1. 6

  Opzouten met dat vreselijke Cramer-geval. De PvdA kan zo’n vrouw onmogelijk handhaven. Wijnand weg, zij ook weg.
  Wat nog veel leuker is: nu de kraakbeweging zo onder vuur ligt, zal binnenkort ook nog wel blijken dat van de 3 nog voortvluchtige RAF-leden er minstens 1 jarenlang in de Nederlandse scene heeft kunnen onderduiken. De naam van die gast staat me niet bij maar hij of zij sprak goed Nederlands en had veel banden in de scene hier, aldus het BKA…
  Dus dat komt ook ooit wel boven water.

 2. 8

  El El:

  Als U een kleine steekproef neemt uit de bijdragen van bijvoorbeeld de boven U postende “Peter” op dit forum — denk U dat het antwoord “nee hoor, die is wel gaaf” gaat zijn?

  Ik betreur voornamelijk dat ik me niet nog geloofwaardig retro-actief aan de lijst van ondertekenaars kan laten toevoegen. Zoals een ieder met enig demodramatisch besef vind ik de ontmaskering van een de kamer en het land voorliegende minister erg te prijzen immers.

 3. 9

  Wat is dit voor een bijltjesdag onder groen en links opeens? Dacht al dat het een slechte move was van Duyvendak om af te treden. Zorgt er enkel voor dat rechts bloed ruikt.

 4. 10

  @Rene

  Klopt als een bus. Geert Mak is een geitenwollensok, in een witte wijk, villa, multimiljonair, 3x per jaar naar Toscane en z’n kids op een roomblanke school.
  Maar gelukkig weet Geertje Mak als Linksmensch precies wat goed is. Hirsi Ali vergelijkt hij met Goebbels en de blanke arbeider is in zijn ogen een rasistich stuk tuig…

 5. 12

  http://weblogs2.nrc.nl/discussie/2008/08/27/een-activistisch-verleden-jeugdzonde-of-doodzonde/

  Verdonk vond dat Cramer meteen moest vertrekken. Maar nu is het zo dat Verdonk en anderen ter rechterzijde elke politieke tegenstander wil zien vertrekken. Want dit soort types moet niks hebben van een tolerante democratische rechtstaat waar plaats is voor verschillende ideologische visies.

  Overigens heeft Verdonk ooit eens PSP gestemd, daarmee steunde ze ook buitenparlementaire acties. Ze meet dus met verschillende maten. Voor haar gelden andere criteria dan voor Cramer. Het moge duidelijk zijn dat het puur gaat om het opportunistisch kaltstellen van een politieke tegenstander met elk mogelijk middel dat voorhanden is.

  De grootinquisiteurs bij populistisch rechts gaan bovendien volledig voorbij aan het non-parlementaire gedrag van de toenmalige regeringen, die systematisch op achterbakse wijze tegen de wens van het parlement en het volk handelden (overigens gebeurt dat nu nog, zie Irak en andere dossiers met Verdonk). En ook hier weer die hypocrisie, wanneer het de immigranten problematiek betreft of de EU, werd er steeds geroepen dat de overheid tegen de wil van het volk handelde…

  Rechts heeft geen enkele ruggengraat, ze gaan niet actievoeren maar houden zich op opportunistische schuil tot er zich betere tijden voordoen.

 6. 15

  wie geeft er een fuck om een naam onder een steunbetuiging. Ik verwed er een ton om dat die inbraak inderdaad heeft bijgedragen aan een grotere openheid omtrent overheidsinformatie. Dat rechtse fascisten graag een overheid die vrij en liberaal in stilte haar macht kan uitoefenen zonder burgercontrole moge duidelijk zijn. Cramer moet gewoon zeggen dat ze nu nog steeds gelooft dat dat een goede actie was, klaar. Dit is een vrij land, je mag zeggen wat je wil, als je nu al om een linkse opinie moet vertrekken zegt veel over de rechtse repressie die ze voor ons in petto hebben. Verdonk heeft verklaard een fatsoenswet te willen invoeren, maak je tieten maar nat, kutten.

 7. 17

  @1 Weinig klevend dat stifte van Prittje, vind het daar met de dag zieliger worden. Maar het zal jullie vast een reet roesten: “skaapies op’t droge”. Tja, dat kan voor sommigen een levensdoel zijn, waarom niet over de ruggen van anderen?

 8. 18

  Oh heerlijk die bijltjesdag van al die foute mensen in de jaren tachtig. Kan niet wachten wie voor de acties in de jaren negentig met pek en veren uit hun functie ontheven worden. Ik wed op Bolkestein en Zalm, voor hun pleidooi om de gulden in te wisselen voor de euro. Zalm: “Consumeren wordt nu een stuk goedkoper”. Hilarisch. Ik ga alvast de messen slijpen. Geweldig te zien hoe het volk slaafs achter de kruistocht van onze christelijke fatsoenrakkers meeloopt. Alsof McCarthy nooit is weg geweest. Effe al die krakers, milieu- en dierenactivisten criminaliseren, daarna de buitenlanders. Wie zei dat Nederland saai was?

