1. 1

  ??Waar wordt dan opgeroepen om Greenpeace boten op te blazen?

  Rechtse hetze?? Omdat jij het met Greenpeace eens bent? Weer een berichtje in het kader van Het Grote Experiment van Carlos??

  Carlos: het is nu echt wel een keer leuk geweest. Ik denk dat ik binnenkort maar eens met een stakingsactie ga beginnen op Sargasso…

 2. 2

  We hebben het wel over een bericht op de Proletenblog van kankerend Nederland. Verstand zul je daar vergeefs zoeken. Alleen al het idee dat de acties bedoeld zijn tegen haringvissers. De blokken in zee zijn slechts schadelijk voor de lieden die stelselmatig de zeebodem omploegen in de hoop dat er kattenvoer bij zit. Prima actie van Greenpeace.

 3. 3

  Marynus toch, moet ik hier nu alles uitkwauwen?

  Er wordt opgeroepen om de Nederlandse marine op Greenpeace af te sturen óf anders de Fransen te bellen omdat die er wel raad mee weten en vervolgens wordt er gelinkt naar de Wiki van de Rainbow Warrior, dat schip werd in 1985 opgeblazen door de franse geheime dienst, er kwam een persoon bij om het leven.

  Het is net zoiets als dat ik zou schrijven dat Wilders maar eens wat militante moslims op zich af moet krijgen of nog beter dat ze Mohammed B. maar even op hem af moeten sturen omdat hij er wel raad mee weet, linkje naar Wiki Theo van Gogh.

  Het doet niet ter zake of ik het eens ben met Greenpeace of niet, ik ben het vaak zat ook met ze oneens en laat dat merken ook. Waar ik tegen ageer is de georganiseerde Rechtse Hetze tegen het milieu, dat aan de grenzen van de moraal morrelt om zodoende geweld tegen milieuorganisaties maatschappelijk geaccepteerd te krijgen.

  Als jij Sargasso wilt boycotten, ga je gang.

 4. 4

  Carlos, gewoon tot 10 tellen en negeren de volgende keer als ze weer zoiets doms/lolligs (doorhalen etc…) roepen.

  Ik wil Sargasso zeker niet boycotten, maar hier word ik wel een beetje moe van. Neem het niet (te) serieus!

 5. 5

  Overigens zijn sommige comments behoorlijk genuanceerd. Vooral met die ene reaguurdeer ben ik het helemaal eens. Ik zou het zelf niet beter gezegd kunnen hebben. ^ ^

 6. 6

  @Carlos

  Je quote een blog dat qua niveau te vergelijken is met de story/prive etc. Je hoeft daar niet op een genuanceerd, onderbouwd verhaal te wachten. Informatie van zo’n bron beschrijven als “hetze van rechts” is gewoon belachelijk. Als je goed genoeg zoekt op milieufront / stormfront / whatever front etc. heb je genoeg materiaal voor hetzes van alle kanten.

  “Misschien is het een ideetje om De Nederlandse naar het gebied te sturen” is niet hetzelfde als oproepen om boten van Greenpeace op te blazen. Stellen dat de franse collega’s wel raad weten met boten van Greenpeace is ook nog steeds geen oproep om boten op te blazen. Dus je moet zelfs een bericht van een baggersite nog verdraaien en opblazen om er een hetze van rechts van te kunnen maken.

  Vergelijking met Wilders loopt dus een beetje scheef, al ben ik ervan overtuigd dat als je maar naar sites gaat die extreem genoeg zijn, je deze hetzes vanzelf tegenkomt.

 7. 7

  Ja Geenstijl is lekker bezig, van de week riepen ze ook al op om TMF’ers in elkaar/de tiefus te schoppen. De kogel komt van rechts in september.

  Parlementair ook de nodige capriolen. De Krom die Greenpeace in Nederland wil vervolgen voor het versperren van een waterweg (in Duitse wateren notabe), het moet niet veel gekker worden.

 8. 8

  P.S.

  “Waar ik tegen ageer is de georganiseerde Rechtse Hetze tegen het milieu…”

  Het gaat mij om die drie woorden:
  -Georganiseerd: tot nu toe alleen maar berichtjes van slechte bronnen.
  -Rechts: als je maar diep genoeg de goot in gaat, kom je hetzes van alle kanten tegen
  -Hetze: misschien een hetze van geenstijl/telegraaf, maar toch niet van de gehele rechterkant van het nederlandse politieke spectrum.

  P.S.II Ik zei stakingsactie, geen boycot.

 9. 9

  Ik wil niet wijs doen of iets, maar ik zit beroepsmatig iets dichterbij het vuur, weet ongeveer wat er speelt, hoor ook wel wat meer geluiden over hoe er bij de Telegraaf Groep nu te werk wordt gegaan. Het is een kat in het nauw die rare sprongen maakt. Al eerder heb ik aangegeven dat het probleem is dat ze grote groepen mensen manipuleren, mensen met stemrecht.

  Ze zijn er destijds met de bal vandoor gegaan in het debat over de multiculturele samenleving, dat nooit meer.

