Neveneffect oorlog tegen terreur

De oorlog in Libanon zorgt voor een stevige humanitaire crisis. Diverse hulporganisaties proberen dan ook, zo goed en kwaad als het kan, hulp te bieden.
Hulporganisaties zijn afhankelijk van donaties van mensen. De Arabisch-Amerikaanse hulporganisaties die zich in zetten voor Libanon hebben nu echter een probleem. De donaties die zij krijgen bestaan voornamelijk uit goederen. Eten, medicijnen en kleding wordt massaal aangeleverd. Maar om die goederen naar het getroffen gebied te krijgen, hebben ze geld nodig voor het betalen van het transport. En dat komt maar mondjesmaat binnen.
Waarom? De mensen die het geld willen geven zijn bang dat de Amerikaanse overheid ze zal identificeren als terroristen of terroristen-steuners omdat ze, indirect, hulp verlenen aan met name Hezbollah. In de VS worden de financiële transacties immers nauwlettend in de gaten gehouden.

 1. 3

  blijkbaar.
  wel leuk als je weet dat ze je rekeningen in het oog houden.
  kan je ze dan ook direct vragen om even te bellen als je teveel geld uitgeeft of als je vrouw de rekening plundert om te gaan shoppen???

 2. 5

  …en áls er geld binnen zou komen in overvloed, dan nog zouden ze er niet zoveel mee kunnen want het IDF heeft nog maar net aangekondigd alle voertuigen in zuid-Libanon als potentieel target te beschouwen. Kaboem! dus met je trucklading bakmeel…

 3. 6

  Inderdaad, wat TheRule al aangeeft: wanneer zelfs VN posten onder vuur worden genomen mag er worden verwacht dat de IDF weinig rekening zal houden met humanitaire missies.

  Daarnaast is er alle reden om niet te boek te willen staan als financierder van het ‘terrorisme’ gezien de irrëele war on terror die wordt gevoerd. Zo doe je een donatie, zo vind je jezelf terug op Guantánamo…

  Het is dramatisch, om maar even een flink understatement te gebruiken

 4. 13

  In amerikaanse ogen een positive side-effect? Immers elk jochie dat het overleeft in Zuid-Libanon is over 10 jaar een Hezbollah-terrorist. Dus als ze nu dood gaan bij medicijngebrek, doe je aan terrorismepreventie.

 5. 16

  Maar er zijn ook positieve neveneffecten

  [img]http://i6.photobucket.com/albums/y210/babescnn/gorani/gorani215.jpg[/img]

  Hala Gorani CNN-correspondent in Beiroet is niet van het scherm te slaan.

  Wel jammer dat ze steeds in een split screen met Fionnuala Sweeney zit

 6. 17

  Dus je geeft geld aan het Rode Kruis,…en via SWIFT word je als terrorist gebrandmerkt? Fijn ben je! Overigens wordt de essentiële logistiek en het herstellen infrastructuur na rampen of in oorlogsgebieden nog wel es uit het oog verloren. Vliegtuigen vol dekens, medicijnen etc., zonder stil te staan hoe e.e.a. op plaats bestemming komt.

 7. 19

  Big brother is blaming you, wanting to help.
  Big brother is blaming you, assisting humans.
  Big brother is blaming you, being peachfull.
  Big brother is blaming you, reaching out.
  Big brother is blaming you, operating against their politics.
  Big brother is blaming you, noticing humans isn’t what ‘this shit’ is all about.
  Big brother is blaming you, for raising up your hand.
  Big brother is blaming you, for being peaceloving human.
  Something they don’t understand.

 8. 20

  @13: Dan kijk ik toch liever het nieuws op de VRT hoor!
  [img]http://www.koengodderis.be/fotos/vidcap_van_herck_annelies_01.jpg[/img]

 9. 21

  Zouden we inplaats van ons zorgen te maken over het betalen van vervoer, ons niet eerst eens zorgen moeten maken over dat de goederen daadwerkelijk aan kunnen komen? Geen enkele fucking hulp organisatie kan nog naar het zuiden komen; ze worden onderweg door Israel gedood, of ze krijgen geen vrije-route, of ze kunnen er simpel weg niet komen omdat de gehele infrastructuur vernietigd is. Zelfs gisteren nog werd de V.N. gewaarschuwd door het Israelische leger dat, als ze de brug van Beirut naar Tyre zouden reparen (wat noodzakelijk is voor doorgang naar het zuiden), gezien zouden worden als doelwit.

  Er is momenteel al genoeg aan goederen; ze kunnen echter niet gebracht worden naar waar ze zijn moeten. We zouden dus met z’n allen moet eisen (de Nederlandse regering wil dat het doorgaat) dat Israel onmiddelijk ophoud met het bombarderen en etnisch zuiveren van Libanon en dat het zich onmiddelijk uit Libanon terug trekt. Zolang dat niet hevig genoeg ge-eist wordt, en Israel dus gewoon doorgaat, blijven er onschuldige doden vallen. En waar is dat geld dan nog goed voor?

 10. 24

  @jordi (offtopic):
  Twee Jordaanse freelancers zeggen hun contract met Fox News op:

  Serene Sabbagh and Jomana Karadsheh’s letter, dated July 31, was forwarded to scores of reporters and others. In the letter, they write: “We base our decision on moral issues. We can no longer work with a news organization that claims to be fair and balanced when you are so far from that.”