1. 7

  Die wachten op wat Edwards zal aanbevelen en volgen meestal dat advies. Begreep ik.
  Zover dat systeem uberhaupt te begrijpen is natuurlijk.
  Hillary heeft in florida gewonnen, maar geen kiesmannen gekregen. Zucht.

 2. 8

  Ja, rare toestand is dat in Florida. Nou hoorde ik vanacht op CNN een terloopse opmerking voorbij komen waaruit ik meende op te maken dat er nog bekeken wordt of er toch niet een paar delegates uit Florida kunnen stemmen op de Democratische conventie. Alleen was die opmerking zo terloops dat ik de pointe ervan helemaal miste.

  Ik ben wel benieuwd hoe dat zit, want het zou nog een hoop gedoe kunnen geven als het echt spannend wordt tussen Hillary en Obama. Ook omdat dezelfde toestand speelt in Michigan, waar Hillary vet gewonnen heeft (want ze was de enige Democraat die meedeed, daar, op een paar kanslozen na).

 3. 9

  @8
  Wat ik vannacht opmaakte uit Hillary’s speach na haar “overwinning” is dat ze “will try my best to make your voices count”. Dat betekent dat ze gaat proberen die stemmen (van de “delegates”) alsnog mee te laten tellen, terwijl de hele democratische partij had afgesproken dat niet te doen.

  De vraag is wat Obama daar tegenin gaat brengen. het is wel duidelijk dat hij opbokst tegen de oude politiek, die gaat tot het randje, mazen van de wet etc…

 4. 11

  Edwards exit, Giuliani ziet het niet meer zitten, Romney verliest Florida. Ladies and gentleman here is the new president of the united states: John McCain. Weddenschap, iemand?

 5. 18

  @Rene. Dat zou ik ook liever zien, de kansen van Obama verbeteren misschien wel iets maar het lijkt er nog steeds op dat Clinton wordt genomineerd voor de democraten en die is kansloos tegen McCain omdat ze meer als establishmenten wordt gezien en haar rond ervaring en veiligheid opgebouwde imago is niets zeggen tegenover all-American warhero McCain.

 6. 20

  @ Dewy:

  Als Edwards zich uitspreekt voor Obama is dat een boost en dat ligt iets meer voor de hand dan voor Clinton…

  Maar ik verwacht inderdaad ook Clinton, al is het maar wegens een onpeilbaar groot vertrouwen in het conservatisme van Amerikanen — Obama is toch meer de New Deal.

  Om eerlijk te zijn heb ik me niet zo verdiept in het republikeinse kamp. Ik zou het persoonlijk als het absolute, definitieve, onomkeerbare failliet van de Amerikaanse politiek beschouwen als na twee keer Bush de volgende president niet een democrat werd maar ik zal daarbij maar niet specificeren hoever ik nu sowieso al van die conclusie afzit.

 7. 21

  Zet die Europese bril maar af, de gemiddelde amerikaan wil maar één ding van zijn president : voldoende geld kunnen verdienen om niet op straat komen te staan, want daar wacht de goot.

  Als er dan ook nog even gezorgd kan worden dat de kroost geen schietschijf hoeft te spelen in het midden-oosten is dat mooi meegenomen.

  De rest zal ze m.i. worst wezen.