 10. 13

  Het gaat niet alleen om gs, ook de Telegraaf is al dagen bezig. Gisteren luidde de leus op de voorpagina ‘Pak Greenpeace aan’. (Vreemd genoeg is het bij de gratis dagbladen vooral Metro, die ook de omgevallen kaartenbak van siebelt regelmatig afdrukt, terwijl je zou verwachten dat ze daar een eentweetje met Spits construeren). Maar het gaat om een (poging tot) een georganiseerde hetze, en wat ze waarschijnlijk het liefst zouden hebben is dat er daadwerkelijk mensen de straat opgaan en mensen gaan aftuigen en ruiten ingooien…

 11. 14

  Overigens zijn de vissers zelf heel stil de laatste tijd, nadat er die rel was om de SMOM-subsidies (10 miljoen) weten zij dat ze uiteraard veel meer subsidie ontvangen. De Telegraaf roert in iets waar ze in feite geen benul van heeft hoe het kan uitpakken.

 12. 15

  Grappig is ook dat een deel van de gs-reageerders begint te morren en het voor greenpeace opneemt. In een poging om te laten zien dat ze ook wel eens naar rechts schoppen, hebben ze overigens nu een stukkie over vvd-ers (en vermelden er eerlijk bij dat ze het hier gevonden hebben).

 13. 17

  De Oud-Verzetskrant Trouw is trouwens ook lekker bezig met een hetze tegen alles wat maar groen en/of kritisch is/was. Zie de columns van Elma Drayer en Sylvain Ephimenco.

 14. 18

  Klopt Kees, het stikt op de VK/Opinie al een tijd van de links-bashers en Islam-haters. De columnisten voeden het naar hartelust. Mulder is ook een drama.

  Gelukkig morgen weer een nieuwe Youp in het NRC.

 15. 19

  Kan iemand mij nou eens uitleggen wat de toegevoegde waarde is van columnisten in kranten? Wat is er interessant of nieuwswaardig aan de mening van een willekeurige hoog opgeleide Nederlander? Als het nou expert opinies waren ok, maar wie kan het interesser van Ephimenco (geen idee wat die gast ooit gedaan heeft om zo’n plek in de Trouw te verdienen) vindt van een willekeurige gebeurtenis?

  *schudt verwardt het hoofd*

 16. 20

  @ wammes:

  Even voor de goede orde — U vroeg zojuist in een commentaar thread op een internet-forum naar de toegevoegde waarde van willekeurige hun mening spuiende mensen.

 17. 21

  Marynus , een scherp oog had in de gaten gehad dat de tags bij de linkdumps sinds een tijdje
  marketing drol teksten bevatten om het klik gehalte = cq inkomsten op te krikken.
  Isn’t it Amazing Mike !?

  sargasso poept exact op dezelfde wijze als GS,
  stront is stront ongeacht of het biologisch is of niet.
  je lult je er maar lekker onderuit carlos, iets wat de redactie wel vaker moet doen de laatste tijd.
  Betrokkenheid bij het milieu is de reden dat ik het post…tsk tsk pathetic.
  terug hetzen tegen rechts met het doel om geld te verdienen. triest. heeft links niet de ballen om op principes de strijd aan te gaan?

  Het zuigt skippyballen met paardenhaar om populistische teksten te poneren om als een stoepslet aandacht te trekken voor je blog.

  Lang leve adfoblog voor het verneuken van de nederlandse inteelt blogo sfeer..

 18. 22

  (voor er weer iemand op staat om me op de negatiefst mogelijke manier te lezen trouwens — dat is niet enkel een sidebar comment. snel, luchtig, opiniërend, interactive, man!. ook bekend als het net virus)

 19. 24

  @Carlos 9

  …Ik wil niet wijs doen of iets, maar ik zit beroepsmatig iets dichterbij het vuur, weet ongeveer wat er speelt…

  Carlos: je hoeft helemaal niet dicht bij vuren te gaan zitten of wijs te doen om uit te vinden dat de Telegraaf troep schrijft. Het probleem is alleen dat vrijwel al je laatste artikelen gaan over een rechtse hetze en vrijwel allemaal gebaseerd zijn op een artikel van de Telegraaf/Geenstijl.

  Noem het dan in ieder geval een hetze van de telegraaf groep in plaats van een hetze van rechts en gebruik een beetje fatsoenlijke bronnen / onderzoek. Steeph: zeg er eens wat van!

 20. 26

  I rest my case en ga hier niet meer in op insinuaties over mijn motivatie om de Rechtse Hetze aan de kaak te stellen. Hoe wordt hier geld verdiend en door wie? Hoezo zou het alleen de Telegraaf zijn? Heeft u de VVD, PVV tekeer horen gaan deze week in de Kamer? Lees de VN van deze week maar even (of is dat blad te links?). Verder zal ik ook mijn mond houden over zaken waarover ik op dit moment ook niet verder over kan uitwijden. “…een beetje fatsoenlijke bronnen / onderzoek” Marynus?! U moest eens weten wie mijn bronnen zijn.

  Volgende week gaan we gewoon door: de rechtse hetze aanpakken. U klaagt maar, u insinueert maar. Ik weet waarvoor/waartegen ik het doe.

