Tarantino tegen journalist: ‘Ik ben je slaafje niet!’

FILMPJE - Quentin Tarantino’s meest recente rolprent ‘Django Unchained’, over een Amerikaanse zwarte slaaf die wordt vrijgekocht en dan wraak neemt op zijn onderdrukkers, doet in de VS wat stof opwaaien.

De zwarte cultregisseur Spike Lee vond het onkies dat Tarantino het thema slavernij exploiteerde (kennelijk is dat recht voorbehouden aan zwarte regisseurs als hijzelf), en toen de Britse journalist Krishnan Guru-Murthy Tarantino naar diens smaak net iets té lang bleef doorzagen over het verband tussen filmgeweld en real-life bloedbaden in Amerikaanse bioscopen en scholen, werd deze door de regisseur bruusk teruggeblaft.

‘I’m shutting you down! Ik ben geen draaiorgelaapje dat hoeft te dansen op jouw wijsje. En ik ben jou geen rechtvaardiging verschuldigd voor het geweld in mijn films. Ik heb dat al zo vaak uitgelegd. Als mensen mijn meningen daarover willen weten, dan kunnen ze dat Googelen.’

Divagedrag van een kat-in-het-nauw, of heeft Tarantino hier wel een puntje…?

  1. 1

    Diva-gedrag. Tarantino’s films zijn erg gewelddadig dus vragen rondom dat thema vind ik wel relevant.
    Dat die vragen hem al 100× eerder zijn gesteld.. dat krijg je als je beroemd bent.

  2. 3

    Tarentino heeft gelijk. Die journalist degradeert zijn film tot gewoon één van de vele gewelddadige Tarentino-films. Alsof de film niks meer is dan een tentoonstelling van geweld. Als Tarentino dan zegt dat hij het over deze film wil hebben, zoals waarschijnlijk afgesproken, en niet over gewelddadige films in het algemeen, dan blijkt dat die journalist ook niks anders heeft voorbereid. Tarentino komt wel een beetje als een diva over, maar dat hij het spelletje van deze journalist niet meespeelt, lijkt me logisch. De journalist beledigt zijn film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren