1. 3

  Nee Carlos, dat begrijp je verkeerd. Geert is een groot voorstander van de rechtsstaat en de vrijheid, met dien verstande dat hij bepaalt wat de rechtsstaat is en wat linkse Noord-Koreaanse Goelag Archipel. Zoals hij bij het proces onlangs al zei, “ik vertel de waarheid en dat kan niet verboden zijn”. Maar Geert bepaalt wat de waarheid is en wie daar anders over denkt is links.

 2. 4

  Citaatje van Markuszower over Joodse mensen die het Goldstone-rapport verdedigen:

  ‘In het oude Polen (waar mijn roots liggen)’, schrijft de PVV-kandidaat, ‘wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.’

  http://www.depers.nl/binnenland/470707/PVVer-wil-tegenstander-uitstoten.html

 3. 5

  Op welke wijze is zo’n cherem dat wordt besproken in het artikel waar Leven naar verwijst anders dan het fatwa tegen personen bij de moslims, waar Wilders zo’n stampij over maakt?

  Overigens vind ik dat Wilders een prima kieslijst heeft samengesteld. Met dit soort mensen op de lijst heeft hij echt geen vijanden meer nodig om hem kapot te maken.

 4. 6

  Mooi is dat, mijn vrijzinnige voorvader is juist het oude Polen (in de breedste zin van Polen) ontvlucht o.a. vanwege het soms beklemmende religieuze fanatisme binnen de ‘eigen groep’ en nu komen de nazaten van deze talmudtaliban mij hier het leven zuur maken. Houdt het dan nooit op?!

 5. 9

  Ik ben echt heel benieuwd hoe dit soort PVV-ers hun totaal verknipte ideologietjes in lijn weten te brengen met de begrippen ‘vrijheid’ en ‘rechtsstaat’.

 6. 14

  @12 Wil het feestje niet direct bederven, maar lees eens goed, allemaal spijkers op laag water..
  Dat Carlos nu de telegraafberichtgeving (tmg!11) omarmt is wel lol.

 7. 15

  @13 …?!? Vergeten Ome Geert te bellen voor ze stemden? Of was het net als laatst toen ze per ongeluk het verkeerde knopje indrukten (weet al niet meer waar dat mee te maken had)?

 8. 17

  @15 Nee het betekent dat de verhalen over rechtse Israëlische invloeden linkse agitprop waren. @gronk EU gronk, EU niet DH.

 9. 18

  @seven: Ik doelde meer op het PERS-bericht dan op dat van de Telegraaf. In dat Telegraafartikel staat niks dat we gisteren ook al niet wisten. Daar staan inderdaad een paar hele korte reactie van de PVV in, maar die gaan lang niet overal op in: ” Over Helder zei Wilders niets.”

  Over die student zie ik in het Telegraaf-artikel trouwens niets terug. Lijkt me toch wel een onderwerp om eens hardop over na te denken: een kandidaatkamerlid op je lijst die zijn faculteitsraadvergoeding moest terugbetalen vanwege wel innen, maar niet werken.

 10. 19

  @17 Oh ja? Hoe moeten we dit dan duiden. Dat is geen gefilterde “linkse agritprop”: het is een transcript van een speech van de Roon in TK die hij vervolgens zelf op zijn site heeft gezet.

  Succes met je paranoia.

 11. 20

  @18 Ach dat folia verhaaltje met een meningsverschil tussen studenten. Is dat het lijk in de kast?
  (Brandende lappen bij een ambtenaar door de brievenbus duwen, inbraken etc je weet wel Groen Links stuf is het bij lange na niet. Of banden met Volkert PvdD stuf ook niet. Lazrak SP ook niet..)

 12. 21

  @19 Insgelijks, er staat niets wat niet logisch volgt uit het islamstandpunt..(daarbij instemmen met Goldstone vn rap lijkt me duidelijk..) Succes met je paranoia.

 13. 22

  ach laten we voor de grap gewoon eens op zijn argumenten reageren :)

  @seven:
  – vanwege een meningsverschil hoef je geen geld terug te storten? het verhaal heeft het toch echt over een economisch delict/fraude. op zich nog niet zo erg, maar toch wel extra relevant omdat ook zijn wil om te functioneren in een inspraakorgaan ter discussie staat. wie zit er nu te wachten op een nieuwe Lazrak? Als het minder erg is dan het lijkt, hoor ik dat graag van Geert.
  – op het PERS-verhaal ga je niet in. Dat lijkt me heel wat belangrijker dan je CV opleuken met niet bestaande diploma’s en halve waarheden over je sportprestaties.
  – Een advocaat mag/moet iedereen kunnen verdedigen, maar in het geval van PVV en haat-imam is een reactie toch wel het minste dat je mag verwachten.
  – Die GL-ers waar je op doelt staan nu niet op kandidatenlijsten en het ‘zij ook’-argument gebruiken om van onderwerp te veranderen is een erg slechte discussietechniek. Niet relevant nu. Daar is genoeg over gedicusieerd toen dat nieuwswaardig was.

 14. 23

  @21 “er staat niets wat niet logisch volgt uit het islamstandpunt..”

  Precies.

  “(daarbij instemmen met Goldstone vn rap lijkt me duidelijk..)”

  Uhhmmm niet dus. de EP-fractie stemt in met een rapport waarvan de woordvoerder buitenland, ontwikkelingshulp en de Europese Unie in Den Haag zegt dat het de prullenbak in kan.
  Bovendien, instemmen met een VN rapport lijkt mij ook duidelijk, maar niet als je van de PVV bent: dan vindt je dat Israel de frontlinie in de strijd tegen de islam is en zich mag verdedigen by any means necessary. Daar ging het Goldstone rapport nu juist over: dat mag dus niet.

  Nu jij weer.

 15. 24

  @20, brandende lappen: ja, en? dat zegt niemand hier toch? voor iemand die al twee jaar roept geen LPF-toestanden te willen, heeft wilders het verbluffend slecht geregeld. dat is meen ik de amusementswaarde hier. niet het aantonen van rechts terrorisme in pvv-gelederen.

 16. 25

  Trouwens, even een nieuw vaatje aanborend: Ik vind het wel opmerkelijk dat Graus nog op de lijst (nr.11) staat. En zelfs boven Brinkman (nr.13)! Graus heeft zich toch echt als een randdebiel ontpopt de afgelopen 3 jaar, terwijl Brinkman de PVV duidelijk geen windeieren gelegd (o.a. in het hele Antillen-verhaal).

  In een dronken bui een barman neerhoeken doen we altijd wel eens ;-) maar zwangere vrouwen meppen niet. Of gokken ze erop dat ze het allebei wel halen? Als dit zo door gaat, dan zit Hero misschien wel op de wip…

 17. 27

  Deze waanlink is niets anders dan een beetje amusement om de teloorgang van een ondemocratische beweging met abjecte ideeen. Mogen wij (vrijheidslievende vrijzinnige sociale mensen met een geweten) ook eens lachen?

  Wie kent er trouwens nog goeie Stalingrad moppen?

 18. 30

  @29 touché ;-))

  http://www.youtube.com/watch?v=nQes9dvCJ34
  Himmler I’m sorry mein Fuhrer. I did not…(Hitler slaps him) Mein Dickie old chum.
  Landlady Lucky Mr Johnson pointed that out, eh? You wouldn’t have had much fun in Stalingrad, would you…(they don’t see the joke) I said, you wouldn’t have had much fun in Stalingrad, would you, ha, ha, ha?
  Hitler (through clenched teeth) Not much fun in Stalingrad, no.

 19. 31

  @13: Überhaupt een vreemd stemgedrag van de Nederlandse EP-leden bij die stemming: (meerderheid) VVD en SP stemden tegen, CU/SGP (en de rest van de fracties) voor?

