1. 1

  Ik vond die opmerking van de Hond in DWDD wel mooi: Als de VVD Kroes naar voren schuift, is Cohen toast. Overigens kan een te serieuze flirt met de PvdA de winst van de VVD zo weer teniet doen. Er heerst nog voldoende ‘de kogel kwam van links’-sentiment onder dat deel van het electoraat; die lopen zo weer terug naar Gekke Geert of JP-ik-word-voor-de-vijfde-keer-MP.

 2. 3

  Hoe dan ook komt het gevaar van een rechtse regering steeds dichterbij. Als de VVD de grootste wordt, kun je je borst nat maken voor een regering VVD-CDA-PVV, desnoods met gedoogsteun van de SGP.

 3. 7

  @gbh Hoe weet jij wat bankbestuurders stemmen? Wim Kok (ing)was toch echt PvdA. Ik denk dat de link VVD – banken helemaal niet zo sterk is. De enige bank met aantoonbaar VVD-ers in het bestuur kreeg geen cent. Daarnaast zijn juist liberalen tegen staatssteun. Dan waren de slechte banken/bestuurders failliet.

 4. 8

  Fortis voortgekomen uit de socialistische VSB en Amev.. ING uit de RijksPostSpaarbank / rijksgiro allemaal banken met linkse roots. De grootste woekerpolisverkoper NN heeft sterke banden met de FNV.