1. 1

  Volkomen terechte aanklacht. Veilig willen surfen of werken (editen van doc/plaatje/etc) is zelfs op XP een absolute ramp.

  Microsoft heeft werkelijk alle stomme ontwerpfouten in 15 jaar zijn opgebouwd laten zitten. Ik wed om een vette fles wijn: ook in de nieuwe o zo beveiligde Vista. Terwijl hun eigen sdelete.exe veel fouten al in één klap recht kan zetten. Je houdt dan nog de registry, de slack aan het eind van files en de caches over. Te overzien zou je denken. Maar nee.

  De Linuxers interesseert het trouwens ook niet echt. Ook daar is het onmogelijk om uitsluitend in je privégeheugen (ook voor %T(E)MP%) te werken, op een USB-stick bijvoorbeeld.

 2. 2

  Hij heeft natuurlijk gelijk, maar ik snap niet echt goed wat de bijwaarde is voor de politie om publiek te maken wat er op de harde schijf van iemand die zich niet bezighoudt met computercrimaliteit (ga ik even van uit).

 3. 3

  Hoe zou het Nederlandse OM hiermee omgaan? Interessantste vraag is daarbij is wat doet men met de mailcorrespondentie tussen de verdachte en zijn advocaat?

 4. 4

  @2: Misschien heeft de politie hem ermee proberen te chanteren? Dat soort praktijken schijnen in nederland in ideder geval wel voor te komen.