 20. 33

  Nou nou, wat een gedoe. Het gaat nergens over. Persoonlijk vind ik het veel erger dat vrijwel alle islamtische kamerleden van PvdA, GroenLinks en D66 de genocide op de Armeniers ontkennen. Dat is pas gevaarlijk volk.

  En Carlos hou eens op met je familie erbij te betrekken. Nu weten we het wel dat jouw familie in alle concentratie-kampen heeft gezeten en zelfs nog van Atlantis stamt. Het ergste is dat jij je met die verhalen een air aanmeet van “ik herken het fascisme, jullie niet”. Bah, gewoon walgelijk.

 21. 34

  Lijkenpikkerij Carlos, dat is het….

  En het ergste is dat indien je grootuders inderdaad joods zijn, ze nu op vele plekken in Nederland belaagd zouden worden door islamitsch gespuis. En uit de moskeeen klink€t de oproep dat joden varkens zijn en aan de beurt komen. Jij Carlos, herkent het fascisme nog niet als het me haar reet op jouw gezicht zit…

 22. 37

  @22 Niet op alle vergaderingen zijn en daardoor ivm statutair vastgelegde regels je vooraf ! ontvangen vrijwilligersvergoeding terug moeten geven is nog geen fraude. Is een puur civiele zaak.

 23. 39

  2-0 voor Peter, Carlos met beide benen in de lucht knockout op de vloer heeft 8 seconden, nog een halve minuut voor de volgende ronde.. komt ie nog terug of wordt ie uitgeteld?

 24. 40

  @37 “Niet op alle vergaderingen zijn” lijkt me nogal een understatement en als het geen fraude is, dan zijn gierigheid en plichtsverzuim als (volks/studenten)vertegenwoordiger ook zaken die je bij Kamerleden wilt zien.

  En kom nu niet aan met ‘het ging om een studentenraadje’, want er wat nota bene een rechtelijke uitspraak voor nodig om het geld terug te krijgen en blijkbaar was het in de eerste plaats al de moeite waard om naar de rechter te gaan.

  [email protected]

  @39 Sluiten de comments of zo? /sarcasme

 25. 42

  De achterlijkheid: Markuszower begint zelf over zijn Poolse roots en de hoe de joodse gemeenschap daar in zijn ogen functioneerde. Ik voeg daar wat aan toe zónder aan de Holocaust te refereren.

  Rechtstrollen Peter en Marc springen vervolgens bovenop en brullen iets over “zielig doen en concentratiekampen”.

  Beste Peter en Marc, functioneren jullie buiten het internet ook zo impulsief en incoherent?

  For the record: PVV-aanhangers hebben mij al meerdere malen “een pak slaag, een cursus nederigheid of de kogel” in het vooruitzicht gesteld mochten zij in de toekomst aan de macht komen. Daarentegen is Sargasso tot nu toe één keer gehackt geweest vanuit Saoedi-Arabië. Ik weet dondersgoed voor wie ik moet oppassen.

 26. 43

  @40 Vooraf krijg je geld, maar je verzuimt als student, krapjes bij kas of meningsverschil dus wacht op rechter conclusie geld terug.klaar .
  Dit is pas fraude, http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article5780599.ece en http://www.youtube.com/watch?v=lDR7XoG61-4 maar dat komt nooit terug want het waren EU parlementariërs ( bv vrouw van die Grünen in de lift!) die langskomen voor tekengeld en direct vertrekken. Kan jij aangeven waar je je over deze 1000000000000x grotere zaak druk hebt gemaakt?