 9. 19

  Het wordt wel heerlijk rustig op Sargasso met die Duyvendak-affaire. Je hoort de mensen niet meer die het hadden over liegende ministers, kleven aan het pluche, blijven zitten om de coalitie te redden, de roep om transparantie (Verdonk nog laatst) en een regering die moet doen wat het volk wil. Wat je nog wel hoort zijn de mensen die roepen om het vertrek van een minister zonder de feiten te kennen. Is het toch nog als vanouds.

 10. 21

  Net bij de VK-buren ergens deze reactie:

  naam M.de J. schreef op 27-08-2008 20:49

  Merkwaardig dat er alleen wordt gesproken over de wetsovertredingen die de toenmalige actievoerders zouden hebben begaan (hoeveel zijn er waarvoor veroordeeld?!). Vraag 2 is hoe het is gelopen met de toenmalige handhavers van het gezag die soms zeer ver de wetsgrenzen overtraden. Groepen mensen werden zonder reden preventief gearresteerd, panden vol met traangas gepompt en voorbijgangers in elkaar geslagen. Dit gebeurde door vertegenwoordigers van de rechtsorde waarvan de gangmakers nadien grote carriéres hebben gemaakt binnen politie en justitie. Nimmer is één van hen veroordeeld of gedegradeerd. Ben ooit als beginnend fotograaf ingerekend door supercop Kees Sietsma die als hulpofficier mocht fungeren. Vraag: ‘heb je met stenen gegooid?’ antwoord: ‘Nee, ik heb alleen twee camera’s gebruikt’. Hop, in voorlopige hechtenis voor openbare geweldpleging ofwel twee dagen Bijlmerbajes.

  M. de J., fotograaf
  ====
  Hij had zijn volledige naam er bij staan, maar dat vind ik niet nodig.

 11. 22

  Gij selectief lezende #19 — die hoor je hier wel degelijk. Ik noem een 8, 12, 15, 18 en dan nog al die minder expliciete varianten.

  Daar word ik nu pas echt moe van, dat gebalk van mensen aan beide kanten van het spectrum — maar normaal toch vooral eeuwig verongelijkt rechts — over hoe hun eigen denkraam het enige lichtpuntje vormt in de eindeloze zee van hypocrisie en onbegrip enkel omdat ze als fundamentalist querulanten alleen de aan henzelf tegenovergestelde visies in hun wereldbeeld toelaten om er dan lekker tegenaan te kunnen schoppen en zichzelve te wentelen in het fijne eenzame roepende in de woestijn gevoel.

  Buiten Sargasso wordt minimaal Halsema al precies op dat punt aangevallen en dat de PvdA nergens voor staat moge ondertussen simpelweg niet als verassing meer gelden…

 12. 24

  Wat een aanvullend probleem in Europa is, is dat rechts geen anti-autoritaire vleugel heeft zoals in Amerika, waar het principe van staat en wet door zowel links en rechts wordt bevochten, in Europa slingert de macht van rechts de macht van staat en wet aan. Voor rechts is vrijheid beperkt tot economische en morele issues, maar richt zich nooit tegen het principe van staat en wet. Als er maar een wet voor bestaat dan is het goed, vandaar dat Verdonk ook met die fatsoenswet (zie Knevel&vdBrink aug26-08) op de proppen komt, dat rechtvaardigt immers het inzetten van de staatsmacht tegen individuele vrijheden voor rechts.

 13. 25

  in de krakerstijden was de aanklager in Almelo
  Gonsalvez een oud knil soldaat waar de moraal ook ver te zoeken was.

  Ken een overtuigd pacifist totdat hij een keer mocht knallen met een m16 bij las Vegas, we stammen af van de aap, politiek is een apenrots.
  Het kan verkeren.

  geef een mens een machtknop en hij zal hem indrukken, links of rechts.
  Compulsief james bond gedrag gedrag omdat we denken er goed aan te doen het te gebruiken voor het algemene nut..

 14. 26

  Bedoel natuurlijk in West-Europa (blijft wennen), in Oost-Europa krijg je ze voorlopig niet meer van dat rechtse pro-Amerika af waarschijnlijk, zeker niet nu West-Europa zo’n passief politiek-midden Chamberlain verhaal afsteekt mbt Georgie.

 15. 27

  @25hemaworstje: daarom moet iedereen zich ook kunnen verdedigen. het enige morele anker van de mens is familie, niet dat dat intellectueel gezond is.