 21. 27

  @22: touche, maar commentaren zijn over het algemeen geen ellenlange stukken over wat iemand vindt van een willekeurig iets. Meestal wordt er in gegaan op een artikel, en de nieuwswaarde daarvan is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de weblog, en heeft in het beste geval nog iets toe te voegen aan het artikel zelf, dan wel de de discussie.
  Iets wat veel columns niet hebben.

 22. 28

  prachtig, zeggen dat je niet verder ingaat op insinuaties en vervolgens 4 vragen afvuren die men dan niet kan beantwoorden omdat de interruptie mirofoon wordt afgesloten..

  rechts aan de kaak stellen terwijl het hele gebit verrot is.

  Dank U meneer de voorzitter.

 23. 29

  “Verder zal ik ook mijn mond houden over zaken waarover ik op dit moment ook niet verder over kan uitwijden. “…een beetje fatsoenlijke bronnen / onderzoek” Marynus?! U moest eens weten wie mijn bronnen zijn.”

  En dan moet iedereen stil zijn.

  “Ik weet waarvoor/waartegen ik het doe.”

  Gefeliciteerd. Wij niet.

 24. 30

  Carlos, je suggereert dat er “aan de goeie kant” een soort incrowd van geheime bronnen en geheime vijanden kunnen zijn. Zonder uitleg. Bij mij gaat dat meteen hoepsa op de stapel ‘Plof en Bull’.

 25. 32

  Carlos,

  Als je de commentaren doorgaat, zie je dat je lezers niet helemaal begrijpen waar je mee bezig bent. In plaats van een goede discussie over een onderwerp volgen er alleen maar beschuldigingen van links naar rechts. En dit zonder goede onderbouwing of bronnen. Misschien heb je goede bronnen, maar je gebruikt ze m.i. niet.

  Bij volgende gelijksoortige onderwerpen heeft het daarom ook weinig zin meer om te reageren, want de discussie zal precies dezelfde zijn. Jammer, want dat is de reden waarom velen volgens mij naar Sargasso komen. Ik hoef het niet met de schrijvers eens te zijn, maar het is in ieder geval mogelijk een goede discussie aan te gaan.

  Het heeft nu meer weg van een discussie met een Jehova getuige. Een keer leuk, maar het heeft geen zin dit elke dag te doen.

 26. 33

  Komen jullie dan eens met argumenten en bewijzen dat:
  a) de hetze zich niet beperkt tot de Telegraaf en politici zich dus afzijdig houden
  b) ik er financieel garen bij zou spinnen als hier meer kliks komen.

  a > gaat niet op: meerdere Haagse en lokale politici (met name VVD-ers) doen vrolijk mee (zie Cramer-spoeddebat)
  b > sargasso is een stichting, geld dat verdiend wordt met advertenties komt ten goede aan de stichting = aan jullie dagelijkse lurkers en reaguurders.

  en wellicht had ik niet moeten suggereren dat er een tegenaanval aan zit te komen als ik nog geen namen kan noemen, maar als er dan vervolgens direct vraagtekens bij mijn credibility worden gezet voelt dat wel een beetje als verraad: heb ik u hier ooit bedrogen?

  ik maak er geen zwart-wit wereld van dat doet de Rechtse Hetze wel.

  ik ben die gore insinuaties over zelfverrijking zo spuugzat dat ik overweeg er mee te kappen, dan gaat u maar lekker iedere dag GS lezen.

 27. 34

  ah de vergadering is weer geopend door de voorzitter

  If you can’t take the heat stay out of the kitchen Carlos.

  Dreigen weg te gaan heeft een averechts effect.
  Iets overwegen is geen keuze durven te maken.

  Sinds wanneer gaat een redacteur met lange tenen dan ook in discussie met ingezonden brieven stuurders over zijn geschreven stuk?

  het is een stichting .. ja en?
  draaide de toko niet zonder reclame verleden jaar? , vind je het zelf niet belachelijk om reclame hier op te pleuren en daarmee je eigen slagkracht weghaalt?
  hetzelfde als dat Femke een lease bak van Shell rijdt, je geloofwaardigheid dondert in elkaar.
  dat je dat geen reet kan schelen zegt me genoeg over het linkse gehalte alhier.

  Denk je dat ik Sargasso als links beschouw? get real.

  wil jij je gasten wijsmaken dat sargasso geen gratis hosting/bierpomp heeft?

  En dan nog verrijken hoeft niet eens geldelijk te zijn , schurken knippen en plakken met mainstream 2.0 media boys om aandacht te genereren omdat je tja wel mee wilt tellen en niet voor een of ander vaag krakersachtiig kladblaadje wenst te schrijven.
  Vervolgens dezelfde media en tools gebruiken om je mening te verkondigen als een priester op een missie. hetzes..
  Ter uwer informatie GS lees ik niet eens.

  en net als jou ben ik het strontzat iedere keer maar weer uit te leggen dat je met je poten op de basis plaat moet blijven staan en uit moet gaan van je eigen slagkracht ipv de knuppel (hetze) van een ander te pakken.
  Dag carlos 3 strike. wil je vangen?

 28. 35

  Het heeft wat mij betreft niets te maken met credibility. Ook interesseert het mij niet waar jij je geld verdient.

