PowNed gaat 50.000 leden – definitief – niet halen

Logo PowNed

Een maand geleden overheerste de bravoure nog op GeenStijl. Ze waren twee en een halve week onderweg en toen al had PowNed de helft van de benodigde 50.000 leden binnen. “Vanaf nu kunnen we al gaan aftellen. En daarvoor hebben we nog twee maanden de tijd om de resterende 25.000 leden binnen te halen. Dit komt neer op 384 per dag. Dat moet dus wel gaan lukken,” riep Dominique Weesie dan ook triomfantelijk. De campagne werd bovendien nog verder uitgebreid, met een reclamecampagne in de papieren tak van het moederbedrijf, een radiocampagne en een wekelijks televisieprogramma. Het zelfvertrouwen leek op het eerste gezicht dan ook terecht.

Maar dan nu de realiteit. We zijn een maand verder, en ondanks die imposante start gaat het helemaal niet zo goed met de ledenwerving van PowNed. Na één week hadden ze met alleen reclame op GeenStijl al 18000 leden, maar in week twee kwamen daar, ondanks de start van een advertentiecampagne in onder andere de Telegraaf, nog maar 5000 bij. Sindsdien zakt de aanwas verder weg. Na week 2 schrijft Weesie op 21 januari dat ze nog maar 387 leden per dag nodig hebben, terwijl hij 5 dagen later nog 384 leden per dag nodig zegt te hebben. Dit verschil is zo klein dat het niet anders kon dan dat het aantal nieuwe leden dat PowNed dagelijks bijschreef maar net iets hoger was dan het aantal dat ze ook daadwerkelijk nodig hebben.

GeenCommentaar besloot toen de nieuwe aanwas maar eens in de gaten te gaan houden. Een scriptje hield uur na uur het aantal leden bij. Elke tikfout door de stagiair die het getalletje bijhield werd geconstateerd. En ook nu, een maand verder, ziet het er verre van rooskleurig uit voor onze roze buurman. Een paar grafiekjes.

Allereerst natuurlijk de ledenaanwas gedurende de laatste weken.

Aantal leden PowNed (cc Geencommentaar 2009)

Zoals je kan zien loopt het na de beginspurt niet bepaald storm. Het kabbelt omhoog, met af en toe een heel kleine toename na een actie.

Daarna kijken we nog even naar het aantal benodigde leden. We werken met een schuivend venster van een week. De rode lijn is het aantal leden dat op ieder willekeurig moment nodig is, de blauwe lijn het op dat moment daadwerkelijk binnengehaalde aantal nieuwe leden.

Aantal leden nog nodig PowNed op weekbasis (cc Geencommentaar 2009)

Als laatste, gewoon omdat het kan, een grafiekje met het aantal verwachte leden aan de eindstreep, met een schuivend venster op dagbasis en weekbasis. Op dagbasis gaan we er dan vanuit dat het aantal van die dag de rest van de campagne zal worden vastgehouden, idem voor een week. De diverse actiedagen zijn zo in ieder geval mooi te zien.

Verwacht aantal leden PowNed op weekbasis (cc Geencommentaar 2009)

Het moge duidelijk zijn, zo gaat PowNed het dus *zuurbekjes mode on* niet halen. Bij lange na niet. Het uiteindelijk aantal leden zal zo rond de 44.000 blijven hangen. Daar zal de “geef je vrienden op en verdien een leuk centje“-actie die gisteren werd gestart waarschijnlijk niet veel meer aan veranderen. *zuurbekjes mode off*

De stap van de Telegraaf om nog een eigen omroep te beginnen is zo bezien dan ook totaal logisch. Het was daar – net als bij een groot deel van internettend Nederland – al lang duidelijk dat GS het niet ging halen. Dus dan maar wat minder stiekem het publieke bestel in, dacht de krant. Die programmagegevens moeten toch ergens vandaan komen.

En wat GeenStijl in ruim anderhalve maand niet lukte, is de Telegraaf wél gelukt in slechts twee weken.

 1. 1

  Wakker Nederland wel ja, maar daar halen ze het ook alleen, omdat het de abonnees van de Telegraaf niets kost.

  Overigens kunnen abonnees van De Telegraaf ‘gratis’ lid worden. Het lidmaatschapsgeld van 5,72 euro wordt later dit jaar verrekend met het abonnementsgeld.

  Grappig blijft het natuurlijk wel, dat De Telegraaf/Wakker Nederland de concurrentiestrijd met de Telegraaf/Powned/Geenstijl aan gaat.