 27. 44

  Carlos, de kogels komen tot nu toe van Links (Rara, Raf, Volkert etc.). Het sprookje dat rechts gevaarlijk is, kennen we nu wel. Stalin, Pol Pot, Mao etc. En zelfs Hitler was meer links dan rechts.
  Niet huilen…

 28. 46

  @43 Kan jij aangeven waar jij je druk hebt gemaakt over het feit dat organisaties worden gesponsord om wetenschappelijke klimaattheorieën tegen te spreken? Kan jij aangeven waar jij je druk hebt gemaakt over Wilders’ voorstel om hoofddoekjes te belasten? Kan jij aangeven waar jij je druk hebt gemaakt over gezinnen in de VS die door het falende systeem 30 jaar een lening terug moeten betalen omdat ze een ziekenhuisbehandeling hebben moeten ondergaan? Kan jij aangeven wanneer je de burgeroorlog in Congo hebt veroordeeld? Kan jij aangeven wanneer je…..

  You get my point.

 29. 47

  Tja Carlos, lees post 33 nog maar eens goed. Jij stelt je hier op als een ik-weet-alles-want-mijn-familie… Het ruikt naar ubermensch…

 30. 48

  @46 Ja, ja, ja (zelfs deelgenomen aan discussies met Amerikanen in A’dam, nav Sicko) Nee Congo niet specifiek, wel Afrika in het algemeen.

 31. 49

  Peter, reageer eens inhoudelijk? Ik refereer in een persoonlijk kader aan het strenge religieuze tucht die heerste in joodse gemeenschappen in Oost-Europa en jij begint te blaffen over de Holocaust? En nu weer over übermenschen… klok klepel… waar heb je het over?!

 32. 50

  @43 Tuurlijk joh. Als een allochtoon kamerlid iets te vaak op vakantie gaat naar zijn of haar land van herkomst, dan worden we uitgeleverd aan een wilde horde. Maar als een kandidaat-kamerlid van een partij die zegt te strijden tegen nepotisme en baantjes-jagen een kandidaat in haar gelederen heeft die voor de rechter moest komen omdat hij ondanks plichtsverzuim in een vertegenwoordigingsfunctie zijn vergoeding niet terug wilde geven, dan moet daar niet te zwaar aan getild worden.

  Nu ik het bekijk (nr.34): hij lijkt wel een beetje op Gonny van Oudenallen. In dat geval: kommaardoor met die kerel. Dan kunnen we nog lachen!

 33. 51

  Op zich wel goed voor Geert dat dit allemaal voor de verkiezingen wordt uitgezocht ipv daarna. Of mag ie z’n kandidatenlijst niet meer aanpassen?

 34. 52

  @48 Ik kan me herinneren dat je mbt het klimaat je vooral druk maakte over andere zaken dan de kwestie die GP aantoonde. Maar hé, als jij het zegt, dan zal het wel.

  Hoe dan ook, je kan niet met een voorbeeld aankomen en zeggen: ‘je zou het eigenlijk hierover moeten hebben’. Zo zijn er altijd overtreffende trappen te vinden.

 35. 53

  @6 Dit is een incident en voor jou grappig, maar voor bv ex moslims / liberale moslims in een moslimomgeving in NL wel de harde dagelijkse realiteit. Eerwraak, gedwongen huwelijken etc. En een continue instroom van moslimfanaten en imams die het liefst heel NL terug naar de middeleeuwen schoppen.

 36. 55

  @peter, dat doe je goed hoor, iedereen in de gordijnen. maar je uit-de-nek-kletserij is nauwelijks bij te houden.

  maar de echte amusementswaarde heeft wel:
  “de kogels komen tot nu toe van Links (Rara, Raf, Volkert etc.). Het sprookje dat rechts gevaarlijk is, kennen we nu wel. Stalin, Pol Pot, Mao etc. En zelfs Hitler was meer links dan rechts.”

  raak, helemaal raak, met name die laatste. zoals ook franco, videla en mussolini EIGENLIJK islamitisch waren natuurlijk.

  waarmee seven’s analyse over de instroom van moslimfanaten je moet aanspreken, want dat lijken me dan dus de ideale frontsoldaten voor wilders.

 37. 56

  @52 Ach In een bestuur waar ik inzit zat een tijdje een allochtoon die nooit kwam. Die functie was puur fictief en was alleen om de ind te doen denken dat de allo een verblijfsverg. (binding met nl) kon krijgen. Heel NL hangt aan elkaar van dit soort cases. Maar ik begrijp van jou dat dit fraude is, wil je zelf bellen?