  Wat me wel interessert: Je maakt er wel degelijk een zwart-wit wereld van: links & rechts. Heel rechts wordt over een kam geschoren.

  Afzijdig houden…tegenaanval…verraad…bedrogen…

  Het lijkt de conventie van de republikeinen wel. Op deze manier klink je precies hetzelfde als degene die je tracht te bestrijden. De mensen die je wegjaagt met deze stukjes zullen waarschijnlijk ook niet naar GS gaan, omdat ze dus niet houden van die stijl (dat is namelijk de reden dat ze hier weggaan).

 29. 36

  P.S. bij vorige post

  Ik probeer dus niet te suggereren dat reaguurders en masse weggaan, maar slechts dat degenen die weggaan niet naar GS zullen gaan.

 30. 37

  Persoonlijk vind ik dat terugneuken zo geen ideale piste zo. Tenzij misschien tijdelijk. Heb er veel begrip voor, maar euh depolariserend is het niet. Desondanks, hoe zet je een megafoon op de nuance in zo’n landschap? Keep on keepin’ on, met de nodige scherpte, & mijn lof hebt u hoe dan ook.

 31. 38

  het beste NL weblog maken ?
  kiezen voor commercie beinvloedt de kwaliteit.
  windmolens zien en sensatiemaken ook.

  “maar als er dan vervolgens direct vraagtekens bij mijn credibility worden gezet voelt dat wel een beetje als verraad”

  geheimzinnig doen over plannen en informanten ook.

  Maar goed. Allemaal kanttekeningen bij de dikverdiende veer in de reet.
  Want zo is het wel.

 32. 40

  Even ruw rekenen: extra opbrengst 1 advertentie sargasso: per klik 1.000.000 x 0,005 = 5000 euro, daarnaast 50 dodges Nitro (a 50 euro) en 1000 x Scorpion King II (a 2,50) verkocht…dik 10.000 euro extra in kas. En bruto/ nettoverhaal m.b.t. stichting maar even negeren:

  In de besloten centraal geleide Algemene Ledenvergadering steekt Carlos plots zijn vuist in de lucht: “er de Rechts Hetze een stevig potje mee terugneuken!”. “Hoho”, moet de penningmeester eerst nog wat bang en nederig om zich heen hebben geopperd…”en de oude afschrijvingen/ kosten updaten web 3.0 ad 2000 euro dan? Cràchat: “Ja wadde…en wie draait er voor de extra doos Faber Castell potloden en puntenslijper ad 22,95 op?”

  Afijn, uiteindelijk na lang beraad, onder voorbehoud dat iedere maand evaluatiemomentjes plaatsvinden, met meerderheid van stemmen afgehamerd op 7.500 euro. Mede op instigatie van Carlos’ vurig betoog in relatie tot het Plan deltawerken!, ad 1 mld per jaar (“Waar praten WIJ dan over”).

  “En of je nu water moet tegenhouden of Bruine Ratten…terugneuken gaat nou eenmaal in de papieren lopen, je komt vandaag-de-dag nergens meer met een knaak”…

 33. 41

  Terug naar de topic (als reactie op de opmerkingen hierboven dat lezers het niet zouden waarderen). Goed dat op sargasso de ‘rechtse hetze’ van dit moment gevolgd wordt en van – af en toe zelfs grappig – commentaar voorzien wordt. Ondertussen biedt dit weblog nog genoeg andere thema’s, dus ik snap het probleem niet zo. Het is idioot om te suggereren dat het maar de vraag is of er zo’n rechtse hetze gaande is, dat is overal te zien. Vorige week was een hoogtepunt, met dat bizarre ‘spoeddebat’ over C/Kramers ondertekening van de steunadvertentie voor Bluf!. Mevrouw Nepperus in koor met de PVV, en een enorm stel media. ‘Spin’ van je zuiverste soort, petje af voor Carlos en sargasso dat ze daar de vinger op houden.

 34. 42

  Dank Keest.
  En verder: men zou a) humor gewoon als humor mogen zien, en in tijden waarin de inquisitie terug de hoek om gluurt en Irak terug een kruisvaart is, moet er iets teruggeneukt worden, en b) na al die jaren privéleven en werkgeverstijd opofferen, en met name dan vooral door Carlos, zal ik zeer binnenkort als lid van de kernredactie ervoor pleiten om een vergoeding uitbetaald te krijgen aan de mensen die de mestputten hier schoonhouden.

  Marynus, met name u bent een klootzakske om hier een beetje te komen jennen. U verwijst met ernst naar een hoop cliché’s omtrent links of rechts, en dat zijn niet de cliché’s waar Sargssso in doet. Van de weeromstuit wordt u nog nijdig ook als er niet ingegaan wordt op insinuaties die uit de beerput der ziel komen.
  Met de regelmaat van de klok komt hier altijd wel een Gefnuikte Jeugd langs die nog wat rekeningen te vereffenen heeft met het Boze Links, en om de een of andere reden moeten Sargassoredacteurs daar dan de prijs voor betalen.
  Eigenlijk is het eenvoudig: onze redactie zou daar betaald voor moeten worden, om met dat soort ransmannekes om te gaan, en andere bezoekers die zich niet met dat spel wensen te bemoeien, moeten dat dan ook gewoon niet doen.

