Met drones worden hele slechte dingen gedaan. Maar drones an sich zijn natuurlijk niet per se slecht. Het is gewoon technologie, waar je óók hele handige en leuke dingen kunt doen. Bier bezorgen, bijvoorbeeld. Op het Zuid-Afrikaanse OppiKoppie-festival wordt dat komende zomer een werkelijkheid.

Dorstige klanten kunnen met hun telefoon een biertje bestellen. Dan wordt er een parachute aan een biertje bevestigd, dat wordt weer aan een octorotor vastgemaakt, en die vliegt over de menigte en dropt de parachute hopelijk bij de goede persoon.

De website Popsci meldt dat er al eerder meldingen waren van food delivery drones, maar dat dat allemaal hoaxes bleken te zijn. Laten we hopen dat de bierdrone dat niet is: zou het niet de perfecte uitkomst zijn voor drukke festivals en Koninginnedagen?

 

Reacties (3)

#1 Bismarck

“zou het niet de perfecte uitkomst zijn voor drukke festivals en Koninginnedagen?”

Ja. De kans dat zo’n geparachuteerd blikje bij de juiste persoon in de menigte terecht komt lijkt me de 0% aardig te benaderen. Zo’n project zou meer kans van slagen hebben als je de service aanbood in een natuurpark. Dan kun je de drone zelfs gewoon laten landen bij de besteller.

Nu ik erover denk: Apje erbij zodat de bestelling meteen van de rekening afgeschreven kan worden (en de besteller GPS gepeild kan worden) en je hebt eigenlijk best een aardig businessmodel.

#2 Bolke

Als ze zoiets doen in Nederland en iemand krijgt dat blikje op zijn hoofd door een falende parachute dan breken er rellen uit (ten zij het bij een concert van Normaal plaats vind).

#3 Eva Schram

@1 Een pizzabezorg-drone lijkt me ook wel wat. Of drones voor alle eten bezorgdiensten, eigenlijk. Scheelt enorm op de personele kosten én minder scooters op straat. Ik zie potentie :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*