1. 3

    @2: In het VK hebben ze inderdaad een wat afwijkende procedure/gewoonte rondom de premier. Toch wordt daar gewoonlijk als gevolg van verkiezingen ook met het kabinet geshuffeld (en treedt de premier af als hij geen meerderheid in het lagerhuis heeft).

    Van de andere kant beschouw ik het VK niet echt als een democratie, omdat de premier gewoonlijk namens een minderheid van de bevolking regeert (het kiesstelsel levert daar meestal een lagerhuismeerderheid voor 1 partij op, die zelden meer dan 50% van de stemmen gekregen heeft, zo heeft Labour bij de laatste verkiezingen met 35% van de stemmen 55% van de zetels gekregen).

  2. 10

    @Bismarck: hij zegt zelf dat hij het niet uitsluit. Ze zijn nu bezig zijn geboorteplaats Arbat(ski) op te sporen, die is namelijk inmiddels van de aardbodem verdwenen en ze hebben nu al een museum voor hem in de aanbieding. Bij Jeltsin kreeg zijn geboortedorpje het pas na zijn dood (de inwoners vonden trouwens dat hij veel te weinig voor hen had gedaan), maar in Poetin’s Rusland (of gouverneur Rossel’s Oeral) heb je blijkbaar al bij je aantreden recht op een gedenkmonument.