1. 1

  “Meanwhile, you can buy the video of Dead Man Ray’s ‘Landslide’ on dvd, on ASSEMBLAGE VOL. 1. It’s a 2-disc dvd + compilation cd compiled by Luc Van Acker, and features other cool bands like Millionaire, Sukilove, Daan, das Pop, Coem, and more.” (www.deadbeattown.com)

 2. 4

  Flauw filmpje. Kickt niks, zeker geen ass. Slap muziekje ook. Het is trouwens geen punk. Schrijver wordt misschien in de war gebracht door bandnaam? Schrijver loopt in ieder geval blind, doof en kritiekloss achter de naam ‘Hoogerbrugge’ aan.

 3. 6

  Heerlijk die mensen die niet weten waar ze het over hebben en dan toch meelullen. Geeft hele leuke misvattingen. Ik ben benieuwd naar het rode hoofd van Kalief als iemand het hem verteld.

 4. 7

  Ik ben bang dat ik me bij Kalief aansluit. Ik vond Hotel prachtig maar hier kan ik weinig tot niets mee.
  Ik heb meer bewondering voor de zinsbouw van dit topictitel.
  (was niet TOPnederlander trouwens?)

 5. 8

  LOL. Doet me denken daan de tijd dat ik met een vriendin op een feest afging op basis van een flyer van de Kinki. Alles wees erop dat het vette punk revival zou zijn. Dus hanekam bijgewerkt en getooid in alle spikes, kisten en leren jassen richting Rotterdam. Bleek het gewoon een technofeest te zijn met nummer langer dan 3 minuten die maar niet tot een climax konden komen 8-O En geen drugs meer te krijgen.. Dat was even afzien. We kregen van de rest van de aanwezigen wel complimenten over ons klederdracht :)

 6. 9

  ALO vertel het maar, sluit me namelijk ook aan bij Kalief. En laat die denigrerende opmerking over het niet weten waar het over gaat maar buiten de uitleg.

 7. 11

  Mijn dag kan niet meer stuk -ik ga zéker drie mensen blij maken! Wie kan dat nog zeggen?
  Kijk: a crossover cocktail of elements of popular culture mashed with pumping house, nuskool breaks, drum and bass, heavy rock and 80s pop.

  Dàt is het bandje! Nix geen punk!

  Er is overigens nog een vacature vrij bij de Nederlandse groep: The Antfuckers.

 8. 16

  @ Crachàt: Te oud om dat bandje uit deze link op één of andere manier punk te vinden, te jong om de eerste punk-uitbarstingen (The Stooges, 13th Floor Elevators en zo) bewust meegemaakt te hebben….

 9. 17

  Punk in Amerka was het dragen van geföhnde kapsels en veel make-up.
  Als de Stooges punk zijn, is The Who dat ook.
  De maatchappelijke relevantie van punk in de us of a was even lang en betekenisvol als een injectienaald.

  Punk is vandaag dood, uiteraard. Het is de persiflage van de pastiche. Clownerie met afstandbediening.

  En ik kan dat zeggen, mijnheer, want galant de no-lifelog-regel overtredend, kan ik u met enige trots melden dat ik in een punkband heb gespeeld, toen punk punk was.

 10. 19

  Een band waar John Enwistle in speelt kan nooit een punkband zijn, Crachàt. Veel te virtuoos. En of punk dood is? Er duikt af en toe nog wel eens wat leuks op geloof ik, maar wat in de volksmond punk heet, tegenwoordig, is het niet meer.

 11. 20

  @AvH
  Als er een post is over muziek of een of andere vorm van kunst en je vindt dat niet mooi, is er geen enkele reden om dat niet te zeggen. Maar je gaat daarbij niet de boodschapper afzeiken. Vrremd dat je alleen mijn opmerking als denigrerend bestempelt en niet die van Kalief.

 12. 21

  De maatchappelijke relevantie van punk in de us of a was even lang en betekenisvol als een injectienaald.

  Nouja, niet alles wat politiek geengageerd was kwam/komt uit de UK. Zo uit mijn hoofd denk ik aan Dead Kennedys en Bad Religion.

 13. 23

  hm, is waar, su.
  Maar ik dreef op een soort missie: het ontstaan van ponk.
  En, antfucking as we seem to be in this post: de maatschappelijke relevantie is nog wat anders dan politieke geëngageerdheid.
  Ock & Roll uit de states: MG ipv PG.

 14. 25

  Maar ik dreef op een soort missie: het ontstaan van ponk.

  Mja, maar dan zijn de Stooges toch een redelijke gegadigde gezien de cover van de Sex Pistols van No Fun, Boredom van The Buzzcocks, I’m so bored with the USA van The Clash en I’m A Cliche van X Ray Spex.

 15. 26

  muzikaal lijkt het me volkomen onmogelijk het begin van de pounk vast te stellen. Dat kan wel als je dat moment vastlegt waarop gitaaronkundigen gitaar spelen en dat in de keuken op vinyl persen en voor weinig geld verkopen.

  Dat kan ook wanneer een plaat van de hitlijsten door de regering verbannen wordt.

  kbedoel maar -mijn idee, en bestaansreden van de punk, is iets meer dan een muzikale.