1. 1

  Ik geef het op, een paleoklimatolosche kaart van het Krijt toen er nog geen mensen waren en de broeikas welig tierde en bijna heel Europa onder water stond?

 2. 6

  Ben domkop met lege maag, ik ga nu aan de dis (pasta met zwitserse kaas, ben in zurich vandaar) en wacht wel af. Bon appetit..pour vous aussi

 3. 11

  Kyoto zuigt, by the way, ik ben nu in Almaty … Kyoto is duur, dom en, bovenal, dom!

  (Nee hoor, Almaty zuigt -vast wel-, maar ik wil graag bij de Zwitserse garde van cosmopolieten horen.)

 4. 12

  @Krekel: Volgens mij heb je rond deze tijd het “regen festival” in Kyoto,das heel aangenaam verpozen hoor. Veel zwaaien met water en daarna bovendeksels van een paar tonnen sake met houten hamer kapotslaan en opdrinken in vierkanten houten bakjes.
  Tip: niet vooraan staan als de vaten kapotgeslagen worden.

 5. 16

  Mijn “grapjes” worden vaak verkeerd begrepen, just in case:

  Nummer een woord in Belgie was onlangs goesting, nummer twee geroezemoes. In nederland was het, weet niet helemaal zeker, liefde. Aangezien goesting een afgeleide is van smaak in het latijn en geroeze-moes ook eetbaar is maar van een lagere klasse, de grap.

 6. 17

  @”geografisch toeval” Sta mij toe op te merken dat grenzen geografisch zelden toeval zijn, zowel staatsgrenzen als natuurlijke land-zee grenzen. Samenloop van omstandigheden – ja. Toeval – nee.

  Leuk bij effect van het hori-verti flippen, is dat het schaduw effect in de diepzee ook flipt.

 7. 19

  @dr Banner: U zegt het zo voorzichtig, bijna Engels maar ik ben niet overtuigd.
  Wat is dan het verschil tussen een samenloop van omstandigheden en toevallig samenvallen van omstandigheden , beiden zijn toch niet te berekenen?
  Hit me.

  Het flippende schaduweffect is een, veelal ongewenst, effect van het Photoshop-layerstyle-drop shadow filter

 8. 20

  Achteraf een lange serie logische gevolgen van elkaar toeval noemen… gaat mij te ver. Tuurlijk, er zijn talloze toevalligheden in de geschiedenis van ‘de aarde’ en in de geschiedenis van ‘staten’, maar ook talloze wetmatigheden in hoe die dingen uitpakken. Vandaar: de ligging van staatskundige en natuurlijke grenzen is niet alleen maar toevallig (het is ook lang niet alleen maar logisch af te leiden maar dat terzijde).

 9. 21

  Is de ligging van de grens misschien niet geheel toevallig, aan welke kant van de grens je geboren wordt is dat wel. Ik deel daarom de fascinatie van Crach

 10. 23

  Bovengetekende had een eerder intens sociaal programma af te werken -ergo wat laat op post hierzo.

  @16: die had ik niet door nee;-) al wist ik wel van een 2de geroezemoesplaats in die malle mooistewoordenkeuze.

  17&21: Met dat toeval bedoelde ik eigenlijk: het toevallige stollen van lava, het vollopen met H2O, het tektonisch aanchurken van platen, -uiteindelijk is dat een nogal eigenzinnige fysische gebeurtenis waar dan een beetje rare diersoort ineens allerlei betekenissen en afbakeningen en opeisingen aan gaat geven.

  18: Di Rupo is een nogal bizar heerschap. Staat nog met een been in het Rode Vakbondsverleden wat Walloni

 11. 25

  Ja, de willekeur waarmee stippellijnen op kaarten werden getrokken -en het bizarre onherroepelijke ervan nu. Koerdistan vergeten? oeps. Maar ja, te laat. Ik zou het wel gezellig vinden, plots Nederland en Belgi