Opperwezen heeft plannen voor het weekeinde.

Heeft u al plannen voor het weekeinde? Het schijnt weer aardig weer te gaan worden zaterdag. Graadje of 22. Behoorlijke kans op een zonnetje. Zacht zuidenwindje van ongeveer kracht 3. Lekker weertje dus om iets leuks te gaan doen. In de namiddag gezellig met wat vrienden een lekker koud pilsje, witbiertje, wijntje of een roseetje. Terrasje aan het water. En daarna kunt u de Weber weer aanzetten voor een lekker hapje. En koop nou eens niet van die ranzige kiloknallers, maar doe uzelf een plezier met een goed stukje biologisch vlees of een heerlijke salade. En uiteraard blijft u nog even plakken na het eten of gaat u nog elders naborrelen. Neem lekker de tijd en maak u niet druk over de zondagochtend. U kunt lekker uitslapen tot een uurtje of elf zo u wilt, dan in de rest van de ochtend en middag ter plekke uw geliefde beminnen en daarna uitgebreid ontbijt op bed. Geniet er van! Het kan gewoon deze zondag.

Want volgens Harold Camping (“‘I know it’s absolutely true, because the Bible is always absolutely true.”) hoeft u niet bang te zijn dat u zondagochtend door die godvergeten kerkklokken uw nest uit gebeierd wordt. Die zult u namelijk niet meer horen. U heeft wellicht de posters al op een NS-station zien hangen met de tekst “De Bijbel garandeerd het!” (de spelfout heb ik intact gelaten). En check die commercial. Zaterdag 21 mei is het eindelijk zo ver. De Dag des Oordeels (of de يوم القيامة zo u wenst, want ons godvrezend islamitisch volksdeel gaat blijkbaar gewoon mee) staat voor de deur. Alle religekkies zullen dan braaf door het opperwezen worden meegenomen, hetgeen zal leiden tot een serene rust voor ons atheïsten op de zondagmorgen.

Geniet er de komende maanden overigens maar lekker van. U kunt zich altijd nog bekeren, maar onthoud: 21 oktober 2011 is de definitieve sluitingsdatum. Voor wie zich nog wil bedenken sluit ik gaarne af met de onderstaande muzikale overpeinzing.

Ik dacht, ik meld het u maar even van te voren, zodat u niet verrast wordt als uw brave buren opeens met de noorderzon vertrokken zijn. En tevens zodat u zo nodig uw plannen voor het weekeinde nog kunt bijstellen. Service van de zaak.

Ik wens u een fijn, rustig en uitgeslapen weekend!

 1. 1

  U kunt lekker uitslapen tot een uurtje of elf zo u wilt, dan in de rest van de ochtend en middag ter plekke uw geliefde beminnen en daarna uitgebreid ontbijt op bed.

  Subby heeft geen kinderen zeker?!

 2. 2

  Ik ben bang dat de meeste kerkklokken geautomatiseerd zijn. Dus ik mag hopen dat men ze wel even uitschakeld voordat ze in God’s ruimteschip stappen. Waar kan ik uitzwaaien?

 3. 4

  Voorlopig heeft de bijbel meer gelijk dan de abri: “Maar van die dag of van die ure weet niemand, ook de engelen in de hemel niet, ook de Zoon niet, alleen de Vader”. De bijbel garandeerdt het…

 4. 5

  Hoeveel mensen zijn er nou in Nederland die dit geloven? Zijn dat georganiseerde groepen? congregaties? Toch wel raar dat een of andere doorgedraaide voorspelling van een Amerikaanse radio-dominee aanleiding geeft tot posters op de treinstations in Nederland.

  Misschien geassocieerd met de bond tegen vloeken? Ook radicale gelovigen die uitblinken met hun idealistische treinposters.

 5. 6

  Op de dag des oordeels geeft de “unintelligent designer” eindelijk toe dat hij er een rotzooitje van gemaakt heeft en stort zich ter aarde op het Jeroen Boschplein in Den Bosch.
  Vervolgens wordt de Sint-Jacobskerk aldaar omgedoopt tot tot het museum van de “gevallen god” en worden de restanten tentoongesteld.
  Helaas blijven de kerkklokken beieren ter nagedachtenis aan de god die niet meer is.
  Voordeel van het geheel:
  Er kan bewezen worden dat er geen god (meer) is ;-)

 6. 7

  Anoniem: er zijn nog verrassend veel mensen het dit soort zaken geloven, of er tenminste ernstig rekening mee houden.

  Remember de Stichting Moria? Daar was een malloot platen achterstevoren aan het draaien om satanische boodschappen te ontcijferen. Ik had destijds op de middelbare school meerdere klasgenoten die hun platencollectie ‘geschoond’ hadden. En dat was niet in de Bible Belt, het was zelfs een overwegend katholieke omgeving…

 7. 10

  Hoe zit dat trouwens met die dag des oordeels? Ik begrijp dat maar 3% van de Wereldbewoners mee mag naar het eeuwige paradijs. Dat kan haast niet anders betekenen dan dat het christendom en de islam ernaast zitten. Of is dat waarvoor er sektes binnen die religies bestaan? En merken ze er op Kiritimati 24 uur eerder iets van dan op Hawaï en Tahiti?

 8. 12

  @10 Alleen hier in Nederland hebben we toch al tientallen protestantse fracties (gehad). Al die afsplitsingen zijn gebaseerd op de angst dat dat ene kleine foutje in de leer rechtstreeks naar de hel leidt.

  Dus je moet niet verbaasd opkijken als overmorgen alleen staphorst, urk en genemuiden de hemel ingezogen worden.

 9. 14

  Dr is een eiland in de Stille Zuidzee die binnenkort een dagje over de datumgrens heen gaat hoppen. Niet toevallig 21 Mei???

  *gaat snel tickets kopen*

 10. 15

  begrijp ik het goed dat wanneer het daaro mis gaat, we nog tot de lunch hebben om ons voor te bereiden? misschien nog een weesgegroetje, want in tijden van grote nood leren de mensen bidden

 11. 27

  Bestaan we nog? LOL

  Ik begin het vermoeden te krijgen dat hier sprake kan zijn van het volgende:
  – De bijbel is weer falikant fout geïnterpreteerd (kan al bijna niet anders met zo’n boek, maar dat terzijde)
  – Dhr. Camping is een ongeleid projectiel.
  – De bijbel is “A Heap of crap” en moet zo snel mogelijk van de leeslijst af.
  – anders