 38. 57

  ja seven, aangeven die hap, verraad hem die islamiet, wat let je? niet anderen laten bellen, misschien krijg je wel een beloning! nu bellen, het is nog geen half zes!

 39. 58

  @Carlos, komt er nog een waanlink voor de Gidi joden het bos in case? Dat gaat echt ergens over. (Wellicht met @32 erbij waardoor Gidi ook z’n EU partijgenoten het bos in kan jagen.)

 40. 61

  @59, je bent te bescheiden. ik weet dat je het kan gewoon even bellen, diep binnenin voel jij toch ook gewoon genaaid door zo’n nepperd, nou dan! DOE IETS MET DIE RANCUNE SEVEN!

 41. 64

  @14, seven, wat zeik je nou; die blonde lijder leeft van spijkers op laag water

  oog om oog, tand om tand en spijker om spijker

 42. 65

  @63 Kap eens met dat getrol richting mij. Iets wat al stuk is kan je niet kapot maken. Je kan hooguit opmerken dat het kapot is. Verblind door PVV haat zien sommige inmiddels elke non GL commenter aan voor PVV-er of NSDAP-er betaalt door Joodsch geld of olie of beide.. ;)
  Het onderscheiden van hoofdzaken van bijzaken wordt kennelijk steeds lastiger. Dit telegraafartikel @0 is niets in vergelijking met @4, @32 @58. Echt nieuws vergeten te linken en non-nieuws opfluffen..

 43. 67

  1. advocaat die ook moslim verdedigd, goh..iedereen heeft recht op verdediging. canard
  2. psycholoog/gezinstherapeute/ neumanncoach is onbeschermde titel, woord gepromoveerd was fout van websiteschrijver, staat niet in haar eigen cv. canard
  3. Beveiliger met wapenvergunning van Israëlische diplomaten op de rai etc loopt met wapen, what else is new.. canard
  4. studentbestuurder komt niet opdagen bij een bestuursvergadering, bestuur wil daarom opeens alle eerdere vergoedingen terug , kan volgens zelf opgestelde regels. niet direct accoord dus civiele zaak,goh. is zelfs alweer gewist door telegraaf. canard.

 44. 68

  Hitler zag in alles ook een grote Joodse en Amerikaanse samenzwering, net als de meesten hier. Heeeeeel eng. Links is het nieuwe fascisme en ik ben niet de enige die dat stelt.

 45. 69

  jezus Peter doe toch normaal man. ‘Heeeeel eng’. Ook een gekwetste familiegeschiedenis? Of gewoon lekker aan het zeiken?

 46. 71

  4 Carlos.

  An old Jewish man is picked up by the Stalinist police and brought in for questioning:
  Q: Where were you born?!
  A: St. Petersburg.
  Q: Where do you live?!
  A: Leningrad.
  Q: (menacingly) Where would you like to die?!
  A: St. Petersburg.

 47. 72

  Peter, begrijp ik het goed dat jij het niet zo’n ramp vindt dat een meneer van de Israëlische Likudpartij, die op feestjes verschijnt met een pistool en die hele bijzondere opvattingen blijkt te hebben over de vrijheid van meningsuiting, plaats neemt in onze volksvertegenwoordiging, zolang de Moslims van de PvdA zich niet onomwonden hebben uitgesproken over een slachtpartij 95 jaar geleden in Armenië.
  Dan heb ik het even scherp.

 48. 73

  Weet je G. de Vader, de Likudpartij is nou niet bepaald een dageljks issue in Nederland. Geen hond heeft last van de Likud-partij. En dat Joodse bewakers met wapens rondlopen, is vrijwel standaard. Wie dat niet weet, heeft er weinig van begrepen. Joden zijn altijd en overal een doelwit. Vroeger, als er een EL-Al vliegtuig landde op schiphil, verschenen er tanks naast de landingsbaan zoals iedere vliegtuigspotter weet. En ja, ik vind holocaust-ontkenners in de politiek (Armenie) veel enger. Van een ‘blanke’ zouden we het niet pikken dat hij de holocaust ontkent.