  En wat je feitelijk dus kunt concluderen, is, dat Powned de abo´s binnen haalt, die echt vinden, dat een nieuw rechts geluid op de buis gewenst is en daar ook wat voor overhebben. WN haalt de abo´s binnen, die die mening ook uiten, maar die er geen cent voor over hebben en alleen lid worden als het gratis is.

 2. 4

  “In den beginne,” dacht ik prima laat ze maar komen op het mediapark. Tijd voor een ander geluid in Hilversum. Maar nu een maand verder ben ik van mening veranderd, laat ze maar lekker in de krochten van het web hun ding doen. Programma’s als: “De open deur”, “Wees(ie) quasi intelligent kwis” het natuur programma “Op alle slakken zout” , de soap “Oud nieuws en verbetenheid”, het actualiteitenprogramma “De reaguurder vandaag” , kunstprogramma: “Daar snappen we geen geen war hol van” sportprogramma: “Kweek sportief zappend een pens” , de documentaire: “Rechts en de verachtelijke linkschmensch” en het opinie programma: “Zoutzuur Rutger” zit ik bij nader inzien niet echt op te wachten. Daarvoor surf ik wel even naar GeenStijl.nl. Powned bewijst waar geenstijl goed in is, het creëren van een storm in een glas water.

 3. 10

  Ik zou ’t wel jammer vinden als Powned als populistisch-anarchistisch-progressief geluid/beeld het niet zou halen.

  (Powned & VPRO lid)

 4. 13

  @11: Dat zeggen ze zelf.

  Ja in verband met Je moet gewoon met je poten van andermans spullen afblijven … Daarin zijn we misschien wel verschrikkelijk conservatief

  In de huidige tijdsgeest zou je dat evengoed progressief kunnen noemen.

 5. 14

  @12: Rechts en anarchistisch tegelijk?

  Ha, het draaien en verzinnen gaat weer beginnen. Waar haal je nl het woord rechts vandaan?

 6. 16

  GS zijn een stel verzuurde oude vrouwtjes in de iets te zware lichamen van jonge internetondernemers. Ze hebben twee hobby’s: roddelen over BN’ers die hebben lopen rommelen in het fietsenhok en klagen dat de buurt zo achteruit gaat door al die rare nieuwe mensen en dat het niet meer gezellig is.

 7. 17

  @14: Om met je eigen woorden te spreken: dat zeggen ze zelf. Samen met conservatief is dat het enige wat ze zelf beweren, de rest heb je zelf verzonnen.

  PowNed mag dan geen politieke voorkeur hebben; wij gaan straks wat graag op het links geslepen brilletje van Hilversum staan. Wie nu naar de publieke omroep kijkt, heeft regelmatig het idee zich te moeten schamen voor zijn of haar opvattingen. Met PowNed zul je erachter komen dat je rechterspeaker ook geluid maakt

  Komt rechts-streeks van hun eigen website. Dat had jij als “goed geïnformeerd” lid toch moeten weten. Snap je dat weer niet of begin je weer maar wat over draaien en verzinnen te roepen, bij gebrek aan argumenten? Wordt je wel vaker lid van clubs zonder te weten waar ze voor staan?

  In de huidige tijdsgeest zou je dat evengoed progressief kunnen noemen

  Je kunt het noemen zoals je wil, maar je klinkt wel erg Orwelliaans zo… Newspeak noemen we dat. We zitten natuurlijk ook al wel heel erg dicht bij 1984, want we hebben al een paar thoughtcriminals in onze gevangenissen opgesloten. Een we hebben al een partij voor de vrijheid, die onze vrijheid juist in wil perken.

 8. 18

  PS: ik had er wel even bij moeten zetten, dat “Wordt je wel vaker lid van clubs zonder te weten waar ze voor staan?” een retorische vraag was, die al beantwoord wordt door je nick hier.

 9. 19

  @ 6
  Jawel hoor… Jij vindt “Bella Donna” ook zo van toepassing?

  @ 8 en 9
  Om dezelfde reden dat GC dit stukje schrijft. Leedvermaak omdat een club met ideeën die de mijne totaal niet zijn, te licht is bevonden. 3 op reis was wel boemlauw, om eerlijk te zijn. En Froukje Jansen… jum.

 10. 20

  @salou: Waar zie je de leedvermaak hier? We hebben het bijgehouden om te kijken of ze het zouden redden. Persoonlijk was ik wel benieuwd wat voor een tv ze zouden gaan maken, hoewel ik ook niet echt zit te wachten op televee met een GS-inslag.

  Maar leedvermaak? Nee.

 11. 23

  Henny Huisman en Thomas Lepeltak solliciteerden net in DWDD al opzichtig naar een plekje bij Wakker Nederland. Misschien kunnen ze beter fuseren met Max.

 12. 26

  @20: Nee, ik heb gemengde gevoelens. Het zou best een aardige omroep kunnen worden voor het bestel. In ieder geval anders dan de rest.

  Ik betwijfel echter of het iets voor mij zou zijn. Daarom denk ik niet dat ik Powned zal missen.

 13. 27

  @15: Naja, misschien wel onder bankmanagers
  Stelende bankmanagers zijn progressief?

  @16: GS zijn een stel verzuurde oude vrouwtjes …
  Het niveau van je chagrijnige pogingen tot humor is de laatste tijd wel erg laag.

  @17: Om met je eigen woorden te spreken: dat zeggen ze zelf.
  Zoals zo vaak, leren lezen en niet al te veel mislukte aannames doen. Die woorden komen van #11, een quote weet je wel …

  de rest heb je zelf verzonnen.
  Welke rest heb ik zelf verzonnen? Je gaat al aardig ver met je McCarthyaanse verdachtmakingen.

  Rechts en anarchistisch tegelijk
  (voor de zekerheid … een quote van jou)
  Je neemt hun zin wij gaan straks wat graag op het links geslepen brilletje van Hilversum staan, gaat er dan vanuit dat ze zichzelf dus rechts vinden (hoe vooringenomen kan je zijn) en plakt dan het woord anarchistisch er aan vast wat je ook ergens gelezen hebt. Mooi hoor.
  Daarbij is ‘links’ (linkse mensen, linkse ideeen, …) zo’n beetje verworden tot een pejoratief woord waar een belastinggeld graaiende (daar kunnen bankdirecteuren nog iets van leren), elkaar subsidiebaantjes toeschuivende, compleet buiten de ‘normale’ maatschappij staande, elke moraal missende, vergoelijkende en vergaderende foute ‘elite’ mee wordt bedoeld. Dat soort was in mijn ‘linkse’ ogen altijd rechts maar wordt nu meestal links genoemd … whatever.

  Je kunt het noemen zoals je wil, maar je klinkt wel erg Orwelliaans zo
  Ah, dus stelen is progressief. Over Orwelliaans gesproken …

 14. 28

  Liever Powned en Wakker Nederland dan omroepen die totaal nergens meer voor staan als de Avro en de Tros. Progressief zoals Kropotkin dat noemt vind ik een zwaar woord. Weer eens wat anders. Nieuwe invalshoek. Je moet niet vergeten dat ook al vind je het niets, zonder een tegenstander maak je jezelf ook niet sterker.

 15. 29

  @28: omroepen die totaal nergens meer voor staan als de Avro en de Tros.

  De Tros heeft volgens mij met de EO en de VPRO het duidelijkste profiel. Het wordt steeds meer de MTV voor de liefhebbers het levenslied/de palingsound.

 16. 30

  @27: je moet je wat minder opwinden, kropotkin, dan haal je de verschillende reacties wat minder door elkaar.

  Zoals zo vaak, leren lezen en niet al te veel mislukte aannames doen. Die woorden komen van #11, een quote weet je wel …

  Ja en? Je herhaalt en bevestigt het door de quote van Powned zelf te citeren. bij reactie 11 kun je nog twijfelen aan het feit, dat Powned zichzelf conservatief noemt, maar na jouw reactie niet meer. Dat heb ik heel goed gelezen en ik heb geen enkele aanname hoeven doen.

  Welke rest heb ik zelf verzonnen?

  Populistisch en progressief heb ik niet op de site van Powned kunnen vinden. Als jij het bij hen niet aan kunt wijzen, dat zij zichzelf zo noemen, heb je dat toch echt zelf verzonnen. Dat Powned populistisch zou worden, ben ik wel met je eens, trouwens, maar zelf noemen ze zich niet zo. En progressief noemen ze zichzelf ook niet. Ik denk ook niet, dat het een progressieve zender zou worden, maar eerder een die terug grijpt op oude nationalistische joods-christelijke waarden, zich af zettend tegen de onomkeerbaarheid van de multiculturele samenleving. Totdat bewezen wordt, dat ze dat niet doen is de term progressief dus verzonnen. En ik hoef daarbij geen losse flodder als ‘McCarthyaanse verdachtmakingen’ te gebruiken, omdat ik geen argument heb en me dus niets anders rest dan mijn discussiepartner zwart te maken.

  gaat er dan vanuit dat ze zichzelf dus rechts vinden

  Je hebt gelijk, dat ze zichzelf profileren alsof ze geen politieke voorkeur hebben, maar mensen, die bij voorkeur links brilletjes vertrappelen en naar rechtse speakers luisteren hoef je geen raketgeleerde te zijn om daar de conclusie aan te verbinden, dat ze rechts ZIJN. Ik heb niet opgeschreven, dat ze dat zelf vinden. Dat ze daar zelf niet mee geassocieerd willen worden, kan ik best begrijpen, maar is een andere discussie.