  Zoals er een knop is aan de televee, zijn er een keur aan postjes op Sargasso waar iedereen zich wel in kan vinden. Persoonlijk vind ik het geklaag over wat hier kan of niet kan of zou moeten en niet zou mogen er een beetje over. Sargasso is een oefening in vrijheid, vormelijkheid en respectvolheid, een unicum – en dat beseft men soms te weinig.
  Als de beursberichten, sport en slettennieuwsjes mij in mijn krant niet interesseren stuur ik geen lezersbrief naar de hoofdredacteur, ik sla ze gewoon over, en geniet van het menige wat mij wel boeit.

 35. 43

  @Crachat

  Je reactie vind ik een beetje jammer. Ik kom al vrij lang op dit blog en volgens mij heb je mij nooit iemand zien beledigen. Ik probeer met argumenten een discussie aan te gaan, al hoef je het natuurlijk niet met mijn standpunten eens te zijn. Mij een klootzak etc. noemen, omdat ik kom “jennen” lijkt mij dus niet echt geplaatst.

  Ik kom hier niet om rekeningen te vereffenen met wie dan ook, maar om de interessante posts (veelal van de hand van Steeph). Sargasso een oefening in respectvolheid?? Denk dan de volgende keer na voordat je iemand beledigt voor klootzak, ransmanneke, gefnuikte jeugd etc.

  Het gaat er mij niet om dat de posts mij niet interesseren. Het gaat mij erom dat links en rechts tegen elkaar op worden gezet in vele media en ik Sargasso juist een uitzondering vond. Jullie glijden momenteel af naar het niveau van GS, telegraaf etc. Vertel mij eens waar ik verwijs naar cliches omtrent links en rechts? Ik heb juist een hekel aan deze benaming, omdat het in veel gevallen mensen in een hokje stopt waar ze niet thuishoren (zie de prachtige post van Steeph met de politieke matrix). “Links” en “rechts” zijn cliches, waar Sargasso nooit polariserend aan meedeed, tot nu. Blijkbaar moet er een kamp gekozen worden en iedereen aan de andere kant is fout

  Ik word nijdig omdat er niet ingegaan wordt op insinuaties uit de beerput der ziel?? Waar je naar verwijst blijft hier onduidelijk, maar ik neem aan dat het om de advertenties gaat. Zoals ik hierboven al aangaf: Het maakt mij helemaal niet uit of en hoe jullie geld verdienen. Ik hoop dat het geld binnenstroomt bij elke kwaliteitspost die geplaatst wordt. Je valt hier dus de verkeerde persoon aan.

  Het enige wat je me zou kunnen aanrekenen, is dat ik bij goede posts geen pluimen uitdeel: point taken, zal ik gelijk mee beginnen.

 36. 44

  P.S. Als je naar die mooie politieke matrix kijkt, begrijp je niet alleen waarom ik het niet altijd met jullie eens ben, maar ook waarom ik niet met alle idoten aan de rechterkant over een kam gescheerd wil worden.

 37. 46

  Doet vrij sterk denken aan Open Source TNG van een aantal jaar geleden in de naweeën van de .com bubble.

  “Look, what wonderful software I’m giving you here, free as in speech and free of charge!”

  “Whaddaya mean, you’re not gonna pay me for this wonderful software I just gave you totally free of charge? You fucking leech!

 38. 47

  ‘Steeph, zeg er eens wat van’.
  Als je denkt dat je met zulke opmerkingen denkt niemand te beledigen ben je verkeerd: je kwètst zelfs.
  Voor mijn part vervang je mijn gebruik van het woord beldigen door kwetsen – maar dat maakt het voor datzelfde part veel erger.

 39. 49

  In mijn optiek reuze relevant, mits met enige afstand zonder al te veel emoties gevoerd. Stukjes schrijven is geen one way toch?

  Maar nu ga ik alto-feesten langs de Rijn tot de zon opkomt..proost u allen.

  Peace;)

 40. 51

  @Crachat

  Daar had ik inderdaad een ironieteken moeten invoegen. Dacht nog aan een P.S.je, maar vond dat niet echt nodig. Was niet de bedoeling Steeph in de discussie te mengen.

  Maar als dat het meest beledigende is wat je hebt gevonden, dan vind ik dat je scheldwoorden niet echt rechtvaardigen.

 41. 52

  Marynus: scheldwoorden niet rechtvaardigen?
  U bent het issue hier, niet ik.

  En ik heb het uiteraard niet enkel tegen jou, al ben je wel het typische voorbeeld in deze draad van het zomaar aannemen dat je alles kan.

  Leest goed, u allen: noem mij één weblog van a) de kwaliteit van Sargasso, b) van de hoeveelheid ernstig reageren van de redacteurs op zowat alle reacties.

  Nagedacht?
  Gevonden?
  Geen enkele.

  In aantal reacties is Sargasso uniek, dat alleen al zou enige bescheidenheid van reageerders mogen opwekken.
  In Type reacties is Sargasso al naargelang een therapie, een pispaal, een afrekening, een slagveld.
  En iedereen doet maar op, enkel scheldwoorden houdt men gelukkig in, jammer genoeg, die kan ik dan wel weer smaken, mits creatief en met humor gebracht.

