1. 1

    Ik zie niet in waarom het voor het diertje beter is als het gevangen, afgevoerd, en vergast wordt dan dat zijn nek wordt omgedraait. Kop afrukken lijkt me een beetje raar maar die bioloog zegt dat dat roofvogels zijn.

  2. 2

    @1: Kop afknijpen/trekken schijnt relatief makkelijk te kunnen bij vogels. Mijn vader deed het ook met de merels die hij in zijn netten ving (netten om zijn groenten en fruit mee af te schermen, niet vangnetten, voor jullie me allemaal afschieten).

  3. 6

    @3: Helemaal niet. Ik heb de lijken meermaals op de mesthoop zien liggen als kind. Geen trauma’s aan overgehouden. De kop aftrekken is ook een vrij snelle procedure, ik heb ook wel eens kuikens vergast (naja, verstikt eigenlijk, met CO2) zien worden, dat duurde veel langer, dus ergens vermoed ik dat dat meer leed voor de dieren betekent.

    De Guillotine is ook uitgevonden als humaan middel om mensen ter dood te brengen en in vergelijking met de standaardmethoden van destijds waarschijnlijk een aanzienlijke verbetering.