 49. 74

  @73: Deze man diende niet als officiële gewapend beveiliger, anders had hij de wet niet overtreden met het vervoer van het wapen. En een bewaker die uit eigen beweging zich bewapent is onwenselijk binnen onze regelgeving.

 50. 75

  We gaan dus waarschijnlijk inderdaad voor het LPF scenario en dat kan ik alleen maar toejuichen. Want dat betekent hoogstens een termijn. Of misschien wel geen, want: wat een enorm risico voor welke coalitiegenoot dan ook.

  Maar laten we niet vergeten dat alle politieke partijen met extreme standpunten begonnen zijn met een uiterst discutabele groep politieke losers. Dat hoort er kennelijk gewoon bij. Ook Groenlinks, met haar Aad Kosto / dierenbevrijdingsfront / Duijvendak achtergronden. Kun je nobel vinden, maar was gewoon crimineel. En nee, dat is niet verschillend omdat het links was.

  Ik vind vergelijkingen daarmee dus wel passen binnen deze discussie.

 51. 77

  @73: “dat Joodse bewakers met wapens rondlopen, is vrijwel standaard.”

  Misschien heel standaard, maar verboden in Nederland. Ik vind het niet meer dan normaal dat men zich hier aan de wet houdt, jij niet? Daarnaast heb je al de moeite genomen om te lezen hoe deze man denkt over Geert’s belangrijkste goed, de VvM?

 52. 78

  @75/76:

  Pormes is geroyeerd en Duyvendak is afgetreden. Hebben we al aanwijzingen dat de PVV zich distantieert van Markuszower?

 53. 80

  @79: Pormes lijkt mij een betere vergelijking. Over de zaak Duyvendak kun je nog van mening verschillen of het tot zijn aftreden had moeten leiden.

 54. 81

  Van Duyvendak en Pormes was al jaren bekend dat ze een terroristisch verleden hadden maar de linkse media kraaide er niet naar. Sam trainde met de RAF, pure killers. Maar links terrorisme krijgt een andere meetlat…

 55. 82

  Er is 1 bomaanslag geweest op een minister (RARA=Links), een politicus vermoord (Volkert=links) en een regisseur vermoord (Allah is groot). Dus kom nou niet aan met rechts-terrorisme want ik zie het niet. Deze jood zat fout met zijn pistool maar joden zijn nu eenmaal een gewild doelwit als ze samenkomen. Nogmaals: Vroeger, als er een EL-Al vliegtuig landde op schiphil, verschenen er tanks naast de landingsbaan zoals iedere vliegtuigspotter weet.
  Blaas de zaak niet op

 56. 84

  @82: In Nederland zijn de laatste jaren bij extreemrechts wapens aangetroffen en voorbereidingen voor bomaanslagen verijdeld. In het buitenland komt meer rechtsextremistische geweld voor. In Zweden bijvoorbeeld worden regelmatig aanslagen gepleegd op vakbondsleiders vanuit extreem-rechts. Ook in Rusland zijn er etterlijke voorbeelden van aanslagen door extreemrechts. En dan hebben we nog wat mislukte aanslagen van extreemrechts in de VS gericht op Obama.

 57. 86

  @81,

  maar de linkse media kraaide

  Hihihi… ja, altijd links, die media.

  Ik sla de Telegraaf niet hoog aan en “links” wil ik ze zeker niet noemen, toch zijn zij het die nu berichten over de PVV.

  (zoekt zwaai icon)

 58. 87

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2524395.ece/PVV-kandidaat_uit_Raad_Joodse_Gemeente_Amsterdam

  Den Haag, 14 april. Gidi Markuszower, nummer 5 op de PVV-lijst voor de Tweede Kamer, is per direct opgestapt uit de Raad van de Joodse Gemeente Amsterdam.

