hoeveel comments er werkelijk in de database staan.
  En ja, dat betekent dat er inmiddels ruim 100.000 comments verwijderd zijn vanwege spam.

 9. 13

  @7: Een echte linkse is ook mordicus tegen uitkeringen. Immers, zijn wij niet beroofd van wat ons toebehoort door de bazen; die ons een aalmoes toegooit als vergoeding voor onze loonslavernij; en onze strijdmakkers die dienen als surplus-arbeiders weerhouden van revolutie door ze net boven de armoedegrens te houden? ;oP

 10. 14

  Kijkijk LOL…
  Eindelijk een leuke linkse rechtse :)

  Die klaplong, humor waar je ‘m niet verwacht is vaak de beste. Bismarck en su… zet ‘m op Klappie kan met goede aangevers blijkbaar ver komen :)

 11. 16

  Ah, die Bullie, een echte rechtse azijnzeiker. Alleen daarom al zou je links worden: die kunnen net als katholieken tenminste lachen om wat ze doen en zeggen.

  *leest terug en denkt: zeg ik dat?*

 12. 18

  @ HansR

  Dat gaat dan geheel tegen de ervaringsfeiten in die Mei Li Vos optekent in dat kwezelende dagboekje van haar. Een van de dingen die zij zo waardeert aan de rechtse partijen is dat er tenminste gelachen wordt bij vergaderingen en dat de feestjes zoveel leuker zijn.

 13. 20

  Ach @Klaplong helemaal gemist vanwege het feestje bij het vallen van de PRIJS. Gelukkig h adden we de bijbehorende foto nog en zag ik je commentaar. Maar Mei Li Vos heeft mij nooit geboeid en haar dagboekje heb ik al helemaal niet gelezen. Ik neem haar uitspraak niet helemaal serieus.