1. 4

  Nee hoor, mijn baas (in directe zin) is mijn bisschop: de paus heeft over mijn baan niet zo veel te zeggen.
  En let’s face it: Hij is oud, en hij is een Duitser, dus tegen Carlos’ omschrijving valt niet zo veel in te brengen…

  Maar je hebt gelijk: Meestal noem ik ‘m anders. Papa Razzi, vind ik wel aardig…

 2. 6

  Hoe vaker je de beelden ziet (ik zit nu op 2 keer), hoe ongelofelijker het wordt dat de paus niet eens even over z’n schouder kijkt. Als hij de aanwezigheid van dit rumoer niet eens opmerkt, vraag je je toch af hoe de heilige geest zijn aanwezigheid (en natuurlijk precieze politieke bedoelingen) kenbaar maakt. Waarschijnlijk is god dagen kwijt met op de deur van de St. Pieter beuken voordat de paus hem binnenlaat.

 3. 8

  @mescaline: U denkt dat god nog langer kwijt is om zich van de aandacht van de paus te verzekeren? Of bent u er zoeen die denkt dat god zich langs andere wegen in de paus’lijke waarneming manifesteert (zoals in Benedictus’ ochtenderectie)?

 4. 9

  Opvallend, hoe je je vooral in de gedachtengang van… god wil verplaatsen @mark. Zelf ga ik uit van de paus als mens, want daar snap ik meer van. En dan vooral zijn vaste wil om zich niet te laten leiden door straatrumoer en gedoe daar beneden. Komt voort uit rotsvast vertrouwen en geloof.