  Ergo: geef mij één reagerend redacteur die zèlf begint met te zeggen hoe een reageerder moet reageren.
  Kijk naar hoe men met Ippekrites omgaat, dat is ronduit schandalig, of je het nu met z’n stukjes eens bent of niet.

  Dat doe je niet, punt.

  Ik zou dit nooit durven op een blog waar ik bezoeker ben.

  Maar op Sargasso: no problemo.

  Lekker persoonlijk aanspreken, lekker op de man spelen, lekker de macho uithangen omtrent wie het hardste en hoogste woord voert…
  Dit is NIET de bedoeling van de openheid die hier heerst.
  Wat wel de bedoeling is dat je met argumenten over de inhoud schrijft en toevoegt.

  Ik kan u verzekeren dat dat niet enkel mij de keel uithangt.

 42. 54

  Nou, het draadje gelezen.

  Beetje met iedereen eens (kijk, dat is nou nog eens nuance in het poldermodel toch?)

  Er wordt wel degelijk opgeroepen greenpeace boten op te blazen, hoe indirect ook. De vergelijking zou kunnen zijn: “Misschien moeten we een dierenactivist met asperger er op los laten.”. Weet zeker dat de wereld te klein zou zijn.

  Maar ook ja, misschien schenken we een beetje teveel aandacht aan GS en Telegraaf cs. Als we net zo kort door de bocht gaan acteren, wordt het wel heel ongezellig in dit land.
  Maar… er moet wel aandacht voor zijn. Zonder tegenkracht kan iets steeds meer ruimte innemen. En men kan hier bijvoorbeeld wel roepen dat in de reaguurderspanelen van GS er ook genuanceerde stemmen zijn, dat is maar marginaal van belang. Bij blogs geldt ongeveer de volgende regel: Van de 100 procent die het stukje leest, leest 10 procent (een deel van) de reacties. En daar weer 10 procent van reaguurt mee.
  Dat betekent dus dan 90% van de lezers alleen de ongenuanceerde informatie tot zich neemt.

  En dan dat gezuig over die reclames. Ten eerste doen we helemaal niets met tags om de juiste reclames te krijgen. Die google dingen kijken naar de inhoud van de hele pagina. Dus dat heeft weinig zin.
  Daarnaast is het zo dat we pas sinds twee maanden een beetje geld beginnen te ontvangen als stichting. Daar gaat eerst wat achterstallig onderhoud mee uitgevoerd worden. Bijna zeven jaar Sargasso zijn nogal wat euro’s aan hostingkosten, aan versleten toetsenborden en pc’s, aan donaties naar opensource pluginbouwers waar we zo fijn van genieten, en aan allerlei administratief geneuzelkosten. Dat gaat gecompenseerd worden. Lijkt me niet meer dan terecht.
  Daarna gaan we kijken wat we verder doen met het geld.
  Komt u over een half jaar nog maar eens terug.

  En verder blijf ik bij mijn punt dat ik liever stukjes schrijf. Deze reactie was alweer een kwart stukje dat ik had kunnen schrijven.

 43. 55

  Crachat,

  Als ik Sargasso niet zo’n goed blog had gevonden, dan had ik ook niet zoveel moeite gedaan om mijn punt over te brengen en was ik gewoon ergens anders heengegaan. Zoals gezegd kom ik hier al lang en geniet van veel van jullie stukken. Dit heeft alleen niets met de discussie te maken.

  Mijn punt blijft: Het is slecht dat GS/telegraaf op zo’n manier te werk gaat en hier kan/moet je zeker tegenin gaan. MAAR: ga dan niet op een zelfde manier een hetze voeren tegen de hele rechterkant van de samenleving. Volgens mij zijn mensen die hetzes voeren fout (vanuit links of vanuit rechts) en daar ga ik op dit blog dus ook tegenin. Ik vind het jammer dat jij mij, als onderdeel van de rechterkant van het politieke spectrum, hiervan beschuldigd, terwijl ik er niets mee te maken heb.

  Maar goed: ik zal de stukjes over rechts-bashing langs mij heen laten gaan. Deze hetze van links op sargasso zal ik dan op dezelfde manier behandelen als de hetze van rechts op GS.

 44. 56

  Kijk, Marynus, ik ben even de archieven ingedoken.
  En zie dat je reacties pas beginnen op 30 augustus dit jaar.
  Dat is puik voor iemand die al ‘vrij lang op dit blog komt’.
  De enige draad doorheen uw reacties is tamelijk recht(s)lijnig.
  U wordt blijkbaar vooral getriggerd sinds Sargasso (en dan enkel redacteurs ervan) zich confronterender opstellen tegenover het gedoe van het Nieuw Poldermodel: Bash Links.
  Een beetje een kuddeparasiet, gemeenzaam JanPeter Fortuyn genoemd.

  Dat, mijn waarde reageerder, is uw goed recht. Wat zeg ik: uw plicht.
  Maar wanneer u het op de man gaat spelen, met of zonder scheldwoorden, dan wordt dat door deze waakhond niet ge-apprecieerd.