  Dat soort was in mijn ‘linkse’ ogen altijd rechts maar wordt nu meestal links genoemd … whatever

  ‘Dat soort’ bestaat uit precies dezelfde mensen als vroeger, hoor, daar is niets aan veranderd. In mijn ogen is ‘dat soort’ nog steeds rechts en hoe andere mensen dat noemen, interesseert mij vrij weinig. Dat jij die term zonder enige nuancering overneemt, betekent, dat je heel erg conformistisch bent (en je nick dus echt volkomen verkeerd gekozen hebt), of dat jij ver naar rechts opgeschoven bent.

  Ah, dus stelen is progressief. Over Orwelliaans gesproken …

  Joost had het over stelen, ik niet. Ik vind jouw opmerking, dat conservatief progressief is Orwelliaans. Zoals ik al zei, moet je je wat minder opwinden, dan haal je de verschillende reacties wat minder door elkaar.

 17. 31

  @27: PS

  en plakt dan het woord anarchistisch er aan vast wat je ook ergens gelezen hebt

  Sorry, die was ik even vergeten. Ik had ergens gelezen (zie reactie #10 in deze thread, dat iemand dat vond, ja, daar heb je gelijk in. En dat is dus niet mijn mening. Ik vraag me wel af wie dan wel zo iets raars roept…

 18. 34

  @30: Je herhaalt en bevestigt het door de quote van Powned zelf te citeren.

  :-), wel grappig dat je een citaat van een ander als je eigen woorden (#17) bestempelt. Daar zal niet iedereen (copyright en zo) het mee eens zijn.

  Populistisch en progressief heb ik niet op de site van Powned kunnen vinden.
  Ah zo, je verzint zelf dus ook maar wat als je iets recht-anarchistisch noemt, dat kom ik nl ook niet tegen op de site van Powned. Daarbij tamelijk tegenstrijdig omdat je ook beweert dat PowNed geen politieke voorkeur heeft (je eigen woorden).

  je nick dus echt volkomen verkeerd gekozen hebt
  Die nick zit je wel dwars he …

 19. 35

  LOL @ verzuurde oude vrouwtjes in iets te zware internetlichamen. Bangeriken, dat zijn het, bang van al die bruine mensen.

  En @32: inderdaad, gruwelijk. Wie heeft die leader ingesproken? Serieus, wie?

 20. 37

  @34:

  je verzint zelf dus ook maar wat als je iets recht-anarchistisch noemt, dat kom ik nl ook niet tegen op de site van Powned

  Nee hoor, ik verzin dat niet. Rechts noemen ze zichzelf (zie quote in de vorige reactie) Jij noemt ze anarchistisch. Daarom vroeg ik je al hoe je dat wilde combineren, maar die vraag lijk je niet te willen beantwoorden, want in plaats daarvan ga je als een klein kind zitten emmeren over wie wat gezegd zou hebben.

  wel grappig dat je een citaat van een ander als je eigen woorden (#17) bestempelt

  ja, al mierenneukend heb je daar formeel gelijk in. Jij hebt die woorden hier in eerste instantie slechts gekopieerd en geplakt, waarna je overduidelijk liet zien, dat je het er verder geheel mee eens was. Dat is ook het grote verschil met jouw benoeming van een quote van Powned door mij als mijn eigen woorden, want ik ben helemaal niet van mening, dat Powned geen politieke voorkeur heeft, zoals ik ik ook al met eerdere quotes van Powned zelf heb aangetoond.

  Die nick zit je wel dwars he …

  Nee hoor. Ik plaag je daar alleen graag af en toe wat mee, omdat de meeste mensen bij ‘kropotkin’ aan een sociale anarchist denken, niet aan een rechts populistische anarchokapitalist (waarbij ik me realiseer, dat rechts en anarchokapitalist een tautologie is).

 21. 38

  Ik ben bang dat je wederom je stelling moet gaan herzien Joost, je grote angst word bewaarheid het gaat in een keer heel hard daar.

  Je zal er toch niet weer op nieuw naast zitten.

