Linkse Bert en rechtse Ernie maken ruzie!

Linkse Bert en rechtse Ernie hebben ruzie. Bert kijkt boos. Ernie lacht. “Waarom lach je, Ernie?” “Lachen is gezond! Vroem, vrrrrrrroem!” Ernie pakt zijn autootjes en scheurt vlak langs Bert. Bert kijkt nu nog bozer. Bert houdt niet van auto’s. Auto’s maken herrie. De vader van Ernie lijkt op hem. Hij kijkt ook altijd blij. Ernie’s vader heet Charlie Aptroot. Wat een gekke naam, hè? Ernie en Charlie lachen er vaak om. Gewoon, want lachen is leuk! Ook Charlie houdt van auto’s. Jullie vinden auto’s toch ook leuk? Dankzij Charlie mag je nu overal 130 rijden. Dat is hard, joh! Eigenlijk is het maar op 1 weg in Nederland waar je 130 mag, maar volgens Charlie is dat links gezeur. Ernie lacht maar weer en roept: “Vroem, vroem” Lachen jullie ook mee met Ernie en zijn maffe vader?

Bert loopt boos naar zijn vader. De vader van Bert is Harry van Bommel. Harry lacht nooit, want hij is links. Linkse mensen lachen nooit. Harry en de kleine Bert maken zich zorgen. Door alle auto’s wordt het steeds warmer in Sesamstraat. Raar, hè? Bert en zijn pa kijken sip. Eigenlijk vinden ze het wel fijn om een beetje boos te zijn. Dat komt, omdat zij de enige in Sesamstraat zijn met een tuin vol pompoenen. Pompoen is een groente. Die lust Ernie niet. Bert ook niet, maar hij eet ze toch. Volgens Harry is ongebreideld consumentisme er de oorzaak van dat moeder aarde zich zal wreken op alles wat rechts is. Dat snapt Bert niet. Hij snapt wel dat Ernie snel geen eten meer heeft en hij wel. Net goed! Dan zal Ernie ook niet meer zo stom kunnen lachen. Bert kijkt nog steeds sip, maar hij voelt zich nu al wel een beetje beter.

Bert hoort hard gelach uit de kast. Kan een kast lachen? Nee hoor, het is Ernie die zich in de kast heeft verstopt. Bert doet de kast open en schrikt zich een hoedje. Ernie heeft alle pompoenen uit de tuin geplukt. Nu liggen de pompoenen in de kast. Bert huilt. “Nou niet huilie-huilie doen” lacht Ernie gemeen. Dan trekt Arie Boomsma de kastdeur open. Waar komt die vandaan? “Komen jullie maar gauw uit de kast malle Bert en Ernie. Geef elkaar eens een lekkere zoen!” Bert en Ernie geven elkaar een paar dikke smakkerds.

Die avond smullen Bert en Ernie van de lekkerste pompoensoep die ze ooit gegeten hebben. Ze zijn weer vriendjes.

 1. 3

  Verhoging max. snelheid van 120 tot 130 levert over het gehele traject Afsluitdijk welgeteld 75 seconden tijdwinst op, “sneller doorstromen/ op bestemming arriveren” is in Nederland, ook al is er verder geen auto op de weg, nauwelijks een argument. Fantoommaatregel van populisten.

  En ja Ab, Ernie is overduidelijk in al zijn vezels links hoor. Bedoel je niet rechtse Bert qua Aptroot, met z’n doorgetrokken homowenkbrauwen? Want hij doet altijd wel zo bozig tegen die arme Ernie maar ondertussen…

 2. 4

  @Yevgeni, tja ik ga toch echt op de uiterlijke overeenkomsten af. Heb je Aptroot en Ernie wel eens goed vergeleken? Hoe ze lachen en daarbij guitig de oogjes toeknijpen?

  Maar goed, 1 op de 10 schijnt een andere vader te hebben dan ze denken. Ik kan het dus mis hebben…

 3. 13

  @10 Das zo’n rechtse lul joh, heb je zijn kapsel wel eens gezien? Rechtstreeks uit het corps!

  P.S. Nu je op de Afsluitdijk 130 mag, is het een ideale plek voor dragracing (tot 130 dan). Even al driftend een handrembochtje op de Friese oevers en dan weer terugscheuren naar Amsterdam. Ik word elke nacht kletsnat wakker van deze rechtse droom.

 4. 15

  Heeft ie zomaar een belofte uit het verkiezingsprogramma ingelost. Apetrots die Charlie! “Nederland gaat straks sneller rijden”.
  Ben je voortaan sneller bij de staart van de file. En die extra verkeersslachtoffers zijn toch linkse paupers in hun brakke wagens.

 5. 16

  @13: En toch straks weer verontwaardigd gekakel van al die Nederlanders die aangehouden of geflitst worden als ze “maar” 135 reden.

 6. 17

  Prachtig met welk een vooruitstrevende ideeën, geestdrift en elan de VVD Nederland weer Voorwaarts trapt:

  We willen een aantal dingen bereiken in Nederland we willen orde op zaken stellen zodat onze kinderen en kleinkinderen strakjes niet de rekening gepresenteerd krijgen. Nederland Vooruit met 130km per uur.

  Ziet u al die blije VeeVeeDee- smoelen gestoken in strak witte XXXL – jassen? Als waren het Michelin mannetjes paraderend in een troosteloos geasfalteerd maanlandschap…

  En ik zeg er verder niks meer bij anders ga ik me w.s. te buiten aan ongemeen rauw vloeken. De vuile vadsige pesttyfus.

  Overigens gaf Pechtoldt aan de verzamelde pers een paar dorpjes verderop letterlijk dit antwoord: “Verhoging max. snelheid van 120 tot 130 levert over het gehele traject Afsluitdijk welgeteld 74 seconden tijdwinst op.”

  74?? Ik had het nog voor je uitgerekend in #3, 75 seconden tijdwinst Alexander VIJFENZEVENTIG..