  Aanleiding zijn uitlatingen van Markuszower waarin hij zegt dat Joden die publiekelijk kritiek hebben op het Israëlische optreden tijdens de Gaza-oorlog, uit de Joodse gemeenschap verbannen zouden moeten worden.

 59. 88

  ik ben ervoor om zeker tot 100 comments te komen, wat met halve garen als Peter erbij nog best lastig wordt. Of misschien ook wel niet, je blijft lachen immers.

  Bijvoorbeeld om: “Van een ‘blanke’ zouden we het niet pikken dat hij de holocaust ontkent.” Inderdaad Peet. Maar we hebben het hier dan ook niet over de moord op de Joden maar op de Armeniers. De vergelijkbaarheid daartussen is precies het punt, maar blijkbaar ben jij er al uit. Cidi, ik bedoel, Gidi Markuszower niet denk ik.

 60. 89

  @ Cabron

  De genocide op de Armeniers is na de Holcaust een van de meest zwarte bladzijden uit de geschiedenis. Ga die 1 a 2 miljoen afgeslachten (voornamelijk christenen) nou niet bagataliseren…
  Het is een schande dat Nederlandse politici van islamitische afkomst dat durven te ontkennen. Zulke zaken zijn een opmaat naar fascistische ideologieen, als je dat niet ziet ben je vreselijk naief of gewoon een idioot…

 61. 90

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2525182.ece/Boek_PVV-kandidaat_op_het_laatste_moment_ingetrokken_

  Den Haag, 15 april. Mellony van Hemert, de nummer 9 van de kandidatenlijst van de PVV, blijkt de schrijver te zijn van een boek dat De Arbeiderspers vorig jaar op het laatste moment niet heeft uitgegeven. Er werd door diverse betrokken ernstig getwijfeld aan het waarheidsgehalte van het boek Mijn familie, met als ondertitel Wat geheim moest blijven in de zaak-Nulde

 62. 91

  En zojuist op teletekst: ze treedt af als kandidaat omdat ze ‘ziek’ is. Leuk voor de LPF, eh, ik bedoel natuurlijk PVV. Ben ik zowaar aan het moddergooien.

 63. 92

  @89 Nou, als je over zwarte bladzijdes uit de geschiedenis begint… Het barst van de zwarte bladzijdes, en die zijn niet altijd tot een ideologie te herleiden. WO1 was toch een grote moordpartij? Maar minder erg omdat er niet langs etnische lijnen werd gemoord? Hoezo erkenning van holocausts? Waarom denk je dat de VS het Internationaal Strafhof in Den Haag niet erkent? Wat dacht je van hun tapijtbombardementen in Zuidoost Azië en het uitwerpen van Agent Orange? Dat leidt nog steeds tot ziekte en mismaakte kinderen; die troep krijg je nooit meer weg en o o wat zijn de VS toch een land van vreugde, geluk, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting!
  Is het niet een beetje veel onzin om in die dingen een “opmaat naar fascistische ideologieen” te zien, zoals jij schrijft?

 64. 94

  Nou..onlangs bespeurde ik enige humor in een comment van seven. Ik vind seven niet gek, Peter ook niet..veelal oneens soms eens, maar vraag me af waar hij (7) de tijd vandaan haalt.

  Janpietkees..kijk naar de comments..argumenten volop bij deze Heeren..das meer dan “lekker puh”.

  Dubbele namen..nooit begrepen..je heet jan of piet of klaas. (oldskoolcomment)

 65. 97

  Zullen we nu iedereen lekker in een correcte stemming is dan ook maar eens ontspannen babbeltje gaan maken over de holocaust van de Europeaans-Amerikaanse immigranten op de originele bevolking van het Amerikaanse continent en de Caraïben? Of ga ik nu weer een brug te ver?

 66. 98

  Ach IPM..mijn eerste iChat contact, pakweg enige tijd geleden (jaar of 10).