 22. 39

  “Je zal er toch niet weer op nieuw naast zitten. “

  Waar je het weer en op nieuw(sic) vandaan haalt weet ik niet, maar inderdaad, het gaat nu heel hard. Maar elke nieuwe actie van GS levert een tijdelijke opleving op. Nog even afwachten nog.

  Dit zijn de huidige gegevens:
  aantal leden: 42847
  aantal leden nog nodig: 7153
  percentage gehaald: 85.694%
  aantal nieuwe leden de afgelopen 24 uur: 950
  aantal nieuwe leden de afgelopen 7 dagen: 6617
  aantal nieuwe leden de afgelopen maand: 14397
  aantal dagen over: 19.558587963
  aantal weken over: 2.79408399471
  aantal benodigde leden per dag: 365.721697985
  aantal benodigde leden per week: 2560.05188589

  aantal leden afgelopen 24 uur teveel (negatief = te weinig): 584.278302015
  aantal leden afgelopen week (7×24) uur teveel (negatief = te weinig): 4056.94811411
  Dagbasis: Zoals het er nu uitziet gaat PowNed het WEL halen, met 61427 leden
  Weekbasis: Zoals het er nu uitziet gaat PowNed het WEL halen, met 61335 leden

 23. 40

  Ja joh je kan rekensommetjes maken wat je wil maar ik zou er toch wat voorzichtig mee zijn.

  Ach ja ik geef ze het voordeel van de twijfel en ga niet vooraf lopen roepen dat het niks word.

  Ik hou wel van een ander geluid.

 24. 43

  Ik zeg niet dat jou cijfers niet kloppen,
  ik moest net alleen even terug denken aan dit artikeltje, toen ik het de eerste keer las moest ik al zo lachen om het woordje ‘definitief’ het staat er zo dat de juichstemming er van af druipt.
  En je moet nooit te vroeg lachen er zijn altijd mensen (zoals ik) die dan nog even er op terug komen.
  Zeker gezien jou enorme aversie tegen GS.

 25. 48

  @jonny: Wel mijn hele reacties lezen graag, als je op me reageert. Tot aan het eerste woord aan toe. Hoeft niet natuurlijk, want ik wil je VVM niet beperken, maar het zou wel netjes zijn (of is een beroep op de goede zeden daar ook in strijd mee?).

 26. 49

  @ Pedro,

  Het probleem met jou reactie’s is altijd de lengte daar van, ik haak dan meestal na 2 zinnen af, dit doet overigens niets af aan de inhoud hoor.
  Al kan ik daar natuurlijk ook weer niet over oordelen als ik ze niet lees.

  Gr

 27. 50

  @jonny: heb je echt problemen met reacties van 4 woorden lang? Je reageerde toch op #46 daarnet?

  PS: mijn excuus voor deze voor jou al weer veel te lange reactie.

 28. 51

  @43, Johnny: Och, we doen eens een keer een wat sensationeler sausje over de titel ipv “zuur links” is het weer niet goed.

  @50, Pedro: hij heeft wel een punt. Je inhoud is meestal goed maar je reacties zo lang dat ik vaak doorskip naar de volgende reactie. Een paar kortere reacties werken effectiever, heb ik ook zelf ervaren.

 29. 52

  @Pedro,

  Deze kon ik nog net aan.

  @ Mark, je hebt mij niet gehoord over ‘zuur links’ toch, bestaat dat dan ook?
  Ik hoorde laatst inderdaad Wilders wel tegen A Kant zeggen dat ze zuur keek, is dat wat je bedoeld?

  Zo dit is voor mijn doen best wel een lange reactie :)

 30. 53

  Ik neem aan dat jij een GS-lezer/steuner bent, vandaar mijn referentie naar “zuur links” (zo wordt GC en Sargasso e.d. daar betiteld).

  Ik bedoel te zeggen dat wij meestal redelijk feitelijk, niet sensationeel berichten. Dus als wij eens een suggestieve kop hebben is het een beetje overdreven om dat te gaan aanvallen. Zeker als dat vanuit de GS-hoek komt.

 31. 54

  Niemand wordt gedwongen mijn reacties te lezen, hoor. Korte reacties werken soms wel, maar vaak zijn die slechts het startpunt van langere en diep (dieper?) gaande discussies. Wie daar niet van houdt, hoeft daar niet aan mee te doen, maar vaak geven wat langere reacties je meer inzicht de meestal complexe zaken, waar je over discussieert, en blijven de kortere dikwijls steken in populistische one-liners, waarin de nuances ontbreken en waarmee je dus feitelijk alleen maar voor eigen kerk preekt: alleen de mensen, die je mening toch al deelden, zullen het met je eens zijn.