  Het is maar dat het duidelijk is, voor in de toekomst.

 45. 57

  Trouwens volgens mij heb ik helemaal niet Rechts gebashed?!

  Tot nu toe heb ik twee redelijk onderbouwde stukjes geschreven als reactie op de Rechtse Hetze:

  Debunking van het SMOM subsidie artikel v/d Telegraaf:
  https://sargasso.nl/archief/2008/08/28/rechtse-media-proberen-democratie-kapot-te-maken/
  Terugpakken van een coryfee op rechts met een smoezelige track record
  https://sargasso.nl/archief/2008/09/01/kapitalistisch-activisme-in-de-jaren-80/

  alle twee vol met controleerbare feiten en genuanceerde overwegingen

  Steeph heeft daar een genuanceerd stuk over het asielbeleid aan toegevoegd:
  https://sargasso.nl/archief/2008/09/01/stijging-asielzoekers-en-het-generaal-pardon/

  MMaas riep op tot een Mea Culpa van ex-krakerknuppelaar, ex-taxikoning, ex-oplichter, ex-bedreiger Grijpink:
  https://sargasso.nl/archief/2008/08/29/kom-maar-op-met-dat-mea-culpa/

  en dit is de totale oogst onder de tag “Terugneuken”:
  https://sargasso.nl/archief/tag/terugneuken/

  ik zie het probleem niet?

  Sargasso Fair and Balanced as ever

 46. 58

  krasjat , in het land van blinden is eenoog koning, sargasso is de grootste linkse om 2 redenen , je hebt geen concurrentie en je spamt je de tering door met bekende namen en urls te knippen en plakken , een duwtje in de rug van adfo blog en voila.

  achterstallig onderhoud pc’s? ik neem aan dat men niet in een redactie hok zit en alle leden een fijne pc hebben waar ze na “werktijd” gebruik van kunnen maken.
  niet klagen maar dragen is toch het motto van links?
  Als ondergetekende al 100 dolar p maand kan pakken incl gratis hosting met een lullig blogje mag je als stichting sargasso niet klagen lijkt me.
  Winst mogen jullie niet maken maar ach onkostenvergoeding is ook een bonnetje nietwaar? gooien we straks voor de show er een foster parent kind in als excuusneger.

  Ippokrites hoe hij behandeld wordt? moaha ,blijkbaar gaat bij hem nog niet het lampje branden dat hij de minst gelezen persoon hier is en hij bar weinig response krijgt op zijn bijdrages.
  Een her evaluerings gesprek lijkt me dan op de plaats, maar ach wie ben ik.
  Als de klant ontevreden is laat hij dat wel merken , U noemt ze klootzakjes om vervolgens te zeggen hier is de afstandsbediening zappt u maar verder.
  We dienen dankbaar te buigen en wat bescheidener zijn, oh fokking praise the Lord mag ik een emmer?
  Als op de “man ” spelen je de strot uit gaat hangen welkom op het internet kerel.
  Pluche stoeltjes linksaf.

  Verdonk doet het nog beter, links faschismus.

  Hebben wij gevraagt om reactie van de redactie in de comments of is dit iets wat zich tussen bezoekers dient af te spelen?
  Nou dan.

  en zoals altijd deze onzin is uitgekraait onder invloed van stimulatia maar de kern sta ik achter.
  ik ben authentiek ,rammel niet op een mac zit achter eem crt monitor van 14 ich en een pc van 7 jaar .Dát geachte heer kraslot is links.

 47. 60

  Hemaworstje, de laatste tijd moet ik steeds meer lachen om uw reacties. Echt, en ironieloos bedoeld, geestig.

  Uw obsessie met de reclame-inkomsten daargelaten, doet je 58 daar vrolijk aan mee.

  En over de inkomsten zelf: zonder die inkomsten zou Sargasso niet meer bestaan – verder daaromtrent uitwijden hoeft niet, neem het gewoon aan van een Sargasso-ingewijde.

 48. 61

  nul. kinderbijslag is de enige staatssubsidie.
  woonachtig in het buitenland dus teer niet op de nederlandse staat.
  ik ben een manager die na 22 jaar is afgekeurd heb geen sollicatieplicht vanwege mijn leeftijd.
  ben binnen 5 jaar van 80.000 per jaar naar bijstandsnivo gedaald heb de shizzle verkocht de vrouw en de auto’s de deur uit gedaan en woon nu in mofrika op een loei van een boerderij.
  bewust. fuck nederland.
  links of rechts het zal me allemaal worst wezen weet je wel.

  ik huur dat kreng waar jij nog geen flatje voor krijgt en nee ik krijg geen huursubsisidie en leef van een budget van 11 euri per dag ( eten drinken kleding alles).
  heb altijd met plezier mijn 60 % inkomstenbelasting betaald, de weegschaal dendert nu een paar jaar de andere kant op.
  niet mijn schuld weet je.
  Boeren zit in mijn bloed zoals jij 5 fietsen heb in je garage heb ik er 6 in de stal .

