Lek Britse regering nog niet gedicht.

Coalition of the Willing Het Downing Street Memo (DSM) betrof, zoals reeds eerder gemeld, een verslag van een vergadering van de Britse regering over de tussen Bush en Blair overeengekomen aanval op Irak met als klein aandachtspuntje dat er geen bewijs was voor massavernietigingswapens in Irak, waar men dus nog wat op moest verzinnen. Dit alles natuurlijk 7 maanden voordat Colin Powell zijn indrukwekkende Powerpoint presentatie gaf in de UN waar al het “bewijs” werd getoond.

Een maand lang hebben de Amerikaanse “main stream media” dit memootje doodgezwegen, dit bleek echter niet vol te houden, aangezien het DSM het eerste zwart op witte bewijs was afkomstig van (weliswaar Britse) regeringskringen dat we willens en wetens zijn voorgelogen, wat we eigenlijk al lang wisten natuurlijk.

Intussen druppelden er de afgelopen paar dagen weer een paar nieuwe leuke bewijsjes uit het Britse lek, bijvoorbeeld over hoe de Britten en Amerikanen, tegen het advies van de juristen van Foreign Office in, reeds in de zomer van 2002 uitgebreide luchtaanvallen op Irak uitvoerden in de hoop Saddam Hoessein tot een wanhoopsdaad te dwingen, of om alvast het pad te effenen voor een oorlog die “als laatste redmiddel” pas ruim een half jaar later “begon”.

Ok, je kan je schouders ophalen, “oud nieuws” mompelen, en overgaan tot de orde der dag. Ik zelf echter heb mijn vertrouwen gevestigd in het Britse lek dat binnenkort wel weer met iets nieuws zal komen; bijvoorbeeld een videootje uit 2001 waarop Bush en Blair, jointje d’r bij, zich bij een haardvuurtje gniffelend zitten te verkneukelen over hoe ze de hele wereld voor de gek gaan houden met nep-bewijsjes, met tienduizenden doden tot gevolg, zodat ze lekker zelf de olie kunnen inpikken. Dan zal ongetwijfeld Bush worden ge-impeached vanwege de joint.

Er moet ook nog een leuke naam worden verzonnen voor het Britse Lek. Suggesties ?

 1. 9

  Happy leaking, vooral leuk als het filmpje per mobieltje zou geschoten zijn.
  Echt leuk zou het zijn als Bush, gebogen over een grote landkaart zou roepen, ‘Und zen ve vill invade Poland!’, met een gierende Tony in SM kleding op de achtergrond..
  Een mens mag dromen.

 2. 11

  Zoals Machiavelli al reeds enige tijd geleden schreef ‘voor het behouden of uitbreiden van de macht zijn alle middelen die de heerser tot zijn beschikking heeft geoorloofd, dood en verderf zijn daarbij geen uitzondering. Ook mag hij elke leugen verkondigen die zij doel zal helpen te bereiken’.
  Dus waarom deze verbazing, de geschiedenis herhaalt zich ALTIJD.

 3. 12

  Ach dat het om olie gaat is gewoon zo klaar al iets. Anders waren ze Noord-Korea allang binnen gevallen. Zo af en toe hoor je iets van kernwapens daar en dat ze ze al zouden hebben. Maar je hoort ze hier denken: Ach boeie!
  En dat terwijl NK wel heel makkelijk te ontdoen is van zijn leider en Zuid wil vast heel graag meehelpen, zoniet dan Japan wel.

 4. 14

  Mnee, niet dat ik me herriner, maar wel een aflevering van Monthy Phyton’s flying circus die de richting uitging.
  Oh, wacht is dat die film die eindigt in musical-stijl, met Brooks als Dolf die uitroept ‘for fun join our nazi party’?

 5. 16

  @Heidekonijn: Juist (althans het is niet Brooks die Dolf speelt, maar hij gilt wel), “Don’t be stoopid, be a smarty/ Come and join the Nazi Party”

 6. 18

  @Dorus 11: Maar Machiavelli geeft ook aan dat een heerser nooit of te nimmer de sentimenten van zijn onderdanen uit het oog mag verliezen. En zijn schrijfsels stammen uit een tijd waarin verkiezingen een zeldzaamheid waren. Als aan de macht blijven in deze tijd ook herkozen worden inhoudt dan hebben beide heren het dus op zich niet slecht gedaan. Voor het vertrouwen in de politiek is het echter minder gunstig.