  Wat je doet is gewoon iChat.mac inloggen bij een onbekende. Ik was een newbie toen.

  Cam gaat aan..leeg buro..lampje aldaar geeft signaal..man komt in beeld.ik ietwat nerveus, eerste contact..hey zegtie..whatsup.. nou, uh ik ben die en die en U..Ik ben een siouxie chief..oh ja?..u dont believe me?? just wait..leeg beeld..komt deze meneer met lang wit haar tooi enzo en doet een dans en zingt ..do u believe me now?..ja zei ik..mark my words we are taking over (laat gokpaleizen zien) we owe this place (giganties gokgedoe)

  Komt wel goed.

 67. 99

  Niemand ontkent dat er meer gruwelijke dingen zin gebeurt maar feit blijft dat er politici zijn in dit land die een van de grootste genocides uit de geschiedenis ontkennen. Als Wilders morgen Vietnam ontkent of Cohen de holocaust, dan kunnen ze inrukken. Maar kennelijk mogen bepaalde nieuwe-Nederlanders van jullie en hun linkse partijen meer dan anderen…

  Maar ja, jullie ‘progressieven’ meten wel vaker met twee maten :-P

 68. 100

  @ 95 Stickmeister

  Je zegt:lol grappig om een rechtsi politiek correct te zien doen (als het uitkomt, natuurlijk)

  Dat bedoel ik nou met jullie ubermensch-gedachte. Jullie zijn goed, rechts is slecht. Als wij iets zeggen over vrouwenrechten, homorechten, genocides e.d dan is het met een dubbele agenda. Jullie zijn goed, wij verdacht…
  Maar het grappige is dat de vroegere linkse stokpaardjes door jullie allang door de stront zijn gehaald uit ‘respect’ voor o.a de islam.

 69. 101

  Weet je Stickmeister, jij bent een walgelijk figuur. Typisch links. Jij hebt de waarheid in pacht en vaart op een moreel kompas. Ieder ander is dom of een fascist…
  Bah.

 70. 105

  @100 De PVV is gewoon erg vreemd, Peter. Het gehak op links en vooral de heftigheid ervan is iets wat je van extreem rechts verwacht met heel vervelende uitwassen, zoals deze week beschreven in De Groene Amsterdammer: “Veelzeggend zijn de stapels pamfletten die een joodse gevangene in 1980 in een geheim detentiecentrum vond op het bureau van een hoge militair, klaar om te worden verspreid onder zijn soldaten. Op het pamflet staat een getekend diagram met als titel ‘de subversiviteit’, dat het wereldbeeld van de Argentijnse militair illustreert. De subversiviteit wordt getekend als een boom, waarvan de wortels ‘het zionisme’ zijn. Daaruit groeien takken die staan voor alles wat verwerpelijk is, zoals socialisme maar ook homoseksualiteit, vakbonden, mensenrechtenorganisaties, het liberale christendom en de kunst. In het licht van dit verknipte wereldbeeld is het niet verbazingwekkend dat de geheime diensten een gedetailleerd archief aanlegden met informatie over joodse individuen, joodse instellingen en winkels met joodse eigenaren, verkregen door langdurige foltering van joodse gevangenen.”
  Het gekke van de PVV’er is dat hij dezelfde retoriek en antipathieen heeft, maar in plaats daarvan opeens filosemiet is. Dat is even wennen. En je vraagt je als eerzaam burger dan ook af wat Pvv’ers stiekem denken, als niemand kijkt.

 71. 106

  @ Peter
  Interessant allemaal, en ik ben niet links in tegenstelling tot de meesten hier, maar je ziet toch ook wel in dat die Markuszower wel vrij dubieus overkomt?

 72. 109

  @100

  Ik liet je alleen een spiegel zien. Waarmee ik wilde zeggen dat je niet zo hypocriet moet doen, meer niet.

  :)

  Je overige stuk tekst is een spontane invulling van je frustratie, lijkt me.