 32. 56

  Generatieconflict? Voor 50+ ers hoeft alles niet altijd snel en in hapklare brokken geserveerd te worden…

  Ik zal wel proberen er wat meer rekening mee te houden.

 33. 58

  @ Pedro,

  Maak je niet zo druk joh, ik viel je niet aan, het was een reactie met een knipoog.
  Lekker belangrijk die diepere discussies, soms heb ik er zin in en soms niet.
  En nu even niet want ik ga lekker maffen, fijne avond verder.

  Gr

 34. 59

  @Joost: ik ben manager, ja…. ;-)

  @jonny: maak je geen zorgen, ik heb geleerd niet te reageren, zo lang ik me ergens echt druk over maak. Een waas voor de ogen vertroebelt de interpretaties en reacties.

 35. 60

  PS: Toch een generatieconflict?

  “A growing number of scientists are concerned that we are creating a digital generation, growing up online but unable to think, concentrate and learn in the way that their forebears did”…

  Maar het kan nog alle kanten op… En dat wordt ook in het artikel genoemd. Hoewel ik een web guru en een tv presentator als tegenwicht voor wetenschappelijke publicaties wel een beetje magertjes vind.

 36. 62

  @61: die manier van ledenwerven is toch al bekend van Wakker Nederland (korting op je Telegraaf abonnement, als je lid wordt)? Ik vroeg me al af hoe lang Powned nog met dit soort acties zou wachten, want gezien de vele reclame en zendtijd, hebben ze aan geld geen gebrek daar (= een probleem minder dan andere aspirant omroepen).

 37. 65

  @ Pedro,

  Er zijn allang 50000 leden, wat denk jezelf je gaat toch niet vertellen dat je er al bent,hoe meer hoe beter.

  En voor wat betreft die gratis leden uit de moskee, misschien willen die wel lid worden van Zenit je weet tog….

 38. 66

  @jonny: Ik geloof best, dat ze aan de 50.000 leden gaan komen, maar waarom zou je mensen gratis lid laten worden, als dat zo is? Maar het verheugt me wel, natuurlijk, dat GSPowned een groot deel van haar leden subsidiesponzen maakt, en ik begin hoge verwachtingen te koesteren over de kwaliteit van de programma´s van een omroep, die kennelijk heel goed in de slappe was zit en bereid is om heel filantropisch met dat geld om te gaan door het gewoon weg te geven aan mensen, die zich geen 5,72? kunnen veroorloven.

  En je hebt wel gelijk, dat de mensen in de moskeeën vast ook wel lid van zenit zullen worden, als die gratis lidmaatschappen weg geven. Die allochtonen, die dat doen, zijn al goed ingeburgerd en komen ook als vliegen op de honing af als er het woordje gratis bij staat.

 39. 68

  @ joost,

  kom op nou waar gaat het over een paar honderd keer 5,72 eurie, als straks die soepsidie kraan open gaat komt er erg veel water uitlopen, en niet te vergeten de reclame inkomsten.

  O ja ze moeten n.l wel alle 50000 betaald hebben voor 1 april vandaar mijn veronderstelling dat ze er allang zijn just in case…

 40. 69

  @jonny: Haha. rekenen [s]jullie je[/] Powned zich zelf rijk met de reclame inkomsten? Dat zal vies tegen gaan vallen dan. De reclame inkomsten op de publieke zenders zijn onderdeel van de ‘soepsidie’.

  Maar als ik je goed begrijp, heeft Powned helemaal niet de intentie om door te groeien naar de B status om zo blijvend onderdeel van de publieke omroepen te worden? Vertel dat maar niet aan de verantwoordelijke minister dan. 100.000 keer 5,72? (om aan de 150.000 leden te komen in de komende paar jaar) is wel een heleboel met geld en ik vind trouwens zelf ook ruim 10.000 keer 5,72? al heel veel geld (9000 Telegraaf medewerkers, 1500 comedy central kijkers, en dan zijn de ledenwerfacties in de moskeeën nog niet eens gestart), maar je bevestigt dus alleen maar het beeld, dat deze nieuwe omroep erg veel geld tot haar beschikking heeft en eigenlijk wel af kan zien van de subsidie, gewoon omdat dat ook kan.

  Wel grappig trouwens hoor, dat je nog even de nadruk legt op het feit, dat ze allemaal betaald moeten hebben, ook al die ‘gratis’ leden. Nu gratis lidmaatschap bij een abonnement op de Telegraaf. Volgend jaar wordt u abonnement duurder, maar dat vertellen we u pas volgend jaar.