  Weiger botweg al jaren lang iedere vorm van reclame op mijn blog.
  Mag niet ik ben een rechtschapen mens en werk niet zwart.

  vraag dus om donaties ipv advertenties.
  wens graag het idee te hebben dat ik “werk” voor mijn centen.
  vandaar mijn frustratie over het gekwek
  van jullie grachtenbom gordel hetzes ,
  ridicuul geleuter in de marge.

 49. 62

  Soit, hats off aan alle Sargassianen. En inderdaad : ’t gezeik over de luttele reclame hier zuigt ; wat is binnen vs buiten proportie. En qua bashen, terugneuken, enz … er is m.i. de facto een verrottingsstrategie. Hoe erop te reageren zonder mee te polariseren is m.i. “doet wel en ziet niet om”, met die “wel” te verstaan als “goed” ? Allez, soit, chapeau redactie dus.

 50. 63

  Crachat,

  Je reactie is een GS redactielid waardig.

  Eerst speel je het op de man, daarna zeg je dat dit op dit blog niet gewaardeerd wordt. Misschien moet je naast wat extra scheldwoorden nog een lelijke foto van mij naast de post plakken om je gelijk te halen.

  Ook is het blijkbaar niet nodig om de feiten goed te checken. Schiet maar uit de heup, het maakt toch niet uit als het niet klopt.

  Als ik pas sinds augustus dit jaar hier kom, hoe hebben jullie dan in 2007 mijn politieke voorkeur weten te plotten (dit was ook zeker niet een van mijn eerste posts)? In een van mijn reacties refereerde ik naar deze post, maar je hebt dus niet de moeite genomen te kijken waar ik het over had.

  https://sargasso.nl/archief/2007/07/07/political-compass-sargasso/

  Ik sta geheel niet achter hetgeen hemaworstje zegt in zijn posts. Wel vind ik dat je als redactielid reacties kan verwachten als je (groepen) mensen aanvalt (heel rechts, alle managers).

  @Carlos

  Bedankt voor je reactie! Mijn posts zijn niet aan jou als persoon gericht, maar aan de site Sargasso. Ik hoop dat Sargasso zich niet gaat verlagen naar het niveau van GS en Telegraaf door hele groepen over een kam te scheren. Richt je tegen de uitwassen aan de rechterkant ; gematigd rechts zou je hierin juist kunnen gaan steunen.

 51. 64

  MAAR: ga dan niet op een zelfde manier een hetze voeren tegen de hele rechterkant van de samenleving.

  Stropop. Het lijkt mij wel duidelijk dat dat hele ‘terugneuken’ bedoeld is tegen populistisch-rechts-met-een-grote-bek. Niet tegen het rechts van, zeg, Zalm. Of tegen het conservatisme van Spruijt (voorzover-die ’t netjes houdt).

  En als je denkt dat ‘maar als wilders 26 zetels haalt, dan kun je toch niet beweren dat 26/150e van nederland fout bezig is’ een argument is: je mag dus blijkbaar alleen kleine minderheidsgroeperingen aanvallen? Dat geeft te denken.

 52. 65

  Marynus, wat denk je, nu je blijkbaar toch niet in staking gaat: ga je een werkgroep Wij Weten Het Beste Waar Sargasso Voor Staat oprichten?
  Logo’tje erbij?

  Je had je de moeite van vorig postje kunnen besparen, door je energie bijvoorbeeld te steken in het toe te geven dat er wel degelijk sprake is van een rechtse hetze.

  Excuus overigens voor mijn verkeerde inschatting van je aanwezigheid.
  Anders zoeken plaatst je al in 2006 hier.

 53. 67

  P.S. vorige post is niet zuigerig bedoeld. Heb gewoon niet veel zin nog verder op dit onderwerp in te gaan, want we blijven beiden toch bij ons standpunt.

 54. 68

  Da’s waar.

  Als ik je reacties uit het verleden herlees heb ik je te fel aangepakt, maar als ik iets niet en nooit zal kunnen verdragen zijn gratuite aanvallen op my crew.
  Wat dat betreft is mijn woede veel meer gericht naar de toekomst, en hoe je het afkalvende fenomeen Sargasso beschaafd èn belangrijk houdt.
  Deel van het volhouden van dit project van de deelnemers hieraan is vermijden dat men ondergaat aan de mentale druk die je te verwerken krijgt, laat staan dat er mensen zijn die proberen redacteurs tegen elkaar uit te spelen.

  Soit, we kruisen de degens wel een volgende keer op een vormelijker manier. :-)

 55. 70

  Ik stel voor dat de Sargasso redactie beurtelings een hometrainer aangesloten op een dynamo gaat aandrijven om de server van stroom te voorzien. Daarnaast lijkt het mij verstandig dat wij onze reacties per post gaan insturen zodat wij geen kostbare bandbreedte verspillen.

 56. 71

  ach ze blazen zo hoog van de toren dat windenergie een optie kan zijn.
  anders halen we blaaskaak peter wel terug.
  onze vlammende betogen zouden zorg kunnen dragen voor een verbeterd rendement
  menige balk voor de kop van redactieleden zouden aagewend kunnen worden voor een fiks kampvuur
  ben best bereid de service desk te overladen met methaan cq mest om de server biologisch overeind te houden.