 41. 70

  @ Pedro,

  Wat mij betreft heb je helemaal gelijk, laten we maar gewoon afwachten hoe het gaat lopen he, de eerste horde is bijna genomen voor GS.Hoe zuur jij het ook kan vinden.

  Wel fijn dat jij me al kan vertellen dat het volgend jaar allemaal duurder word, en dat natuurlijk alleen bij GS en WN niet bij LLink (als ze nog rondvliegen)natuurlijk.

 42. 71

  @Jonny: je hebt het niet helemaal begrepen. Ik vind het helemaal niet zuur. Voor mij is gewoon omroep nummer 13 uit het dozijn. Waarom zou ik problemen hebben met een omroep, die toch hetzelfde moet gaan doen als al die anderen, ook al zeggen ze zelf, dat het nu allemaal heel anders gaat worden? In het beste geval kunnen ze me dus aangenaam verrassen, wanneer ze werkelijk wat nieuws aan de andere 27 andere omroepen toe weten te voegen, maar ik ben bang, dat het gewoon nummer 28 wordt. Llink en Max voegden voor mij ook al niks aan het omroepbestel toe. Hoewel Powned met al dat geld, waar ze over kunnen beschikken natuurlijk wel wat speciaals kunnen maken. Of hebben ze alles al opgemaakt aan het werven van gratis leden?

  Wel fijn dat jij me al kan vertellen dat het volgend jaar allemaal duurder word

  O, dat wist ik niet, dat het lidmaatschap bij Powned ook volgend jaar gratis is. Leuk! Waar heb jij dat nieuwtje gehoord of gelezen?

  En ik wist trouwens ook niet, dat het lidmaatschap van llink of WN gratis te verkrijgen is (weet je ook, waar we ons daar voor op kunnen geven, want die maken daar toch echt veel minder reclame voor). Is dat niet zo, dan is Powned toch echt de enige omroep, die volgend jaar voor veel mensen duurder gaat worden, als ze dan ook nog lid willen blijven.

 43. 72

  @Pedro,

  Ik snap echt niet waar jij vandaan haalt dat het allemaal maar gratis is.

  Ik heb gewoon 5,72 afgetikt hoor, ik hoef hier niks gratis te ontvangen, en als ik volgend jaar meer moet betalen of minder dan is het aan mij toch??

  Kan ik altijd nog naar Zenit over stappen.

 44. 73

  Jonny, je bent toch niet het enige lid van Powned? Of heb je al die reclamecampagnes gemist, waarin mensen gratis lid konden worden van Powned, via de Telegraaf, via Comedy Central, en ik heb uit doorgaans goed ingelichte bronnen vernomen a.s. zaterdag ook de El Tawheed moskee, als er dan nog niet voldoende leden zijn…

  Dat jij gewoon betaalt en niets terug krijgt, omdat jij echt in Powned geïnteresseerd bent, is best nobel te noemen. Zeker, als je je dan niet genaaid voelt door Powned, omdat 10.000 anderen wel hun geld krijgen.

  En als jij dit jaar gewoon betaalt, zal Powned voor jou volgend jaar (waarschijnlijk) net zo duur zijn, maar we hadden het hier niet over de mensen, die gewoon betalen, maar over de gratis leden.

 45. 74

  @ Pedro,

  Wederom een hoop woorden nodig om iets te bewijzen wat waarschijnlijk, volgens jou dan, zal kunnen gaan gebeuren…pfff wat een zin.
  Als ik genaaid word dan nog liever door powned, dan a.s zaterdag door de bezoekers van jouw favorite moskee…

  Mocht je er zelf nog naar toe willen gaan, als je 100 euro op de grond ziet liggen, niet bukken hoor gewoon doorlopen niks aan de hand.

  Gr

 46. 75

  Dat van die moskee heb ik alleen uit doorgaand betrouwbare bronnen. Ik heb geen idee, waar die ligt. Ik kan me alleen herinneren, dat GS daar altijd graag over bericht. Vandaar, dat ik die betrouwbare bron ook geloof.

  Maar de actie om gratis leden via de Telegraaf en via Comedy Central te krijgen, is iedereen bekend, hoor. Daar valt weinig aan te bewijzen.

  Wel een leuke grap trouwens, van die 100 euro, maar die ken ik in een iets andere vorm (heeft iets te maken met de manier waarop moslims bidden), als je die grap tenminste bedoelde.

 47. 77

  @Jonny: dat komt wel vaker voor bij mensen, die er toch een mening over hebben.

  Wat bedoelde je dan, toen je schreef, dat je niet moet bukken, als je in een moskee 100? op de grond ziet liggen? Nu je zelf geschreven hebt, dat je niet weet, wat moslims zoal doen, lijkt dat toch wel een heel vreemde opmerking.

 48. 78

  @ Pedro,

  Sorry voor je dat je het niet begrijpt, of je doet alsof natuurlijk, want zo dom kan je toch niet zijn.

  Maar goed ik ga het je niet uitleggen, heb je wat te doen vanavond, zal je een hind geven het heeft niets met moslims te maken.

  Ik zal eens aan mijn schoonzoon (moslim) vragen wat ze zoal doen, al geloof ik dat ik het antwoord van hem niet zo zal waarderen hahahaha

 49. 79

  @Jonny: je maakt het wel steeds mysterieuzer. Kun je het niet gewoon vertellen?

  Ik heb daar een paar vermoedens over gehad, maar die sabel je met je eigen reacties weer neer. Eerst dacht ik dat het de grap met de biddende moslims was, maar die ken je niet, want je verdiept je niet in wat moslims zoal doen. Ik heb ook even gedacht, dat je probeerde mij te beledigen, maar ik kan me niet voorstellen, dat jij denkt, dat een moskee een homovriendelijke plaats is, en daar zijn je reacties verder eigenlijk ook veel te netjes voor.

  Vanavond heb ik trouwens wel heel wat anders te doen hoor. Misschien dat ik er morgen nog eens aan denk, als je het zelf niet wil zeggen. Misschien ook niet. Ik ga echt niet proberen om iedere vage opmerking te duiden, als mensen die zelf niet eens kunnen verklaren.

  Maar mag ik je bij deze dan vast veel plezier met je schoonzoon wensen vanavond. Jij zal zijn antwoorden misschien niet zo waarderen, maar hij zal het toch hopelijk wel waarderen, dat jij aandacht voor hem hebt. Als een van mijn kinderen met een gelovige vriend of vriendin aan komt zetten, probeer ik dat soort dingen meestal al uit te vinden, voordat ze met elkaar trouwen.

  Ja, zo gaat dat vaak met de jeugd van tegenwoordig: je hebt er zo weinig invloed meer op en een beetje belangstelling voor wat ze doen, wordt al gauw als een inmenging in hun privé sfeer gezien. Ik merk dat zelf gelukkig maar zelden bij vriend(inn)en van mijn kinderen, dat ze dat soort aandacht niet waarderen, maar het komt wel voor. En er bestaan helaas ook ouders, die zich niet in de achtergronden van die vriend(inn)en willen verdiepen.

 50. 80

  @Pedro,

  Kijk het heeft zo zijn voordelen een schoonzoon die moslim is,we gaan het eerdaars maar eens hebben over die bruidschat denk ik,ook voor Jonny is het crisis he.

  En nee ik denk inderdaad niet dat een moskee een homo-vriendelijke omgeving is nee, al willen veel mensen ons anders doen geloven, neem van mij aan dat er net zoveel homo’s in de moskee zitten als in de kerk.

  En dat hypocriet gedrag is voor Jonny genoeg reden om atheist te blijven.

 51. 81

  @Jonny: het is je schoonzoon nog niet? Anders ben je wel een beetje laat met die bruidsschat. Hoe veel kamelen ga je aan hem vragen (niet te laag inzetten hoor, want daar gaat ie nog van afdingen)?

  Over de hypocrisie van moslims (en vele andere gelovigen) over homofilie ben ik het geheel met je eens. Gisteren was er nog een tv programma, waar ik al zappend terecht kwam, waarin een christen uit zat te leggen, hoe hij probeerde om homofilie in zijn christelijke gemeenschap bespreekbaar te maken, zonder zelf te laten merken of zelfs maar op tv toe te geven, dat hij homofiel was.

  PS: ik hoop wel, dat je meer redenen hebt om atheïst te zijn, dan het hypocriete gedrag van gelovigen, want er zijn ook hypocriete atheïsten.

 52. 82

  @Pedro,

  Voor wat betreft die kamelen dat komt wel goed hoor, en na 7 jaar spreek ik over schoonzoon ja.

  Kan je duizenden redenen geven waarom ik atheist ben, maar eentje is genoeg, ben op gegroeid in zo’n heerlijk hypocriet christelijk gezin.

  En van heel jongs af aan was het voor mij duidelijk, hier wil ik niet bijhoren.
  Ik draai niet graag om de dingen heen, en noem man en paard niks geen schijnheilig achterbaks gedoe.

  Mijn motto, wees jezelf en blijf eerlijk.